Sunset Hikers in Kapisillit

Uniek zomers avontuur

Ga op één van de meest diverse reizen naar Groenland, waar je per binnenlandse vlucht en schip Groenland ontdekt. Ervaar de meest populaire bezienswaardigheden en steden van Groenland tijdens onze 8-daagse reis: Uniek zomers avontuur. Ontdek de Groenlandse ijskap bij Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in het Disko Bay-gebied en het UNESCO-werelderfgoed van de Ilulissat ijsfjord.

Groenlandse zomer – een explosie van licht

Onze reis ‘Uniek zomers avontuur’ vertrekt in juni, juli of augustus op het hoogtepunt van de zomer in Groenland, waar de zon regeert en de duisternis ’s nachts verbannen is. Dit betekent lange dagen licht, waardoor je Groenland op je gemak kunt verkennen. De route is zo samengesteld zodat je voldoende tijd hebt om Groenland van binnen en buiten te leren kennen. Je Engelssprekende gids voorziet je van praktische informatie en de mooiste verhalen, rechtstreeks uit Groenland!

Let op: passend bij deze reis heb je een vlucht en hoogstwaarschijnlijk ook een overnachting nodig in Kopenhagen. Dit geldt ook voor de terugreis. Deze vluchten en overnachtingen zijn niet inbegrepen in de prijs. De vlucht vanaf Kopenhagen naar Groenland (en v.v.) is wel inbegrepen. Ben je geïnteresseerd in deze reis, dan stellen wij graag passend bij jouw wensen een offerte op maat samen.

Dag 1: Aankomst in Groenland en excursie naar de ijskap (optioneel) 

De eerste aanblik van Groenland is meer dan memorabel; je kijkt uit naar 8 dagen zomerdagen vol avontuur in Groenland. Bij aankomst check je in bij Hotel Kangerlussuaq. Na een welkom door je gids, krijg je de kans om de indrukwekkende ijskap van Groenland te bezoeken.

 • Excursie naar de Groenlandse ijskap, Point 660 (optioneel)
  De Groenlandse ijskap is de op een na grootste ijskap ter wereld, beslaat 80 procent van Groenland en heeft onderzoekers en ontdekkingsreizigers door de eeuwen heen gefascineerd. En met goede reden: het is werkelijk een unieke ervaring om naar het enorme ijsveld te kijken en de krachten van de natuur te ervaren. Onderweg passeren we de spectaculaire Russell gletsjer, wederom een adembenemend gezicht met zijn verticale ijsmuur van wel 60 meter hoog.

Ter afsluiting van de dag geniet je van een heerlijk welkomstdiner in restaurant Roklubben (drankjes niet inbegrepen).

Dag 2: Vlucht naar Nuuk, rondleiding en overnachting op de Sarfak Ittuk

Na het ontbijt vlieg je van Kangerlussuaq naar Nuuk. Voordat je aan boord gaat van het schip Sarfaq Ittuk is er tijd voor een rondleiding. Het herkenningspunt van Nuuk, de Sermitsiaq berg, heet je majestueus welkom en de fantastische fjorden weerspiegelen de wilde natuur, wat deze kleine metropool zo bijzonder maakt.

Tijdens de rondleiding maak je kennis met enkele populaire bezienswaardigheden, waaronder het Groenlandse Nationaal Museum, het prachtige kunstcentrum Katauaq – waarvan de gevel de vorm heeft van het noorderlicht – en het oude Nuuk met het standbeeld van de beroemde Deens-Noorse missionaris Hans Egede, uitkijkend over de oude koloniale haven.

In de avond ga je aan boord van de Sarfaq Ittuk en vaar je in twee dagen naar Ilulissat. Dit schip vaart op en neer langs de westkust – en wordt door de Groenlanders zelf gebruikt. Wanneer het schip in de kustplaatsen aanmeert, is het voor de Groenlanders elke keer weer een vreugdevol weerzien. Tijdens de reis kun je genieten van het Groenlandse landschap vanuit de panoramische lounge aan de achterkant van het schip, of vanuit de vele buitenruimtes met heerlijke loungestoelen.

Dag 3: Op zee en een stop in Maniitsoq

In de ochtend meer je aan in Maniitsoq. In Maniitsoq maak je een stop van 3,5 uur, waardoor je voldoende tijd hebt voor een rondleiding door de stad. In toeristenbrochures wordt Maniitsoq vaak het ‘Venetië van Groenland’ genoemd. Dat is misschien wat overdreven, maar Maniitsoq heeft inderdaad veel bruggen.

Maniitsoq is een stad met persoonlijkheid. Beklim voor een geweldig uitzicht op de stad de vele trappen van Maniitsoq. Nadat je 470 treden naar Sakkortusaavik (ook wel de ‘Eiffeltoren’ genoemd) hebt gelopen, heb je een geweldig panoramisch uitzicht over Maniitsoq van 360 graden. Vervolgens reis je per schip verder langs de kust van Groenland.

Dag 4: Op zee, een stop in Sisimiut en stadswandeling

Vandaag bezoek je de op één na grootste stad van Groenland, Sisimiut. Sisimiut heeft iets meer dan 5.500 inwoners. De sfeer in het gastvrije stadje is warm en ademt het authentieke Groenland. Het kleurenpalet van de huizen zorgt voor een prachtig contrast met het achterliggende rotsachtige gebied.

In Sisimiut bezoek je het Sisimiut Museum. Onderweg loop je door de mooie oude wijk met originele koloniale gebouwen, waar het museum deel van uitmaakt. In het museum krijg je een indruk van het leven in de stad door de eeuwen heen. Sisimiut is een welkome pauze tijdens je reis over het water!

Dag 5: Aankomst in Ilulissat – de stad bij de IJsfjord

Wanneer je Ilulissat nadert, kun je genieten van de buitenaardse aanblik van de blauwwitte ijsbergen rondom de stad. Sommige zijn slechts grote brokken ijs, terwijl andere hoog boven je uittoren. Wat een welkom en kennismaking met de prachtige Disco Bay!

Ilulissat betekent letterlijk ‘ijsbergen’; een vanzelfsprekendheid wanneer je de prachtige ijsfjord en de talrijke ijsbergen hebt gezien. De ijsbergen drijven majestueus rond in de fjord, verlicht door een bijna magisch licht veroorzaakt door reflecties van de zon. Onder leiding van je gids verken je de stad. Je gids kan je alles vertellen over de geschiedenis en cultuur van de stad. Daarnaast bezoek je het museum, de oude koloniale huizen, Zion’s Church en de levendige haven.

Overweeg ook zeker om deel te nemen aan een wandeling naar Sermermiut, een oude nederzetting direct aan de monding van de ijsfjord. Hier tref je gigantische ijsbergen die op een oude morene zijn gestrand. Onderweg bezoek je het Ice Fjord Centre met tentoonstellingen over dit unieke UNESCO-Werelderfgoedgebied.

 • Walvissafari tussen de ijsbergen (optioneel)
  Een walvis van dichtbij bekijken, dat kan tijdens deze unieke excursie. In de wateren van Groenland leven zo’n 15 soorten walvissen. In de middag kun je – met een beetje geluk – met eigen ogen een aantal van deze walvissen zien. In de zomer maak je grote kans op de bultrug, dwergvinvis en de gewone vinvis. De walvissen zwemmen de hele zomer rond Disko Bay, soms in de buurt van de stad, soms in de ijsfjord en soms in het noorden bij de Crown Prince Islands. De lokale vissers en zeehondenjagers houden elkaar op de hoogte waar de dieren zich bevinden.

Dag 6: Ontdek Ilulissat of vaar- of kajak tussen de ijsbergen door (optioneel)

Ontdek Ilulissat vandaag op eigen gelegenheid of vaar- of kajak tussen de ijsbergen door met twee bijzondere excursies (voorafgaand aan de reis te boeken).

 • Kajakken in Ilulissat (optioneel)
  De Inuit kajakken al meer dan duizend jaar in de wateren van Groenland, en vandaag kun jij in hun voetsporen treden. Met je kajak glijd je geruisloos door het water en zie je de enorme ijsbergen om je heen uit het water omhoog rijzen. De middernachtzon geeft het ijs een unieke tint. Bij bewolkt weer voeren de blauwwitte kleuren van de ijsbergen de hoofdtoon. Met een beetje geluk kom je zelfs een walvis tegen. Een magische ervaring!
  Goed om te weten: alle tochten vinden plaats in stabiele dubbele kajaks, en er volgt een boot vlakbij.
 • Varen tussen de ijsbergen (optioneel)
  Maak ’s avonds een heerlijke cruise tussen de ijsbergen door die– ongeacht het weer – gegarandeerd adembenemend zijn. De middernachtzon staat laag aan de horizon, en het kan lastig zijn om de nacht van de dag te onderscheiden. Reflecties van dit zachte, warme licht geven de ijsbergen en bergtoppen een unieke oranje tint. Het water kleurt bijna alle kleuren paars. Bijzonder!

Dag 7: Ontdek Ilulissat of maak een dagexcursie naar de Eqi gletsjer

Breng de laatste dag in Ilulissat door zoals je wilt. Als je nog nooit in een helikopter hebt gezeten, is dit misschien wel hét moment om dit mee te maken. De helikopter neemt je op lage hoogte mee over de ijsfjord en zijn gigantische ijsbergen. Het uitzicht op de 6 kilometer brede gletsjerrand zorgt voor een belevenis van grootse proporties. Treed in de voetsporen van Knud Rasmussen in het plaatselijke museum en sluit je verblijf op Groenland af met een dagje shoppen in de plaatselijke (souvernir)winkels.

 • Dagtocht naar Eqi gletsjer – de afkalvende gletsjer (optioneel)
  Slechts een paar plaatsen in Groenland zijn zo mooi als de Eqi gletsjer, die 80 kilometer ten noorden van Ilulissat uitmondt in de fjord. Per boot kun je heel dichtbij de gletsjer te komen, en de enorme stukken ijs af zien breken. De geluiden zijn allesverpletterend en de aanblik van het ijs dat in het water stort is verbazingwekkend.

’s Avonds is er een afscheidsdiner in je hotel.

Dag 8: Vertrek uit Groenland

Na een week vol bijzondere ervaringen reis je terug naar huis.

 • Retourvlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq met Air Greenland
 • Vlucht Kangerlussuaq – Nuuk met Air Greenland
 • Vlucht Ilulissat – Kangerlussuaq met Air Greenland
 • Nuuk – Ilulissat met MS Sarfaq Ittuk (Arctic Umiaq Line)
 • Transfers
 • 3 nachten in een hut op het schip (eigen badkamer/toilet)
 • 1 nacht in Hotel Kangerlussuaq (eigen badkamer/toilet)
 • 3 nachten in Hotel Arctic (eigen bad/toilet). Let op: bij een vertrek op 29 augustus 2024 verblijf je in Hotel Ilulissat in superior kamers
 • Eten en drinken op de Air Greenland-vlucht Kopenhagen – Kangerlussuaq
 • Ontbijt (alle hotels)
 • Welkomstdiner bij Rolubben in Kangerlussuaq (excl. drankjes)
 • Volpension op het schip van zaterdagochtend tot maandagontbijt (excl. dranken)
 • Afscheidsdiner in Hotel Arctic (of Hotel Ilulissat) (excl. drankjes)
 • Begeleide rondleidingen in Nuuk, Sisimiut en Ilulissat
 • Begeleide wandeling naar de oude nederzetting Sermermiut en het Ice Fjord Centre aan de ijsfjord
 • Engelssprekende reisleider
 • Alle vlucht-/transportbelastingen en -kosten die bekend zijn op het moment van publicatie
 • 20 kilo ingecheckte bagage en 8 kilo handbagage

 • Retourvlucht Nederland – Denemarken
 • Niet benoemde maaltijden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Excursies (we raden aan om de excursies en/of pakketten vooraf te boeken)
 • Reis- en annuleringsverzekeringen (verplicht voor Groenland!)

Voor deze reis ‘Uniek zomers avontuur’ geldt de prijs vanaf € 5.777 per persoon (bij 2 pers.). Verdere prijzen zijn op aanvraag.

Voor je reis stellen we graag een vrijblijvende offerte op inclusief de vluchten vanaf Amsterdam/Brussel naar Kopenhagen (en v.v.) en een noodzakelijke overnachting in Kopenhagen, voorafgaand en na je Groenland-reis.

Vertrekdata 2024:

 • 6 – 13 juni
 • 4 – 11 juli
 • 1 – 8 augustus
 • 29 augustus – 5 september

Groenland - Summer Impressions of Greenland

Dit excursiepakket geeft je de mogelijkheid om de arctische natuur bij Kangerlussuaq en de Ilulissat ijsfjord te ontdekken – in de ijsfjord maak je zelfs de kans om walvissen te spotten.

 • Excursie naar de Groenlandse ijskap, Point 660 (5 uur)
 • Cruise door de Ilulissat ijsfjord (2,5 uur)
 • Walvisexcursie in Ilulissat (3,5 uur)

Goed te weten
Dit excursiepakket bestaat uit de meest populaire excursies en past perfect in het programma van Uniek zomers avontuur. We raden aan om dit pakket direct bij je reis te boeken. Boek je het pakket later? Dan kan het pakket uitverkocht zijn.

Seizoen: juni – augustus

Treed in de voetsporen van de Inuit tijdens deze unieke kajaktocht. Tijdens de excursie vaar je langs gigantische ijsbergen en – met een beetje geluk – spot je zelfs walvissen. Alle tochten vinden plaats in stabiele dubbele kajaks en er vaart een boot vlakbij. Je bent minimaal twee uur op het water.

Inclusief:

 • Internationaal erkende kajakinstructeur
 • Kajakuitrusting
 • Veiligheidsinstructies
 • Koffie en thee

Minimale leeftijd: 12 jaar

Conditie: wanneer je ernstige rugpijn of schouderproblemen hebt, kun je – in het kader van veiligheid – helaas niet deelnemen aan deze excursie.

Goed om te weten
We raden aan om dit pakket direct bij het boeken van je reis vast te leggen.

Seizoen: juni – september

80 kilometer ten noorden van Ilulissat kun je de immense Eqi gletsjer bezoeken. Per boot kun je heel dichtbij de gletsjer komen en grote stukken ijs af zien breken. De geluiden zijn overdonderend en de aanblik van de ijsbergen die in het water neerstorten adembenemend. 
 • Cruise naar Eqi (retour)
 • Lunch aan boord
 • Een 2-uur durend prachtpanorama op de Eqi (de boot houdt 2 uur stil voor de gletsjer)
 • Transfer tussen hotel en haven en v.v.
 • Duur: 6-12 uur, de totale duur van de excursie is afhankelijk van welke boot er die dag wordt gebruikt

Goed om te weten
We raden aan om dit pakket direct bij het boeken van je reis vast te leggen.

Impressies

Uniek zomers avontuur

Regio's bij deze reis

Uniek zomers avontuur
West-Groenland

Onze reizen langs deze regio

Bekijk hier ons aanbod
Groenland
Op zoek naar het Noorderlicht, West-Groenland
4 dagen nov – maart

Deze 4-daagse individuele noorderlichtreis naar Groenland in de winter is bestemd voor avontuurlijke reizigers die het échte leven op Groenland willen ervaren. Deze reis is ook bijzonder geschikt als aanvulling op je reis naar IJsland in de wintertijd. Ontdek de schoonheid van het arctische landschap in de winter! En niet onbelangrijk: het noorderlicht. Op deze hoge breedtegraad is het noorderlicht sensationeler dan waar ook. Om je arctische avontuur compleet te maken, trek je er ook nog op uit met een hondensledetocht. Noorderlichtreis naar Groenland De reis begint met een geweldige noorderlicht sneeuwschoentocht langs de beroemde IJsfjord. Geniet van het uitzicht op de indrukwekkende ijsbergen van de Groenlandse ijskap in de fjord. De volgende dag verken je het schitterende ijzige landschap op de meest authentieke manier. Een reis naar Groenland is namelijk niet compleet zonder een hondensledetocht! Doordat er weinig wegen zijn op Groenland gebruiken de inwoners de hondenslede als vervoersmiddel. De laatste dag kun je vrij besteden in Ilulissat waar je ter plaatse een verscheidenheid aan spannende excursies kunt boeken. Je kan dan bijvoorbeeld Disko Island gaan verkennen. Deze reis is geschikt van november tot half maart om het spectaculaire noorderlicht te kunnen waarnemen.

Vanaf 878 p.p.
Groenland
Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden
15 dagen juni – aug

Dit is de ultieme Groenlandreis! Tijdens onze 15-daagse 'Bewonder Groenland van het zuiden naar het noorden' reis kom je oog in oog te staan met de ongelofelijke contrasten in de natuur en de verschillen in levenswijze tussen het zuiden en noorden. Wandel in de stilte door ongerepte natuur, langs groene bergen, bloemenvalleien, blauwwitte ijsbergen en dwars over de gletsjers van Groenland heen. Jouw Groenlandreis in het kort Je reis start in het zuiden van Groenland waar je verblijft in een mooie kleine nederzetting van schapenboerderijen. Hier zal je verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Het volgende deel van je reis is een 2-daagse cruise aan boord van het kustschip Sarfaq Ittuk. Je zal langs de indrukwekkende westkust van Groenland varen waar je divers wildlife zal spotten. Het schip brengt je verder naar Nuuk, een van de kleinste hoofdsteden te wereld. Vervolgens reis je langs de Eqi-gletsjer, Ilulissat en Ilimanaq. Tijdens de reis deelt een lokale Engelstalige gids enthousiast zijn/haar kennis over dit bijzondere land.

Vanaf 9956 p.p.
Groenland
Avonturen boven de poolcirkel in Kangerlussuaq & Sisimiut
8 dagen feb – maart

Tijdens deze winterreisreis naar Groenland bezoek je de Arctische wereld vol met onvergetelijke ervaringen. Ervaar Groenland aan de rand van het binnenlandsijs in Kangerlussuaq en in de meest noordelijke stad van Groenland in de winter; Sisimiut. Helderblauwe luchten, doordringende witte sneeuw, roedels sledehonden en een kans om het noorderlicht aan de nachtelijke hemel te zien ontvouwen. Deze tour geeft je een veelheid aan mogelijkheden om een geweldig arctisch winteravontuur te beleven! Kangerlussuaq - de grote fjord Kangerlussuaq staat niet alleen bekend als de toegangspoort tot Groenland maar tevens om de kuddes muskusossen, rendieren en de imponerende ijskap. De ijskap is makkelijk toegankelijk voor bezoekers waardoor er klimmogelijkheden zijn onder begeleiding van een waakzame gids. Je verblijft drie nachten in Kangerlussuaq. Tijdens deze reis naar Groenland kun je zelfs het noorderlicht gaan ervaren met een beetje geluk, aangezien dit fenomeen natuurlijk vooral tijdens de herfst en winter zichtbaar is. Tijdens een heldere avond zonder wolken heb je de meeste kans om de ongelofelijke lichtshow te ervaren. Sisimiut - "de mensen bij de vossen" Sisimiut is de tweede grootste stad in Groenland met zo'n 5.500 inwoners. De stad kan beschreven worden als traditioneel en levendig door de sledehonden die je in overvloed vindt, gekleurde gebouwen en een museumgebied dat ook de thuisbasis is van de oudste kerk van Groenland. Ten noorden van de poolcirkel ligt Sisimiut, daarmee de meest noordelijke stad met open water maar de meest zuidelijke huskysledestad in Groenland. Sisimiut beschikt hierdoor over meerdere activiteiten, zoals zeilen op de diepe fjorden en hondensleeën als er sneeuw ligt. Deze reis naar Groenland samengevat Deze reis naar Groenland is een geweldige manier om de prachtige natuur van de westkust te ervaren en om te leren over de rijke geschiedenis van de lokale bevolking.

Vanaf 2261 p.p.
Groenland
Uniek zomers avontuur
8 dagen juni – sep

Ga op één van de meest diverse reizen naar Groenland, waar je per binnenlandse vlucht en schip Groenland ontdekt. Ervaar de meest populaire bezienswaardigheden en steden van Groenland tijdens onze 8-daagse reis: Uniek zomers avontuur. Ontdek de Groenlandse ijskap bij Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in het Disko Bay-gebied en het UNESCO-werelderfgoed van de Ilulissat ijsfjord. Groenlandse zomer – een explosie van licht Onze reis 'Uniek zomers avontuur' vertrekt in juni, juli of augustus op het hoogtepunt van de zomer in Groenland, waar de zon regeert en de duisternis 's nachts verbannen is. Dit betekent lange dagen licht, waardoor je Groenland op je gemak kunt verkennen. De route is zo samengesteld zodat je voldoende tijd hebt om Groenland van binnen en buiten te leren kennen. Je Engelssprekende gids voorziet je van praktische informatie en de mooiste verhalen, rechtstreeks uit Groenland!

Vanaf 5777 p.p.
Groenland
Disko Baai droomreis
12 dagen juni – sep

Aan de oevers van Disko Baai Met deze reis naar de Disko Baai betreed je een nog redelijk ongerept gebied. Je verblijft op een van de mooiste, rustigste en unieke plekken in heel Groenland in de Glacier Lodge Eqi. Deze reis brengt je langs kleine nederzettingen en schilderachtige steden. De reis begint bij de toegangspoort tot Groenland in Kangerlussuaq, op slechts 25 km van de immense Groenlandse ijskap. Je verblijft in het oude centrum van Qeqertarsuaq waar vroeger de walvisjagers verbleven. De stad is omgeven door steile bergen en prachtige vegetatie waardoor Disko-eiland de ideale plek is voor wandelingen. Vervolgens gaat de reis naar Ilulissat, gelegen aan de oever van de Disko Baai. Dit is de stad van de ijsbergen en de wereldberoemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord staat zelfs op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Uiteindelijk vertrek je verder naar het noorden van Ilulissat en breng je een paar dagen door bij de hutten van Glacier Lodge Eqi. Vanaf deze plek heb je fantastisch uitzicht op de enorme afkalvende gletsjer. Ontdek de mooiste gebieden van de Disko Baai!

Vanaf 5147 p.p.
Groenland
Lentekriebels in Groenland
8 dagen mei – mei

Ontdek West- en Zuid-Groenland met onze 10-daagse reis: Lentekriebels in Groenland. Een unieke reis waar je per binnenlandse vlucht en schip de westkust van Groenland ontdekt, en de meest populaire locaties en steden in Groenland aandoet. We hebben de meest indrukwekkende hoogtepunten voor je geselecteerd: de Groenlandse ijskap in Kangerlussuaq, de hoofdstad Nuuk, Ilulissat in Disco Bay en de wereldberoemde Ilulissat ijsfjord die op de werelderfgoedlijst van UNESCO pronkt. Een Engelssprekende gids reist met je mee en kan je alles vertellen over deze unieke highlights. Groenlandse lente en middernachtzon Als je in mei reist beleef je de lente in Groenland, met zachte temperaturen die door de droge lucht aangenaam fris voelen. Vanaf half mei regeert de middernachtzon ten noorden van de poolcirkel, wat zorgt voor lange zonnige dagen. Lentekriebels in Groenland is een onvergetelijke reis vol bijzondere indrukken – en natuurlijke bezienswaardigheden in overvloed. De reis is zo samengesteld dat je Groenland zelf kunt verkennen. Een gids reist met je mee en voorziet je van praktische informatie en bijzondere Groenlandse verhalen.

Vanaf 3926 p.p.
Groenland
Weekendvakantie naar de Groenlandse ijskap
5 dagen april – dec

Houd je van ontdekken, maar heb je slechts beperkte tijd? Wil je Ilulissat in Groenland bezoeken? Met deze reis kun je in relatief korte tijd enkele hoogtepunten van Groenland ervaren. Vlieg naar Ilulissat, de stad van de ijsbergen, waar grote indrukken en ervaringen te vinden zijn vlak bij het 4-sterren Hotel Arctic, jouw uitvalsbasis. Met zijn uitzonderlijke ligging, spectaculair uitzicht en de mogelijkheid om jezelf te verwennen in het restaurant van het hotel, is Hotel Arctic het perfecte startpunt voor dit unieke verlengde weekend.  Je reist in de herfst, een seizoen dat gekenmerkt wordt door rust na een korte en hectische zomer. De herfst laat ook de vele aspecten van de Arctische natuur zien; van prachtige zonnige dagen, die de bergen in geelbruine tinten draperen met een intensiteit die vaak de middernachtzon van de zomer overtreft, tot dramatische herfststormen, aantrekkelijk door hun harde schoonheid maar die ook goede kleding vereisen.

Vanaf 2048 p.p.
Groenland
Zuidwest-Groenland steden en nederzettingen
8 dagen juni – sep

Ontdek verscheidene nederzettingen in Zuidwest-Groenland Tijdens deze reis ervaar je zowel de prachtig gelegen stad Narsaq als de bruisende stad Qaqortoq. Narsaq ligt tussen weelderige heuvels omringd door water gevuld met ijsbergen, en Qaqortoq is een mix van charmante oude koloniale huizen en jonge studenten die een modern leven leiden. De vier dagen gevuld met "stadsleven" staan ​​in contrast met de heerlijke rust, warmte en het ongestoorde paradijs van het dorp Igaliku. Aan het einde heb je tijd om de historische plek Brattahlid te bezoeken en een boottocht te maken tussen de verbazingwekkende blauwe ijsbergen van de Qooroq Ice Fjord.

Vanaf 1194 p.p.
Groenland
Zelf samengestelde individuele reis Groenland
feb – nov

Boek jouw individuele en zelf samengestelde reis bij Creating Stories Creating Stories is de maatwerkspecialist voor jouw vakantie Groenland. Maak een avontuurlijke reis Groenland passend bij je wensen en de mogelijkheden die het land te bieden heeft. Met een zelf samengestelde reis naar Groenland ga je op ontdekkingstocht in de witte onbewoonde wildernis. We regelen je reis tot in de puntjes naar jouw wensen. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je wilt bezoeken en welke gebieden van Groenland je gaat verkennen. Daarnaast bieden wij je advies waar nodig. Ook bepaal je zelf waar je overnacht en voor hoe lang. Tijdens je vakantie Groenland overnacht je over het algemeen in hostels of boerderijen/hotels/guesthouses. De keuze van accommodatie is vrij beperkt op Groenland. Maar met de verschillende mogelijkheden die er zijn, stellen we jouw reis op maat! Onze sterke kanten zijn maatwerk, kennis en ervaring. Wanneer je zelfstandig of in overleg met ons een avontuurlijke reis Groenland wilt samenstellen is dat ook zeker mogelijk. Je kunt je wensen aan ons doorgeven, zodat wij een passende oplossing kunnen bieden. Je reis naar Groenland bestaat uit het bewandelen van de gigantische gletsjers, eropuit gaan in de natuur, boottochten naar de ijsbergen, hondensledetochten maar ook kajaktochten of walvissafari's. Kom meer te weten over de Inuit cultuur en de lokale bevolking. Beleef de puurheid van deze unieke en geïsoleerde bestemming met ruige landschappen.

Vanaf 630 p.p.
Groenland
Zomer, zon en enorme ijsbergen in Groenland
8 dagen mei – sep

Op naar de Groenlandse ijskap Tijdens deze reis kom je dichterbij de Groenlandse IJskap en het UNESCO Werelderfgoed, de beroemde Ilulissat IJsfjord. Deze ijsfjord is bekend om zijn enorme ijsbergen. Je gaat op een geweldige reis naar Groenland. Tijdens deze 8-daagse reis zal je meer te weten komen over de natuur van Groenland. Je zal de Groenlandse ijskap en gletsjers in Kangerlussuaq zien. Evenals de ijsrotsen in Ilulissat maar ook leer je meer over de unieke cultuur en traditionele levensstijl van de inwoners van Groenland. De contrasten op Groenland kan je het beste ervaren tijdens de zomermaanden, waar fel zonlicht plotseling vervangen kan worden door dichte mist. De steden in Groenland worden gekarakteriseerd door de felgekleurde huizen.

Vanaf 3178 p.p.
Groenland
Groenland winter avontuur
5 dagen feb – maart

Geniet van het magische noorderlicht, maak een onvergetelijke huskysledetocht en verken de Groenlandse ijskap met ons 7-daagse Groenland winter avontuur! In de omgeving van Kangerlussuaq vind je unieke natuur en dito wildlife: van wollige muskusossen en net zo wollige sledehonden tot adembenemende ijzige pieken. Stap de Groenlandse ijskap op en zie het noorderlicht aan de hemel dansen (bij vertrek vóór april). Onze reis Groenland winter avontuur is de perfecte winterstop!

Vanaf 1434 p.p.
Groenland
Arctische lente en gouden zon
8 dagen april – mei

Deze actieve vakantie naar West-Groenland, genaamd 'De Groenlandse lente' is een bijzondere reis. Groenland verruilt de noordpoolwinter in april en mei voor de noordpoolzomer. De middernachtzon gaat beginnen waarbij het gedurende 24 uur per dag licht zal zijn. Ook zal de sneeuw gaan smelten en wordt het warmer. Tijdens deze reis naar West-Groenland reis je door prachtige landschappen en indrukwekkende natuur en leer je over de traditionele Inuit cultuur. De reis gaat van start in Kangerlussuaq, de toegangspoort tot Groenland. Het achterland van Kangerlussuaq beschikt over adembenemende natuur waar het oorverdovende geluid van de enorme ijskap moeilijk te negeren is. Je reist verder met het vliegtuig naar de stad Ilulissat in Disko Bay. Ilulissat betekent ''ijsbergen'' en die zul je zeker ook gaan zien! In de prachtige ijsfjord steken ijsbergen uit het water die bijna magisch licht geven door de reflecties van de zon. Deze reis naar West-Groenland in het kort Deze reis naar West-Groenland staat garant voor een perfecte mix van natuur en cultuur. Enerzijds kun je genieten van de prachtige landschappen, de mooie kust en de Disko baai, anderzijds is deze adembenemende natuur het decor waar je kennismaakt met de rijke Groenlandse cultuur die honderden jaren teruggaat. In deze tijd van het jaar zijn er geen muggen waardoor wandeltochten goed mogelijk zijn in het gebied. Als de winter lang en zwaar was is het zelfs nog mogelijk om op een hondensledetocht te gaan. Deze tijd van het jaar bied ook de mogelijkheid om te zeilen in de fjord en baai. Maak een zeiltocht naar de kleine nederzettingen in Disko Bay en tussen de torenhoge ijsbergen door.

Vanaf 2841 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Groenland

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd.

Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland.

Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.

In Groenland betaal je met de Deense kroon. Lees hier meer over de munteenheid op Groenland.

Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.

Er zijn verschillende tijdzones in Groenland, maar de meeste reizigers kunnen uitgaan van de tijdzone in West-Groenland en Tasiilaq/Kulusuk in Oost-Groenland. Sinds oktober 2023 is het tijdsverschil tussen Europa (CET) en West-Groenland drie uur (in plaats van de eerdere vier uur).