Noorderlicht in Groenland

Avonturen boven de poolcirkel in Kangerlussuaq & Sisimiut

Tijdens deze winterreisreis naar Groenland bezoek je de Arctische wereld vol met onvergetelijke ervaringen. Ervaar Groenland aan de rand van het binnenlandsijs in Kangerlussuaq en in de meest noordelijke stad van Groenland in de winter; Sisimiut. Helderblauwe luchten, doordringende witte sneeuw, roedels sledehonden en een kans om het noorderlicht aan de nachtelijke hemel te zien ontvouwen. Deze tour geeft je een veelheid aan mogelijkheden om een geweldig arctisch winteravontuur te beleven!

Kangerlussuaq – de grote fjord

Kangerlussuaq staat niet alleen bekend als de toegangspoort tot Groenland maar tevens om de kuddes muskusossen, rendieren en de imponerende ijskap. De ijskap is makkelijk toegankelijk voor bezoekers waardoor er klimmogelijkheden zijn onder begeleiding van een waakzame gids. Je verblijft drie nachten in Kangerlussuaq.

Tijdens deze reis naar Groenland kun je zelfs het noorderlicht gaan ervaren met een beetje geluk, aangezien dit fenomeen natuurlijk vooral tijdens de herfst en winter zichtbaar is. Tijdens een heldere avond zonder wolken heb je de meeste kans om de ongelofelijke lichtshow te ervaren.

Sisimiut – “de mensen bij de vossen”

Sisimiut is de tweede grootste stad in Groenland met zo’n 5.500 inwoners. De stad kan beschreven worden als traditioneel en levendig door de sledehonden die je in overvloed vindt, gekleurde gebouwen en een museumgebied dat ook de thuisbasis is van de oudste kerk van Groenland.

Ten noorden van de poolcirkel ligt Sisimiut, daarmee de meest noordelijke stad met open water maar de meest zuidelijke huskysledestad in Groenland. Sisimiut beschikt hierdoor over meerdere activiteiten, zoals zeilen op de diepe fjorden en hondensleeën als er sneeuw ligt.

Deze reis naar Groenland samengevat

Deze reis naar Groenland is een geweldige manier om de prachtige natuur van de westkust te ervaren en om te leren over de rijke geschiedenis van de lokale bevolking.

Dag 1: Aankomst Kangerlussuaq, sightseeing (optioneel)
Vanuit Kopenhagen kom je aan op Kangerlussuaq en word je ontvangen door een lokale gids en naar je hotel gebracht waar een korte informatiebijeenkomst volgt. Hier zal je informatie ontvangen over de stad, omgeving, restaurants en de excursies.

Optioneel: Bezienswaardigheden in Kangerlussuaq 
Je gaat tijdens deze excursie de nederzetting Kangerlussuaq en omgeving verkennen. Kangerlussuaq is een voormalige Amerikaanse vliegbasis maar nu is het de belangrijkste luchthaven van Groenland. De gids vertelt alles over de historie van de luchthaven tot hoe de moderne luchthaven van nu ontstaan is. De omgeving van Kangerlussuaq is prachtig, je kunt meteen de Groenlandse natuur ervaren!

Bij de haven heb je uitzicht op een prachtig fjord, je bezoekt Kellyville, een wetenschappelijk station waar een rondleiding gedaan wordt en gaat naar de kennel van het dorp waar je kennismaakt met de Groenlandse sledehonden.

Dag 2: Kangerlussuaq, Groenlandse ijskap (optioneel)
De tweede dag van je reis naar Groenland kan je op eigen houtje Kangerlussuaq gaan ontdekken of de excursie naar de Groenlandse ijskap ondernemen.

Optioneel: Groenlandse ijskap
Kangerlussuaq staat bekend als toegangspoort tot de ijskap. Deze tour gaat per 4×4 bus naar een immense ijskap ter grootte van West-Europa.

Dicht bij het binnenlands ijs passeren we de Russell Glacier en een fantastisch morenelandschap. Als de bus niet meer verder kan nader je zelf de ijskap via Punt 660, een unieke kans om op de ijskap te staan. Tijdens de reis is er tevens een goede kans om rendieren en muskusossen te spotten.

Optioneel: noorderlichttour (oktober – november)
Om het noorderlicht goed te kunnen zien in Kangerlussuaq moet de avond helder zijn. Tijdens deze excursie ga je zover mogelijk het platteland in om alle kunstmatige verlichting te vermijden voor de fenomenale lichtshow.

Terwijl de gids alles vertelt over het noorderlicht en de Groenlandse mythen die door de eeuwen heen over het noorderlicht zijn ontstaan rijd je terug. Je krijgt een heerlijke ‘Groenlandse koffie’ om op te warmen.

Dag 3: Kangerlussuaq, Russell Glacier tour (optioneel)
De derde dag is ook aan jezelf om te besteden of je kan mee met de excursie naar de Russell Glacier.

Optioneel: The Russell Glacier 
Over een gedeeltelijk off-road terrein rijd je een spannende route naar de indrukwekkende, 40 meter hoge Russell Glacier. De omgeving is spectaculair en er is een grote kans om muskusossen en zelfs ptarmigan (alpensneeuwhoen) en sneeuwhazen te spotten.

Dag 4: Vlucht naar Sisimiut, sightseeing (optioneel) 
Op dag vier van je reis naar Groenland vlieg je naar de kustplaats Sisimiut, een halfuur ten westen van Kangerlussuaq. Per transfer word je naar je hotel gebracht waarna een informatiebijeenkomst georganiseerd is met de lokale gids. Ook hier ontvang je informatie over de stad, omgeving, restaurants en de excursies. De mogelijkheid hierna is om de begeleide bustour door de stad te ondernemen.

Optioneel: Begeleide bustour door de stad
Als introductie van de stad en het lokale leven is er deze bustour door Sisimiut. Het begint bij de oude helihaven, de enige luchtweg tot 1998 naar Sisimiut. Tegenwoordig wordt het gebruikt als hondenkennel.

Er wordt een stop gemaakt bij de verse vis- en vleesmarkt van de stad. De weg wordt vervolgt naar het hoogste uitkijkpunt van de stad wat een adembenemend uitzicht bied op het zuiden. Op weg naar het zuiden van de stad passeren we het stadhuis waar nog veel oorspronkelijke jacht- en vissershuizen te bezichtigen zijn. Als laatste bezoek je het oude gedeelte van de stad in het centrum.

Dag 5: Sisimiut, zeesafari (optioneel)
Je kan Sisimiut verder gaan verkennen vandaag. Ga de natuur in en kijk uit over de prachtige bergen of leer over de cultuur in de steden. Een andere optie is om de zeesafari te ondernemen.

Optioneel: zeesafari in Sisimiut
Je gaat de archipel en fjorden rond Sisimiut binnenvaren waar je kan genieten van het fantastische uitzicht op het vasteland en de berg Nasaasaaq. Ondertussen zal je een glimp opvangen van het zeeleven waaronder zeehonden en walvissen en de zeevogels in het gebied.

* voor deze excursie geldt een minimum aantal van zes deelnemers. Als de excursie niet kan worden gedaan is er volledige terugbetaling.

Dag 6: Sisimiut, cultuurhistorische wandeling (optioneel)
Weer een mooie dag om Sisimiut te verkennen. Een andere optie is de cultuurhistorische wandeling.

Optioneel: cultuurhistorische wandeling
Ondanks de uitgestrektheid van Groenland hebben de bewoners door de eeuwen heen ervoor gekozen om zich in dezelfde gebieden te vestigen. Een van de plekken waar heden en verleden elkaar ontmoeten ga je bezoeken tijdens deze excursie; Tele Island, Sallinnguit.

Het gebied is bewoond door verschillende Inuit-culturen de afgelopen 4000 jaar. Tegenwoordig zijn er nog altijd objecten te vinden die getuigen van deze telecommunicatie-installaties die de stad zijn naam gegeven hebben, Tele Island.

Bekijk hier de ruïnes en geniet van het uitzicht over de stad en de oude jachtgebieden. Leer meer over de Inuit voordat de Europeanen naar Groenland kwamen.

Dag 7: Sisimiut
Vandaag is er nog tijd om Sisimiut te gaan verkennen. Breng een bezoek aan het museum over de lokale geschiedenis, dwaal rond in de stad, geniet van de atmosfeer of ga lekker in een hot tub genieten in de buitenlucht.

Dag 8: Vlucht via Kangerlussuaq naar huis
Vandaag vlieg je via Kangerlussuaq en Denemarken weer terug naar huis.

 • Retourvlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq – Sisimiut met Air Greenland
 • Eten en drinken aan boord van de Air Greenland-vlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq
 • 20 kilo ingecheckte bagage en 8 kilo handbagage
 • Transfers
 • Welkomstbijeenkomsten in Kangerlussuaq en Sisimiut
 • Welkomstdiner Hotel Sisimiut (excl. drankjes)
 • Overnachtingen (privé badkamer) inclusief ontbijt
 • Bijdrage aan het reisgarantiefonds
 • Belastingen en toeslagen

 • Retour vlucht Nederland – Denemarken
 • Lunch en diner
 • Persoonlijke uitgaven
 • Alle niet genoemde reisonderdelen
 • Reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)
 • Excursies

Voor deze reis in Kangerlussuaq & Sisimiut geldt de prijs vanaf € 2.267 per persoon (bij 2 pers). De prijs voor 1 persoon is vanaf € 2.796. Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Voor je reis stellen we graag een vrijblijvende offerte op inclusief de vluchten vanaf Amsterdam/Brussel naar Kopenhagen (en v.v.) en noodzakelijke overnachting in Kopenhagen, voorafgaand en na de Groenlandreis.

Vertrekdata 2023:

 • 23.01 – 30.03.2023
 • 30.01. – 06.02.2023
 • 06.02. – 13.02.2023
 • 13.02. – 20.02.2023
 • 20.02. – 27.02.2023
 • 27.02. – 06.03.2023
 • 06.03. – 13.03.2023
 • 13.03. – 20.03.2023
 • 20.03. – 27.03.2023

Vertrekdata 2024:

 • Volgen z.s.m.

Excursion package with 7 excursions  (€ 630 pp)

This excursion package contains a wide range of great and exciting experiences on your journey:

 • Sightseeing in Kangerlussuaq (1½ hours)
 • Excursion to the Greenland Ice Sheet, Point 660 (5 hours)
 • Excursion to the Greenland Ice Sheet, Russell Glacier (4 hours)
 • Northern Lights tour in Kangerlussuaq (2 hours)
 • Sightseeing in Sisimiut (2 hours)
 • Dog sledding in Sisimiut, two persons per sled (excl. rental of clothes and boots) (2 hours)
 • Winter Mountain Safari in Sisimiut in snowmobile sleigh (1 hour)

Good to know
Our excursion packages consist of the most popular excursions and are adapted to the day program of your trip. We recommend that you book the package when you book your trip. By booking later, a handling fee of EUR 30 will be added to the price, and the package may be sold out.

Impressies

Avonturen boven de poolcirkel in Kangerlussuaq & Sisimiut

Regio's bij deze reis

Avonturen boven de poolcirkel in Kangerlussuaq & Sisimiut
West-Groenland

Populaire reizen naar Groenland

Bekijk hier onze meest populaire Groenlandreizen
Groenland
Zomer, zon en enorme ijsbergen in Groenland
8 dagen juni – september

Op naar de Groenlandse ijskap Tijdens deze reis kom je dichterbij de Groenlandse IJskap en het UNESCO Werelderfgoed, de beroemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord is bekend om zijn enorme ijsbergen. Je gaat op een geweldige reis naar Groenland. Tijdens deze 8-daagse reis zal je meer te weten komen over de natuur van Groenland. Je zal de Groenlandse ijskap en gletsjers in Kangerlussuaq zien. Evenals de ijsrotsen in Ilulissat maar ook leer je meer over de unieke cultuur en traditionele levensstijl van de inwoners van Groenland. De contrasten op Groenland kan je het beste ervaren tijdens de zomermaanden, waar fel zonlicht plotseling vervangen kan worden door dichte mist. De steden in Groenland worden gekarakteriseerd door de felgekleurde huizen.

Vanaf 3.465 p.p.
Groenland
Arctische lente en gouden zon
8 dagen april – mei

Deze actieve vakantie naar West-Groenland, genaamd 'De Groenlandse lente' is een bijzondere reis. Groenland verruilt de noordpoolwinter in april en mei voor de noordpoolzomer. De middernachtzon gaat beginnen waarbij het gedurende 24 uur per dag licht zal zijn. Ook zal de sneeuw gaan smelten en wordt het warmer. Tijdens deze reis naar West-Groenland reis je door prachtige landschappen en indrukwekkende natuur en leer je over de traditionele Inuit cultuur. De reis gaat van start in Kangerlussuaq, de toegangspoort tot Groenland. Het achterland van Kangerlussuaq beschikt over adembenemende natuur waar het oorverdovende geluid van de enorme ijskap moeilijk te negeren is. Je reist verder met het vliegtuig naar de stad Ilulissat in Disko Bay. Ilulissat betekent ''ijsbergen'' en die zul je zeker ook gaan zien! In de prachtige ijsfjord steken ijsbergen uit het water die bijna magisch licht geven door de reflecties van de zon. Deze reis naar West-Groenland in het kort Deze reis naar West-Groenland staat garant voor een perfecte mix van natuur en cultuur. Enerzijds kun je genieten van de prachtige landschappen, de mooie kust en de Disko baai, anderzijds is deze adembenemende natuur het decor waar je kennismaakt met de rijke Groenlandse cultuur die honderden jaren teruggaat. In deze tijd van het jaar zijn er geen muggen waardoor wandeltochten goed mogelijk zijn in het gebied. Als de winter lang en zwaar was is het zelfs nog mogelijk om op een hondensledetocht te gaan. Deze tijd van het jaar bied ook de mogelijkheid om te zeilen in de fjord en baai. Maak een zeiltocht naar de kleine nederzettingen in Disko Bay en tussen de torenhoge ijsbergen door.

Vanaf 2.672 p.p.
Groenland
Avonturen boven de poolcirkel in Kangerlussuaq & Sisimiut
8 dagen januari – maart

Tijdens deze winterreisreis naar Groenland bezoek je de Arctische wereld vol met onvergetelijke ervaringen. Ervaar Groenland aan de rand van het binnenlandsijs in Kangerlussuaq en in de meest noordelijke stad van Groenland in de winter; Sisimiut. Helderblauwe luchten, doordringende witte sneeuw, roedels sledehonden en een kans om het noorderlicht aan de nachtelijke hemel te zien ontvouwen. Deze tour geeft je een veelheid aan mogelijkheden om een geweldig arctisch winteravontuur te beleven! Kangerlussuaq - de grote fjord Kangerlussuaq staat niet alleen bekend als de toegangspoort tot Groenland maar tevens om de kuddes muskusossen, rendieren en de imponerende ijskap. De ijskap is makkelijk toegankelijk voor bezoekers waardoor er klimmogelijkheden zijn onder begeleiding van een waakzame gids. Je verblijft drie nachten in Kangerlussuaq. Tijdens deze reis naar Groenland kun je zelfs het noorderlicht gaan ervaren met een beetje geluk, aangezien dit fenomeen natuurlijk vooral tijdens de herfst en winter zichtbaar is. Tijdens een heldere avond zonder wolken heb je de meeste kans om de ongelofelijke lichtshow te ervaren. Sisimiut - "de mensen bij de vossen" Sisimiut is de tweede grootste stad in Groenland met zo'n 5.500 inwoners. De stad kan beschreven worden als traditioneel en levendig door de sledehonden die je in overvloed vindt, gekleurde gebouwen en een museumgebied dat ook de thuisbasis is van de oudste kerk van Groenland. Ten noorden van de poolcirkel ligt Sisimiut, daarmee de meest noordelijke stad met open water maar de meest zuidelijke huskysledestad in Groenland. Sisimiut beschikt hierdoor over meerdere activiteiten, zoals zeilen op de diepe fjorden en hondensleeën als er sneeuw ligt. Deze reis naar Groenland samengevat Deze reis naar Groenland is een geweldige manier om de prachtige natuur van de westkust te ervaren en om te leren over de rijke geschiedenis van de lokale bevolking.

Vanaf 2.267 p.p.
Groenland
Disko Baai droomreis
12 dagen juni – september

Aan de oevers van Disko Baai Met deze reis naar de Disko Baai betreed je een nog redelijk ongerept gebied. Je verblijft op een van de mooiste, rustigste en unieke plekken in heel Groenland in de Glacier Lodge Eqi. Deze reis brengt je langs kleine nederzettingen en schilderachtige steden. De reis begint bij de toegangspoort tot Groenland in Kangerlussuaq, op slechts 25 km van de immense Groenlandse ijskap. Je verblijft in het oude centrum van Qeqertarsuaq waar vroeger de walvisjagers verbleven. De stad is omgeven door steile bergen en prachtige vegetatie waardoor Disko-eiland de ideale plek is voor wandelingen. Vervolgens gaat de reis naar Ilulissat, gelegen aan de oever van de Disko Baai. Dit is de stad van de ijsbergen en de wereldberoemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Uiteindelijk vertrek je verder naar het noorden van Ilulissat en breng je een paar dagen door bij de hutten van Glacier Lodge Eqi. Vanaf deze plek heb je fantastisch uitzicht op de enorme afkalvende gletsjer. Ontdek de mooiste gebieden van de Disko Baai!

Vanaf 4.911 p.p.
Groenland
Buiten de gebaande paden van Groenland
10 dagen juni – augustus

Welkom in West-Groenland Tijdens deze tour door West-Groenland treed je buiten de gebaande paden. Je krijgt een combinatie van de meest populaire attracties in Groenland en twee unieke en ongerepte plekken in Noord-Groenland. Deze tour is enorm gevarieerd en zal natuur, cultuur en geschiedenis met elkaar combineren voor de ultieme ervaring. Deze tour door West-Groenland is voor de nieuwsgierige en actieve reiziger. De natuur is ontzettend indrukwekkend en de activiteiten gaan van zeilen, wandelen tot een ATV rijden en een gletsjer wandeling over het ijs. Je wordt meegenomen naar een gebied met natuurlijke schoonheid. Enkele hoogtepunten tijdens deze tour door West-Groenland zijn de Groenlandse ijskap bij Kangerlussuaq, walvishoofdstad Qasigiannguit, kamer met uitzicht op de ijsbergen bij Ilimanaq Lodge, de beroemde Ilulissat-ijsfjord en de geheime Tasiusaq-fjord en een gletsjerwandeling. Je krijgt inzicht op de manier van leven in zowel kleine dorpen als moderne steden in Groenland. Daarnaast leer je meer over de vroege Inuit immigratie in Groenland en zal je voormalige nederzettingen bezoeken en een idee krijgen van de rijke geschiedenis van het land.

Vanaf 4.900 p.p.
Groenland
10-daagse wandel- en rondreis Zuid-Groenland
10 dagen juni – september

Een cocktail met alle hoogtepunten van Zuid-Groenland Van verbazingwekkende wildernis, spectaculaire fjorden, historische bezienswaardigheden tot bijzondere activiteiten in de steden en nederzettingen. Deze wandelreis in Zuid-Groenland laat je alle hoogtepunten van het zuidelijke deel van het eiland zien. Ontdek de prachtige wildernis, maak boottochten op spectaculaire fjorden en breng een bezoek aan historische bezienswaardigheden en activiteiten in moderne steden en nederzettingen. Je wandelreis in Zuid-Groenland begint in Narsaq, dit is een moderne en middelgrote stad die is omringd door ijs. Je zult ook drie nachten verblijven in het mooiste dorp van Groenland: Igaliku. Igaliku beschikt over goede wandelmogelijkheden. Ook verblijf je in een schapenboerderij in een gebied met prachtige natuur. Hier kan je genieten van de gastvrijheid van een Groenlandse familie. Hoogtepunten van deze reis Verbazingwekkend mooie wildernis Boottochten op prachtige fjorden Bezoek aan historische plaatsen Verschillende activiteiten, zoals wandelen en boottochten Deze wandelreis in Zuid-Groenland in het kort Deze wandelreis in Zuid-Groenland is een perfecte mix van natuur en cultuur en al wandelend door het prachtige landschap maak je herinneringen om nooit te vergeten! Krijg vast een indruk van Zuid-Groenland met deze video.

Vanaf 1.326 p.p.
Groenland
Paasvakantie bij de ijsbergen van Ilulissat
8 dagen april – april

Breng je paasvakantie door tussen de sneeuw- en ijslandschappen van Groenland. De ijsbergen van de Disko-Baai hebben prachtig blauwe en turquoise tinten in deze periode. De Groenlandse toendra is bewoond door duizenden sneeuwhazen en met een beetje geluk zie je er eentje. De muskusossen en rendieren zijn gemakkelijker te herkennen. De unieke schoonheid van de Groenlandse natuur zal overweldigend zijn! 8-daagse rondreis naar Ilulissat tijdens paasvakantie De paasvakantie is een prachtige periode om de omgeving van Ilulissat in Groenland te verkennen. IJsbergen, gletsjers, sneeuwhazen, rendieren en muskusossen sieren de omgeving en met een hondensledetocht over de toendra heb je flinke kans deze wilde dieren te zien. Zo'n 300 km ten noorden van de poolcirkel biedt de maand april veel sneeuw voor hondensledetochten met mild lenteweer met een gemiddelde temperatuur van -8°C. Tijdens deze 8-daagse rondreis naar Ilulissat breng je een paar nachten door in Kangerlussaq. Je krijgt hier de gelegenheid om over de Groenlandse ijskap te lopen en op zoek te gaan naar muskusossen. Hierna ga je verder naar het noorden naar de stad Ilulissat waar je zeiltochten tussen de ijsbergen, een boottocht naar het dorp Oqaatsut, hondensledetochten en wandelingen naar de ijsfjord kan ondernemen. De stad is levendig met musea, restaurants en cafés.

Vanaf 3.150 p.p.
Groenland
Weekendvakantie naar de Groenlandse ijskap
5 dagen augustus – november

Op naar de Groenlandse ijskap Geniet tijdens deze korte vakantie naar Groenland tijdens de herfst van de Groenlandse ijskap met een grote kans om vanaf september het noorderlicht te kunnen waarnemen. Neem een aantal dagen vrij en stap op het vliegtuig naar Groenland om je herfstvakantie hier door te brengen. Het gebied rond Kangerlussuaq biedt ontzettend veel geweldige natuurervaringen. Muskusossen, een van de langste fjorden ter wereld en de adembenemende bergen. Maak een uitstapje op de Groenlandse ijskap en kijk uit naar het zien van het noorderlicht dansend in de lucht. Kangerlussuaq is de drukste luchthaven van Groenland tegenwoordig. Daarnaast heeft het een rijke geschiedenis beginnend tijdens de Tweede Wereldoorlog, door de koude oorlog en uiteindelijk ontwikkelde het zich tot een moderne internationale luchthaven.

Vanaf 1.131 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact Groenland

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd.

Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland.

Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.

In Groenland betaal je met de Deense kroon. Lees hier meer over de munteenheid op Groenland.

Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.

Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te ontdekken.