West-Groenland kun je onderverdelen in Destination Arctic Circle en Capital Region en omvatten de Groenlandse IJskap en de hoofdstad Nuuk. In het westelijke deel van Groenland is de enorme culturele ontwikkeling zichtbaar en met name in de moderne hoofdstad Nuuk waar ongeveer de helft van het aantal inwoners van het land woonachtig is.

Daarnaast is er een cultuurhistorisch museum waar een permanente tentoonstelling en een tentoonstelling met wisselende thema’s te zien zijn. In de omgeving van Nuuk kunnen geologieliefhebbers een van de oudste gesteenten op aarde bekijken.

Destination Arctic Circle

In het gebied van de Destination Arctic Circle vind je de enige weg die naar de Groenlandse IJskap gaat. Dit is een 25 km lange hondenslederoute die de stad Sisimiut verbindt met de internationale luchthaven van Kangerlussuaq. Deze regio staat voor avontuur tijdens een vakantie Groenland! Zo kun je hier verschillende buitenactiviteiten ondernemen. Denk hierbij aan hondensledetochten, skiën, wandelen, jagen maar ook vissen en kajakken.

Het landschap van Destination Arctic Circle bestaat voornamelijk uit bergen en meren. Hierdoor trekt het vele arctische dieren zoals muskusossen, rendieren en poolhazen. Ook tochten naar de ijskap worden hier ondernomen. In de winter kun je hier sneeuwscooteren, skiën, heliskiën en niet te vergeten het noorderlicht bewonderen!

Capital Region

De Capital Region van West-Groenland omvat de hoofdstad Nuuk maar ook de kleinere gemeenschappen van Paamiut en Kapisillit. Al met al staat Nuuk bekend om de culturele diversiteit en is het kleurrijke hart van deze natie. Nuuk wordt omringd door een prachtig gebied met fjorden waar vele walvissen zich bevinden. Echter om te relaxen en tijd in de buitenlucht door te brengen kun je een bezoek brengen aan Paamiut. Dit plaatsje staat bekend om het grote aantal zeearenden en de geweldige wandelgebieden.