Het weer op Groenland is snel veranderlijk en kan erg onstuimig zijn dus voorbereid zijn is noodzakelijk. In de zomer is het mogelijk dat het wat warmer wordt en je een korte broek en t-shirt aankan. Door het snel veranderende weer is het noodzakelijk een goed samengestelde paklijst voor Groenland te hebben.

Paklijst voor Groenland: kleding

De uitspraak ‘slecht weer bestaat niet maar verkeerde kleding wel’ wordt vaak gehoord als je naar landen afreist zoals Groenland. Het is verstandig ongeacht het seizoen waarin je reist om altijd kleding in laagjes aan te trekken. Daarbij moet de buitenste kleding laag wind- en waterdicht zijn en de onderste kleding van warm materiaal zoals wol en thermokleding. Ook een muts, sjaal, dikke sokken en handschoenen zijn onmisbaar en kleding die snel opdrogen is belangrijk, een spijkerbroek is daarom niet geschikt

Schoeisel

Naast de juiste kleding zijn geschikte schoenen ook essentieel ongeacht wat voor activiteiten je gaat ondernemen. Er zal veel gewandeld moeten worden op Groenland waaronder in heuvelachtig en ongelijk terrein en daardoor zijn waterdichte bergschoenen met een stevige zool van belang.

Elektriciteit

Afreizen naar Groenland kan zonder reisstekker want Groenland heeft dezelfde types stopcontacten en stekkers van type C, F, E en K. Bovendien is de netspanning 230 Volt en de frequentie 50 Hertz. In Nederland gebruiken wij type C en F stopcontacten en stekkers en dezelfde netspanning en frequentie als Groenland.

Overig

Elektronica Verzorgingsartikelen Documenten Reisartikelen
Camera / GoPro

Telefoon / laptop

Opladers / accu’s

Geheugenkaarten

Oordopjes

Koptelefoon

Powerbank

Zaklamp

Horloge

iPod

Verrekijker

Tandenborstel

Tandpasta

Shampoo

Make-up

Haarborstel

Handdoek

Deodorant

EHBO-set

Nagelschaartje

Medicijnen

Paracetamol

Contactlenzen / bril

Spiegeltje

Scheerartikelen

Zonnebrandcrème (niet op waterbasis)

Muggenspul

Paspoort + kopie

Ticket

Zorgpas

Kopie verzekeringspolis

Creditcard

Pinpas

Contant geld (DKK)

Rijbewijs

ID-kaart

Kleine rugzak

Backpack

Toilettas

Compressiezak

Heuptas / money belt

Offline kaart downloaden

Leesvoer

Pen

Muts

Thermo ondergoed

Wandelsokken

Wandelstokken

Stevige schoenen

Reisnaaiset

Zonnebril

Waterdichte cameratas

Plastic zak voor vuile was