• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Informatie Groenland

Achtergrondinformatie Groenland
|

Over Groenland valt veel te vertellen, ondanks dat het enorme eiland zeer dunbevolkt is. Het grootste eiland ter wereld heeft een oppervlakte van 2.187.700 km² en is daarmee ongeveer vijftig keer zo groot als Nederland. De kilometers dikke ijskappen bedekken zo’n 80% van het volledige land op de ijsvrije kuststroken en het vruchtbare gebied in het zuiden na. Ga eropuit in de natuur en bewandel de gigantische gletsjers, ga op boottocht naar de ijsbergen, maak een hondensledetocht of ga op kajaktocht of walvissafari tijdens een vakantie Groenland.

Ervaar het contrast van de traditionele Inuit cultuur en moderne architectuur in de hoofdstad Nuuk door bij de lokale bevolking thuis in een van de felgekleurde huisjes te overnachten. Beleef de puurheid van deze unieke en geïsoleerde bestemming waaraan maar relatief weinig toeristen een bezoek gebracht hebben. Door het ruige landschap bestaande uit sneeuw en ijs is een actieve vakantie Groenland volkomen geschikt voor avontuur- en natuurliefhebbers.

Bekijk deze video om een goede indruk te krijgen van de adembenemende Groenlandse natuur.

Natuur

De meeste mensen denken bij Groenland aan alleen maar ijs en sneeuw. Vrijwel alle kusten, behalve in het noorden, zijn gedurende de zomer en herfstmaanden sneeuw- en ijsvrij door de invloed van de zee. Juist in het zomerseizoen is het prachtig langs de kust, want dan staat de schaarse vegetatie in bloei.

 

Groenlandse IJskap

Het binnenland gaat wel schuil onder het ijs van de Groenlandse ijskap. Deze enorme ijsplaat heeft langs de volledige kustlijn allemaal uitlopers in de vorm van massieve gletsjers waar voortdurend ijsschotsen vanaf vallen om vervolgens naar zee te drijven door de fjorden.

 

Het noordoosten van Groenland omvat het grootste en noordelijkst gelegen nationale park ter wereld die over een oppervlakte van 972.000 km² beschikt. Dit park is maar beperkt toegankelijk voor toeristen en kan alleen betreden worden met toelating van het Deense Ministerie van Natuur. Daarnaast is er de mogelijkheid om het imponerende landschap van bovenaf te bewonderen door middel van een helikoptervlucht.

 

Een vakantie naar Groenland boek je bij onze specialist Robbert, die je als geen ander kan helpen bij het creëren van jouw unieke verhaal!

Over Groenland

Meer informatie Groenland
Weer en Klimaat
Bereikbaarheid en vervoer
Reisdocumenten
Beste reistijd
Flora en Fauna
Noorderlicht
Taal
Lokale keuken
Geldzaken en actuele koers
Accommodatie
Uitgebreide paklijst
Feestdagen en Evenementen

Inspiratie en verhalen

Groenland
Mythes en legendes Groenland
Niet alleen deze harde geschiedenis maar ook religieuze taboes hebben de mythes en monsters gevormd. Hier beschreven zijn onder andere de 5 mythische wezens uit Groenland; Sassuma Arnaa (Moeder van de zee), Tupilak, Qivittoq (Mountain Wanderer), Erlaveersiniooq en Ikusik.
Ittoqqortoormiit. Foto: Jørgen Chemnitz - Visit Greenland
Groenland
Highlights van Oost-Groenland
En hoewel de westkust van Groenland echt niet onderdoet qua schoonheid, is het wel een feit dat West-Groenland een stuk toeristischer en beter ontwikkeld is dan de oostkust. Reden te over dus om Oost-Groenland ook eens te verkennen. In dit blog zetten we een aantal highlights van Oost-Groenland voor je op een rijtje.
Ilulissat. Foto van Paul Zizka - Visit Greenland
Groenland
Ilulissat, Groenland
Al snel groeide deze uit tot een stadje, maar werd door de lokale bevolking Ilulissat genoemd (ijsbergen), vanwege de vele ijsschotsen die hier voorbijdrijven vanuit de Illulissat IJsfjord.
Groenland
Studiereis Groenland september 2019 Idy
Hierbij heeft ze Kangerlussuaq en Sisimiut mogen verkennen. Het is een bijzonder reisverhaal geworden met letterlijk en figuurlijk veel hoogtepunten.
Ilulissat IJsfjord, Groenland
Groenland
8 Zomeractiviteiten in Groenland

Hoewel Groenland natuurlijk een groot deel van het jaar wit is, heeft het ook een andere kant: het kan er weelderig groen zijn, met prachtige arctische bloemenweiden en vol leven!

Bekijk meer inspiratie

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil. In Groenland zelf heb je ook te maken met tijdsverschil. In Nuuk (hoofdstad) is het 4 uur vroeger dan in Nederland. In de plaatsen Thule en Pituffik (Qaanaaq) is het 5 uur vroeger. In Scoresbysund en Ittoqqortoormiit is het 2 uur vroeger en in Danmarkshavn is het 1 uur vroeger tijdens de wintertijd en 2 uur vroeger tijdens de zomertijd.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge