Zuid-Groenland

Arctisch Patagonië in Groenland

Dit is een authentieke reis door het Patagonië van het noordelijk halfrond: Zuid-Groenland. Zuid-Groenland is al meer dan 1000 jaar de plek van leven in de ruige Groenlandse natuur. Het is ook waar vijf gebieden het UNESCO-werelderfgoed Kujalleq vormen. In de korte zomer explodeert Zuid-Groenland in alle kleuren: groene weiden, diepblauwe zee, lichtblauwe en witte ijsbergen, grijsbruine granieten bergen en berghellingen met gele en paarse bloemen. Laat je betoveren tijdens onze 8-daagse reis ‘Arctisch Patagonië in Groenland’. 

Arctisch Patagonië in Groenland in het kort

Dit is een reis voor degenen die graag graag buiten zijn, maar af en toe ook even met de voeten omhoog willen onder het genot van een kop thee of een goed glas wijn. Je verblijft op de mooiste plekken van Zuid-Groenland, en kampeert twee nachten in het Kuussuaq Camp, midden in de Groenlandse natuur. Grijp je kans om een onvergetelijk avontuur in ‘Arctisch Patagonië in Groenland’ te beleven.

Let op: passend bij deze reis heb je een vlucht en hoogstwaarschijnlijk ook een overnachting nodig in Kopenhagen. Dit geldt ook voor de terugreis. Deze vluchten en overnachtingen zijn niet inbegrepen in de prijs. De vlucht vanaf Kopenhagen naar Groenland (en v.v.) is wel inbegrepen. Ben je geïnteresseerd in deze reis, dan stellen wij graag passend bij jouw wensen een offerte op maat samen.

Dag 1: Aankomst in Groenland, boottocht naar Qassiarsuk en wandel naar Tasiusaq

Je vliegt vanuit Kopenhagen op Narsarsuaq. Narsarsuaq betekent ‘de grote vlakte’. Het meest opvallende tijdens je aankomst op de landingsbaan zijn de weelderige berghellingen met grote dennenbomen en struiken.

 • Wandeling naar Tasiusaq
  Je zal naar de haven van Narsarsuaq gereden worden, waar je met de de veerboot door de fjord naar Qassiarsuk wordt gebracht. Vanaf hier begin je aan een wandeling van 7 kilometer naar Tasiusaq. Je bagage wordt naar Tasiusaq gereden, dus die hoef je niet bij je te dragen tijdens de wandeling. Het enige wat je nodig hebt is een kleine rugzak waar je water in mee kan nemen. De wandeling brengt je over een langs de Tunulliarfik en Sermilik fjord. Onderweg zie je uitgestrekte, glooiende velden groen en blauwe meren. Op het hoogste punt van de wandeling begin je de met ijs gevulde Sermilik fjord aan de horizon te zien.

Je verblijft in Sermilik Guesthouse, een gezellige schapenboerderij die al sinds de oprichting in 1940 in dezelfde familie is. Je eet ’s avonds in het guesthouse. Geniet van deze eerste Zuid-Groenlandse avond, waar het nog lang licht zal zijn buiten.

Dag 2: Wandel naar Qassiarsuk, boottocht naar Qooroq IJsfjord en Itilleq en wandeling naar Igaliku

Na het ontbijt word je bagage vervoerd, waardoor je weer alleen een kleine rugzak hoeft mee te dragen. Je loopt over dezelfde onverharde weg als de eerste dag naar Qassiarsuk.

 • UNESCO Werelderfgoed in Qassiarsuk
  Ondanks het subarctische klimaat kun je de Noorse ruïnes in Qassiarsuk na 100o jaar nog steeds zien. Tevens zijn er in 2000 reconstructies gebouwd van het Longhouse van Erik de Rode en de kerk van Tjodhildur. Een groot deel van Zuid-Groenland staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, bekend als het Kujataa gebied, deels vanwege de aanwezige Viking-geschiedenis. In Qassiarsuk zal je ook typische turfhuisjes zien staan waar de Inuit in leefden.
 • Blauw ijs bij Qooroq Icefjord
  Het ijs in Zuid-Groenland is oud en heeft een lange weg afgelegd vanuit het midden van de ijskap. De ijskap is gigantisch en het gewicht ervan duwt het ijs naar de kusten van het land. Wanneer het ijs in het zuiden van Groenland afbreekt, heeft het een lange reis afgelegd en is het steviger samengedrukt dan het ijs in het noorden. Dit is waarom het ijs er eerder blauw dan wit uitziet. De luchtbellen in het ijs worden door de hoge druk uit het ijs geperst.
 • Wandelen van Itilleq naar Igaliku
  Je reist zuidwaarts en zal aanmeren in Itilleq, een kleine pier in de ‘middle of nowhere’. Vanuit hier zal je een wandeling maken over de 4 kilometer lange King’s Road. Je bagage wordt naar de volgende accommodatie gebracht. Tijdens de wandeling loop je langs de groene velden van de schapenboerderijen in de omgeving. Wanneer je de top van de heuvel bereikt heb je een fenomenaal uitzicht. Onder je ligt het dorp Igaliku, wat bekend staat als één van de mooiste dorpen van Groenland.

De rest van de dag heb je vrij om te ontspannen of de omgeving te ontdekken. Je zal verblijven in het kleine en gezellige Igaliku Country Hotel.

Dag 3: Wandel naar het plateau in Igaliku’s achterland

Na het ontbijt heb je de tijd om rond te dwalen in Igaliku en te genieten van de lokale Noorse ruïnes (nog grootser en indrukwekkender dan in Qassiarsuk). Het is moeilijk voor te stellen hoe mensen de grote stenen, waarmee veel van de ruïnes zijn gebouwd, hebben kunnen verplaatsen.
Let ook op het gebruik van de speciale Igaliku steen, die is gebruikt om de kerk en veel funderingen mee te bouwen. Het is een veelkleurige roodachtige zandsteen, uniek voor dit gebied.

Je kunt een wandeling maken naar een plateau, waar je fantastisch uitzicht zal hebben op de Qooroq Icefjord. Hier kun je de gestrande ijsbergen op de onderwatermorene bij het begin van de fjord bekijken en de enorme gletsjer bij de monding van de fjord. De wandeling is ongeveer 17 kilometer, maar de uitzichten zijn geweldig. Een aanrader!

Dag 4: Boottocht Igaliku – Qaqortoq met stops in Upernaviarsuk en Hvalsey kerk ruïne en rondleiding in Qaqortoq 

 • Upernaviarsuk
  Je gaat weer richting het zuiden, dit keer in de Igaliku fjord. Na ongeveer 40 kilometer op de boot kom je aan in Upernaviarsuk Experimental Farm. Hier wordt geëxperimenteerd met de mogelijkheden van landbouw in Groenland. Ook is het de landbouwschool van Groenland. Als onderdeel van de Experimental Farm bezoek je ook de Upernaviarsuk Experimental Nursery, waar groenten worden gekweekt voor de verkoop in Groenland.
 • Ruïne van de Hvalsey kerk
  De Noormannen kwamen in 982 naar Groenland en stichtten boerderijen en gemeenschappen in zowel Zuid-Groenland als de fjorden in het achterland van Nuuk. Het christendom kwam naar Groenland rond het jaar 1000 toen Leif Eriksson een priester naar Groenland bracht, en kort daarna begonnen de Noormannen op veel plaatsen in Zuid-Groenland kerken te bouwen. De ruïne van de Hvalsey kerk is de best bewaarde Noorse ruïne in Groenland en behoort tot  de best bewaarde Noorse en Vikingruïnes wereldwijd.  De Noormannen worden genoemd in de IJslandse legendes en een beschrijving van een bruiloft in de Hvalsey kerk in september 1408 is het laatst geregistreerde teken van leven van de Noormannen in Groenland.
 • Stadswandeling in Qaqortoq
  Na het inchecken in het hotel is het tijd voor een rondleiding door de stad. Qaqortoq is de grootste stad in Zuid-Groenland, met ongeveer 3.000 inwoners. De stad staat bekend om het project ‘Steen en Mens’, dat bestaat uit meer dan 30 sculpturen die door verschillende kunstenaars in het granieten gesteente zijn uitgehouwen. Deze permanente tentoonstelling maakt een wandeling door de stad een bijzondere ervaring.

Dag 5: Boottocht Qaqortoq-Tasermiut Camp met korte stop in Nanortalik

Vandaag stap je op de boot richting Nanortalik. Het is een boottocht van ongeveer 4 uur, dus neem plaats en geniet van het uitzicht. Misschien heb je het geluk om een walvis of zeehond tegen te komen.

 • Rondleiding door de koloniale wijk van Nanortalik
  Nanortalik is de meest zuidelijke stad van Groenland en de kleinste van de drie Zuid-Groenlandse steden. In het stadje wonen ongeveer 1100 mensen en het is prachtig gelegen met hoge bergtoppen op de achtergrond. Nanortalik heeft een aantal prachtige koloniale gebouwen, die je zal bezoeken tijdens de wandeling. Een opvallend koloniaal gebouw is de ‘Kerk van Onze Verlosser’, die is gebouwd in 1905 en nog steeds in gebruik is. Het museum van de stad bevindt zich in het oude koloniale beheerdershuis, het museum geeft inzicht in de geschiedenis van Groenland.
 • Tasermiut Fjord
  De Tasermiut Fjord staat bekend om zijn adembenemende landschap. De omgeving van de Tasermiut Fjord wordt vaak het ‘Arctische Patagonië’ genoemd, omdat de torenhoge granieten pieken, gletsjers en ongerepte wildernis kenmerkend zijn voor dit Arctische gebied. De fjord biedt uitstekende wandel- en wildobservatiemogelijkheden. De kans om zeehonden, walvissen en zeevogels te zien is dan ook groot. Na de wandeling vaar je verder de fjord in en stop je dichtbij de gletsjer. De gletsjers langs de kust van Groenland hebben iets facinerends en deze is misschien wel de mooiste van heel Groenland.
 • Kuussuaq Camp
  Kuussuaq Camp is niet zomaar een stop op je reis; het is sfeervol en authentiek. Wanneer je bij het kamp aankomt krijg je een lichte snack en zoek je de tent op waar je de komende twee nachten zal verblijven. Het idee van het kamp is; één zijn met de natuur. Je zal dus zelf op zoek gaan naar je avondeten. Vang je eigen vis uit het meer! Het avondeten wordt ter plaatste voor je bereid. Dat is genieten van de Groenlandse keuken. Later in de avond is er muziek en vertellen de lokale gidsen Groenlandse mythen en andere verhalen rondom het kampvuur.

Let op: bij het Kuussuaq Camp is er enkel een toilettent met een toiletemmer beschikbaar. Het kamp heeft geen douches, maar er is een groot meer waar je eventueel een duik in kunt nemen. Het is een zeer authentieke Groenlandse ervaring, niets om zenuwachtig van te worden, maar houd rekening met basisfaciliteiten in het kamp.

Dag 6: Wandel en kamperen bij Kuussuaq Camp

Je wordt wakker in de natuur en de gidsen maken een goed ontbijt voor je klaar, voordat je de prachtige omgeving intrekt.

De Tasermiut fjord is een paradijs voor outdoorliefhebbers. Er zijn veel wandelpaden die je meenemen door de omliggende omgeving. Het meer is groot en heeft een kustlijn van 20 kilometer. Dichtbij ligt de schapenboerderij in Nuugaarsuk, die wordt gerund door de altijd vriendelijke familie Poulsen.

Op de dag zelf zal er worden gekeken wat het beste past om te doen. De kans is groot dat je de schapenboerderij gaat verkennen.

Dag 7: Boottocht naar Nanortalik en Uunartoq en wandeling van Alluitsoq/Lichtenau naar Alluitsup Paa

Vandaag word je met de boot opgehaald en vaar je richting Nanortalik. Daarna ga je verder naar Alluitsup Paa, waar je zal overnachten.

 • Uunartoq
  In Uunartoq (‘Warme Plaats’ in het Groenlands) kun je ontspannen in een van de wonderen van de natuur. Op het eilandje Uunartoq loop je richting de warmwaterbronnen. Het water wat hier uit de grond komt is 38 °C. Ontspan je terwijl je de naar de grote ijsberen kijkt die voorbij drijven in de fjord.
 • Wandeling van Alluitsoq/Lichtenau naar Alluitsup Paa
  Lichtenau werd gesticht in de 18e eeuw en was eens in de geschiedenis de grootste nederzetting van Groenland met 300 inwoners. Daar merk je vandaag de dag niks meer van. De nederzetting is verlaten, maar de prachtige gebouwen, hoewel veel vervallen, geven je een idee van de grootsheid van de nederzetting. Je bagage wordt vervoerd naar Alluitsup Paa. Je steekt de berg over vanuit de kleine nederzetting en geniet van de flora die te zien is tijdens je wandeling.
 • Alluitsup Paa
  In de hoogtijdagen van de jaren 70 telde Alluitsup Paa 500-600 inwoners die zich voornamelijk met de visserij bezighielden. Vandaag de dag heeft de nederzetting tussen de 150 en 200 inwoners. Je zal verblijven in het Seaside Whale Hotel, genoemd naar de ligging aan het water waar je misschien het geluk hebt om walvissen te spotten.

Dag 8: Boottocht van Alluitsup Paa naar Naesarsuaq en vertrek uit Groenland

Na het ontbijt is het tijd voor de laatste boottocht, van Alluitsup Paa naar Narsarsuaq. Je vaart met een snelle boot en de tocht duurt ongeveer 3 uur.

Je vaart langs de karakteristieke bergen Redekammen (de Kam) en Strygejernet (het IJzer), die deze namen hebben gekregen omdat ze lijken op – nou ja, raadt eens wat. Eenmaal aangekomen in de haven van Narsarsuaq, word je naar het vliegveld van Narsarsuaq gebracht.

Na een week vol met fantastische ervaringen reis je terug naar huis.

 • Vlucht Kopenhagen – Narsarsuaq heen en terug
 • Transfer luchthaven naar de haven van Narsarsuaq heen en terug
 • Boottocht Narsarsuaq – Qassiarsuk
 • Boottocht Qassiarsuk – Itilleq via Qooroq Icefjord
 • Boottocht Igaliku – Upernaviarsuk – Hvalsey – Qaqortoq
 • Boottocht Qaqortoq – Nanortalik – Tasermiut Camp
 • Boottocht Tasermiut Camp – Uunartoq – Alluitsoq
 • Boottocht Alluitsup Paa – Narsarsuaq
 • 1 nacht in Sermilik Guesthouse (met gedeelde faciliteiten)
 • 2 nachten in Igaliku Country Hotel (met gedeelde faciliteiten)
 • 1 nacht in Hotel Qaqortoq (met eigen bad en toilet)
 • 2 nachten in Tasermiut Camp (tentenkamp met toilettent en geen douche)
 • 1 nacht in Seaside Whale Hotel (met gedeelde faciliteiten)
 • Volpension gedurende de gehele reis, behalve diner in Qaqortoq
 • Eten en drinken op de retourvlucht Kopenhagen – Narsarsuaq
 • Bagagevervoer Qassiarsuk – Tasiusaq retour
 • Bagagevervoer Itilleq – Igaliku
 • Bagagevervoer Alluitsoq – Alluitsup Paa
 • Reisleider gedurende de hele reis
 • Begeleide wandelingen gedurende de hele reis
 • Informatiebijeenkomsten op de bestemmingen
 • 20 kilo ingecheckte bagage en 8 kilo handbagage
 • Alle belastingen en toeslagen die bekend waren op het moment van publicatie

Voor deze reis ‘Arctisch Patagonië in Groenland’ geldt de prijs vanaf € 6.272 per persoon (bij 2 pers.). Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Voor je reis stelen we graag een vrijblijvende offerte op inclusief de vluchten vanaf Amsterdam/Brussel naar Kopenhagen (en v.v.) en een noodzakelijke overnachting in Kopenhagen, voorafgaand en na je Groenland-reis.

Vertrekdata

 • 2 – 9 juli
 • 16 – 23 juli
 • 30 juli – 6 augustus
 • 13 – 20 augustus

Groenland - Arctic Patagonia in Greenland

Impressies

Arctisch Patagonië in Groenland

Regio's bij deze reis

Arctisch Patagonië in Groenland
Zuid-Groenland

Onze reizen langs deze regio

Bekijk hier ons aanbod
Groenland
Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden
15 dagen juni – aug

Dit is de ultieme Groenlandreis! Tijdens onze 15-daagse 'Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden' reis kom je oog in oog te staan met de ongelofelijke contrasten in de natuur en de verschillen in levenswijze tussen het zuiden en noorden. Wandel in de stilte door ongerepte natuur, langs groene bergen, bloemenvalleien, blauwwitte ijsbergen en dwars over de gletsjers van Groenland heen. Jouw Groenlandreis in het kort Je reis start in het zuiden van Groenland waar je verblijft in een mooie kleine nederzetting van schapenboerderijen. Hier zal je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Het volgende deel van je reis is een 2-daagse cruise aan boord van het kustschip Sarfaq Ittuk. Je zal langs de indrukwekkende westkust van Groenland varen waar je divers wildlife zal spotten. Het schip brengt je verder naar Nuuk, een van de kleinste hoofdsteden te wereld. Vervolgens reis je langs de Eqi-gletsjer, Ilulissat en Ilimanaq. Tijdens de reis deelt een lokale Engelstalige gids enthousiast zijn/haar kennis over dit bijzondere land.

Vanaf 9956 p.p.
Groenland
8-daagse wandelreis door Zuid-Groenland
8 dagen juni – sep

Deze 8-daagse wandelreis Zuid-Groenland bevat alle wandelhoogtepunten van het Narsarsuaq-gebied. Maak kennis met het dagelijkse leven van de Groenlanders die op geïsoleerde boerderijen en nederzettingen leven. Tijdens deze reis verblijf je op schapenboerderijen in twee verschillende dorpen. De dorpen zijn het ideale startpunt voor veel wandeltochten, waarbij je prachtig uitzicht op de gletsjers, groen berghellingen en met ijs gevulde fjorden hebt. DEZE 8-DAAGSE WANDELREIS DOOR ZUID-GROENLAND IN HET KORT Deze 8-daagse wandelreis door Zuid-Groenland geeft je een uitstekende gelegenheid om de prachtige gletsjers in het gebied te bezoeken, mooie watervallen te zien en om kennis te maken met de typisch Groenlandse cultuur.  

Vanaf 854 p.p.
Groenland
10-daagse rondreis Zuid-Groenland
10 dagen juni – sep

Deze 10- daagse rondreis laat je kennis maken met Zuid-Groenland. De reis neemt je mee naar de meest zuidelijke stad in Groenland: Nanortalik. Hier heb je twee volle dagen te tijd om de indrukwekkende bergtoppen te ontdekken, die kenmerkend zijn voor deze plaats, het charmante stadje te bezoeken en je te mengen met de lokale bevolking. Tijdens deze reis breng je ook een bezoekje aan het kleurrijke plaatsje Qaqortoq. En maak je kennis met Igaliku en Qassiarsuk, twee schilderachtige dorpjes die beide op de UNESCO- werelderfgoedlijst staan. Deze rondreis door Groenland in het kort Tijdens deze rondreis door Zuid-Groenland krijg je niet alleen te maken met prachtige, ongerepte natuur, maar maak je ook uitgebreid kennis met de cultuur van de Groenlandse bevolking. Enorme fjorden, torenhoge ijsbergen en een indrukwekkende helikoptervlucht maken deze rondreis door Groenland tot een onvergetelijke ervaring.

Vanaf 1839 p.p.
Groenland
Groenland winter avontuur
5 dagen feb – maart

Geniet van het magische noorderlicht, maak een onvergetelijke huskysledetocht en verken de Groenlandse ijskap met ons 7-daagse Groenland winter avontuur! In de omgeving van Kangerlussuaq vind je unieke natuur en dito wildlife: van wollige muskusossen en net zo wollige sledehonden tot adembenemende ijzige pieken. Stap de Groenlandse ijskap op en zie het noorderlicht aan de hemel dansen (bij vertrek vóór april). Onze reis Groenland winter avontuur is de perfecte winterstop!

Vanaf 1434 p.p.
Groenland
10-daagse wandel- en rondreis Zuid-Groenland
10 dagen juni – sep

Een cocktail met alle hoogtepunten van Zuid-Groenland Van verbazingwekkende wildernis, spectaculaire fjorden, historische bezienswaardigheden tot bijzondere activiteiten in de steden en nederzettingen. Deze wandelreis in Zuid-Groenland laat je alle hoogtepunten van het zuidelijke deel van het eiland zien. Ontdek de prachtige wildernis, maak boottochten op spectaculaire fjorden en breng een bezoek aan historische bezienswaardigheden en activiteiten in moderne steden en nederzettingen. Je wandelreis in Zuid-Groenland begint in Narsaq, dit is een moderne en middelgrote stad die is omringd door ijs. Je zult ook drie nachten verblijven in het mooiste dorp van Groenland: Igaliku. Igaliku beschikt over goede wandelmogelijkheden. Ook verblijf je in een schapenboerderij in een gebied met prachtige natuur. Hier kan je genieten van de gastvrijheid van een Groenlandse familie. Hoogtepunten van deze reis Verbazingwekkend mooie wildernis Boottochten op prachtige fjorden Bezoek aan historische plaatsen Verschillende activiteiten, zoals wandelen en boottochten Deze wandelreis in Zuid-Groenland in het kort Deze wandelreis in Zuid-Groenland is een perfecte mix van natuur en cultuur en al wandelend door het prachtige landschap maak je herinneringen om nooit te vergeten! Krijg vast een indruk van Zuid-Groenland met deze video.

Vanaf 1393 p.p.
Groenland
Arctisch Patagonië in Groenland
8 dagen juli – aug

Dit is een authentieke reis door het Patagonië van het noordelijk halfrond: Zuid-Groenland. Zuid-Groenland is al meer dan 1000 jaar de plek van leven in de ruige Groenlandse natuur. Het is ook waar vijf gebieden het UNESCO-werelderfgoed Kujalleq vormen. In de korte zomer explodeert Zuid-Groenland in alle kleuren: groene weiden, diepblauwe zee, lichtblauwe en witte ijsbergen, grijsbruine granieten bergen en berghellingen met gele en paarse bloemen. Laat je betoveren tijdens onze 8-daagse reis 'Arctisch Patagonië in Groenland'.  Arctisch Patagonië in Groenland in het kort Dit is een reis voor degenen die graag graag buiten zijn, maar af en toe ook even met de voeten omhoog willen onder het genot van een kop thee of een goed glas wijn. Je verblijft op de mooiste plekken van Zuid-Groenland, en kampeert twee nachten in het Kuussuaq Camp, midden in de Groenlandse natuur. Grijp je kans om een onvergetelijk avontuur in 'Arctisch Patagonië in Groenland' te beleven.

Vanaf 6272 p.p.
Groenland
Lentekriebels in Groenland
8 dagen mei – mei

Ontdek West- en Zuid-Groenland met onze 10-daagse reis: Lentekriebels in Groenland. Een unieke reis waar je per binnenlandse vlucht en schip de westkust van Groenland ontdekt, en de meest populaire locaties en steden in Groenland aandoet. We hebben de meest indrukwekkende hoogtepunten voor je geselecteerd: de Groenlandse ijskap in Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in Disco Bay en de wereldberoemde Ilulissat ijsfjord die op de werelderfgoedlijst van UNESCO pronkt. Een Engelssprekende gids reist met je mee en kan je alles vertellen over deze unieke highlights. Groenlandse lente en middernachtzon Als je in mei reist beleef je de lente in Groenland, met zachte temperaturen die door de droge lucht aangenaam fris voelen. Vanaf half mei regeert de middernachtzon ten noorden van de poolcirkel, wat zorgt voor lange zonnige dagen. Lentekriebels in Groenland is een onvergetelijke reis vol bijzondere indrukken – en natuurlijke bezienswaardigheden in overvloed. De reis is zo samengesteld dat je Groenland zelf kunt verkennen. Een gids reist met je mee en voorziet je van praktische informatie en bijzondere Groenlandse verhalen.

Vanaf 3926 p.p.
Groenland
5 dagen actief in Zuid-Groenland
5 dagen juni – sep

Tijdens deze wandeltocht door Groenland maak je kennis met de geweldige natuur van Groenland. Bovendien liggen er talloze prachtige culturele hoogtepunten op de route. De beroemde blauwe ijsbergen en het charmante dorpje Igaliku zijn slechts een aantal hoogtepunten van deze reis. Het dorp Igaliku ligt in een van de meest idyllische delen van Groenland. Hier kun je dag wandelingen maken naar een nabijgelegen plateau met uitzicht op de Qooroq-ijsfjord. Ook staat een boottocht door dit fjord op het programma. Ook bezoek je Qassiarsuk, ook wel bekend als Brattahlíð, de plaats waar de Eric de Rode zich in 982 vestigde. De Noorse ruïnes zijn goed bewaard gebleven, die je kan terugvinden in het openluchtmuseum Brattahlíð. De circa 40 inwoners die Qassiarsuk heeft, verdienen hun geld aan de schapenhouderij. Het dorp beschikt ook over een school, winkel en kerk. Deze wandeltocht door Groenland in het kort Deze wandeltocht door Groenland is een perfecte mix van natuurschoon, cultuur en historie. Gletsjers, fjorden en prachtige, kleine dorpjes maken van deze reis naar Groenland een onvergetelijke ervaring. Bekijk deze video voor een impressie van de omgeving waarin je wandelt.

Vanaf 684 p.p.
Groenland
Zelf samengestelde individuele reis Groenland
feb – nov

Boek jouw individuele en zelf samengestelde reis bij Creating Stories Creating Stories is de maatwerkspecialist voor jouw vakantie Groenland. Maak een avontuurlijke reis Groenland passend bij je wensen en de mogelijkheden die het land te bieden heeft. Met een zelf samengestelde reis naar Groenland ga je op ontdekkingstocht in de witte onbewoonde wildernis. We regelen je reis tot in de puntjes naar jouw wensen. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken en welke gebieden van Groenland je gaat verkennen. Daarnaast bieden wij je advies waar nodig. Ook bepaal je zelf waar je overnacht en voor hoe lang. Tijdens je vakantie Groenland overnacht je over het algemeen in hostels of boerderijen/hotels/guesthouses. De keuze van accommodatie is vrij beperkt op Groenland. Maar met de verschillende mogelijkheden die er zijn, stellen we jouw reis op maat! Onze sterke kanten zijn maatwerk, kennis en ervaring. Wanneer je zelfstandig of in overleg met ons een avontuurlijke reis Groenland wilt samenstellen is dat ook zeker mogelijk. Je kunt je wensen aan ons doorgeven, zodat wij een passende oplossing kunnen bieden. Je reis naar Groenland bestaat uit het bewandelen van de gigantische gletsjers, eropuit gaan in de natuur, boottochten naar de ijsbergen, hondensledetochten maar ook kajaktochten of walvissafari's. Kom meer te weten over de Inuit cultuur en de lokale bevolking. Beleef de puurheid van deze unieke en geïsoleerde bestemming met ruige landschappen.

Vanaf 630 p.p.
Groenland
Uniek zomers avontuur
8 dagen juni – sep

Ga op één van de meest diverse reizen naar Groenland, waar je per binnenlandse vlucht en schip Groenland ontdekt. Ervaar de meest populaire bezienswaardigheden en steden van Groenland tijdens onze 8-daagse reis: Uniek zomers avontuur. Ontdek de Groenlandse ijskap bij Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in het Disko Bay-gebied en het UNESCO-werelderfgoed van de Ilulissat ijsfjord. Groenlandse zomer – een explosie van licht Onze reis 'Uniek zomers avontuur' vertrekt in juni, juli of augustus op het hoogtepunt van de zomer in Groenland, waar de zon regeert en de duisternis 's nachts verbannen is. Dit betekent lange dagen licht, waardoor je Groenland op je gemak kunt verkennen. De route is zo samengesteld zodat je voldoende tijd hebt om Groenland van binnen en buiten te leren kennen. Je Engelssprekende gids voorziet je van praktische informatie en de mooiste verhalen, rechtstreeks uit Groenland!

Vanaf 5777 p.p.
Groenland
Zuidwest-Groenland steden en nederzettingen
8 dagen juni – sep

Ontdek verscheidene nederzettingen in Zuidwest-Groenland Tijdens deze reis ervaar je zowel de prachtig gelegen stad Narsaq als de bruisende stad Qaqortoq. Narsaq ligt tussen weelderige heuvels omringd door water gevuld met ijsbergen, en Qaqortoq is een mix van charmante oude koloniale huizen en jonge studenten die een modern leven leiden. De vier dagen gevuld met "stadsleven" staan ​​in contrast met de heerlijke rust, warmte en het ongestoorde paradijs van het dorp Igaliku. Aan het einde heb je tijd om de historische plek Brattahlid te bezoeken en een boottocht te maken tussen de verbazingwekkende blauwe ijsbergen van de Qooroq Ice Fjord.

Vanaf 1194 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Groenland

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd.

Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland.

Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.

In Groenland betaal je met de Deense kroon. Lees hier meer over de munteenheid op Groenland.

Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.

Er zijn verschillende tijdzones in Groenland, maar de meeste reizigers kunnen uitgaan van de tijdzone in West-Groenland en Tasiilaq/Kulusuk in Oost-Groenland. Sinds oktober 2023 is het tijdsverschil tussen Europa (CET) en West-Groenland drie uur (in plaats van de eerdere vier uur).