• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Faeröer eilanden

Vakantie Faeröer: ervaar de Vikingcultuur en ga op pad in de ruige natuur
|
Maak een keuze uit 12 bestemmingen en 150+ reizen

POPULAIRE REIZEN NAAR de Faeröer eilanden

Bekijk hier onze meest populaire Faeröerreizen

Vakantie Faeröer

Vakantie Faeröer: ervaar de Vikingcultuur en ga op pad in de ruige natuur!

De ongereptheid van de Faeröer eilanden maakt het land de ideale uitvalsbasis voor natuurliefhebbers. Huizenhoge kliffen buigen neer op de wilde zee die met volle kracht tegen de randen aan beukt.

Vakantie Faeröer

De stevige wind blaast nog net niet de schapenkuddes omver terwijl de vogelkolonies zich tijdens het broedseizoen uitbreiden op de kliffen. Ga van de gebaande paden af tijdens een vakantie Faeröer en ontdek de eilanden per fiets, auto, camper of bus!

In het midden van de Noord-Atlantische Oceaan, ten noordwesten van Schotland en halverwege tussen IJsland en Noorwegen liggen deze schapeneilanden die een archipel vormen bestaande uit 17 bewoonde eilanden en één onbewoond eiland. De Faeröer is autonoom grondgebied van Denemarken ook al streven ze naar onafhankelijkheid.

Het dramatische landschap van het gebied wordt gedomineerd door steile bergen, kliffen en prachtige groene heuvels die regelmatig worden doorkliefd door stroompjes, watervallen en riviertjes. Een reis naar de Faeröer brengt je op ieder punt niet meer dan 5 km verwijderd van de oceaan. Naast het fantastische landschap laten de pittoreske huisjes, Faeröerse taal en de eeuwenoude Vikingcultuur je terug in de tijd reizen.

De Faeröer eilanden beschikken over talloze ongeschonden plekjes om af te speuren. Onze specialist Marieke helpt bij het creëren van jouw unieke verhaal tijdens je reis naar Faeröer!

Hoe start jouw reisverhaal?

Creating Stories neemt je mee
CS-Iconen-Bestemming Created with Sketch. Bestemming

Creating Stories is de maatwerkspecialist voor jouw vakantie Faeröer. Met maatwerkreizen bedoelen we ook écht maatwerk. Dus geen ingewikkelde bouwstenen of pakketjes die je zelf aan elkaar moet knopen. Laat je inspireren door de reizen op onze website en ontdek wat er zoal mogelijk is. Deze reizen dienen vooral als voorbeeld en zijn op diverse manieren aan te passen.

Alle Faeröerreizen
CS-Iconen-Advies Created with Sketch. Advies

Neem vrijblijvend contact op met één van de reisspecialisten van Creating Stories. Telefonisch, per e-mail of tijdens een afspraak worden je reiswensen en behoeften besproken. Onze specialisten zullen je adviseren over de route en mogelijkheden die er zijn. Van vervoer naar de bestemming, vervoer ter plaatse tot accommodaties en activiteiten.

Contactinformatie
CS-Iconen-Offerte Created with Sketch. Vrijblijvende offerte

Op basis van je reiswensen ontvang je zo spoedig mogelijk een vrijblijvend reisvoorstel op maat. We streven ernaar om dit aanbod binnen 24 uur (1 werkdag), na het vaststellen van de concrete wensen, per mail te sturen. Mocht dit langer duren omdat we de beschikbaarheid nog moeten controleren en contacten moeten onderhouden met lokale partners, dan geven we dit vooraf aan.

CS-Iconen-ReisAkkoord Created with Sketch. Boeking van de reis

Indien noodzakelijk stellen we het voorstel nog wat bij zodat we tot jouw ideale reisverhaal komen. Bij een definitieve boeking en ontvangst van je gegevens kunnen wij de verschillende onderdelen van je reis vast gaan leggen. Je contactpersoon, onze specialist, zal je informeren op welk termijn je de definitieve bevestiging kunt verwachten. Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben, bel of mail dan ook gerust!

CS-Iconen-Voorpret Created with Sketch. Voorpret

De voorpret is natuurlijk een essentieel onderdeel van jouw ervaring. Voor vertrek ontvang je ruimschoots informatie over de reis die je gaat ondernemen. Mocht je na het boeken van de reis toch nog vragen hebben, dan staan uiteraard onze reisspecialisten voor je klaar. Geen vraag is ons te gek.

Service na de boeking
CS-Iconen-Reis Created with Sketch. De reis

Eindelijk begint de reis waar je naar hebt uitgekeken. De ongerepte natuur en de vele vogels die er nestelen wachten op je. Het enige wat jij hoeft te doen tijdens de reis, is genieten! Mocht er tijdens de reis iets voorvallen, dan kun je ons 24 uur per dag bereiken. Je komt gegarandeerd met een prachtig reisverhaal thuis.

Over Faeröer

wat je graag wilt weten
Weer en klimaat
Flora en Fauna
Beste reistijd
Reisdocumenten & invoerbepalingen
Bereikbaarheid en vervoer
Noorderlicht
Lokale keuken
Accommodaties

Reizen naar Faeröer

Reizen naar de Faeröer eilanden is een bijzondere ervaring. Niet alleen is deze geïsoleerde eilandengroep een geweldige bestemming voor wandelaars, ook cultuurliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen.

 

Rondreis Faeröer

Wanneer je een rondreis over de Faeröer maakt, heb je de beschikking over een geweldig wegennet en is er een goede verbinding tussen de grote eilanden door middel van enorme bruggen en zeetunnels. Onderweg kom je door prachtige vissersdorpjes, rijd je langs hoge kliffen en wordt je getrakteerd op mysterieuze uitzichten door de mist in de fjorden.

 

Ook de cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen op de Faeröer. De geschiedenis gaat hier terug tot het jaar 900 na Christus, toen de Noormannen de eilanden innamen. Ook het parlementsgebouw in de hoofdstad is al meer dan 800 jaar oud.

 

Bezoek tijdens je rondreis door Faeröer kleine vissersdorpjes, geniet van de gezellige binnenstad Torshavn en wandel langs het prachtige Lake over the Ocean, nabij de luchthaven. Een vakantie naar de Faeröer is sowieso een geweldige ervaring! Wij zorgen dat je zorgeloos kunt genieten van je reis naar Faeröer.

VAKANTIE Faeröer MET EIGEN VERVOER

Met de Smyril Line naar de Faeröer, eventueel op weg naar IJsland Bekijk het veerboot schema

INSPIRATIE

We are Creating Stories
Drangarnir rocks, Faeröer
Faeröer eilanden
Kennis over de Faeröer eilanden
In totaal bestaat het archipel uit achttien eilanden, waarvan Streymoy en Eysturoy de grootste zijn. Enige basis kennis over de Faeröer eilanden is absoluut handig als je deze prachtige eilandengroep wilt bezoeken.
Skúvoy, Faeröer
Faeröer eilanden
Sandoy, Skúvoy en Stóra Dímun

Vanaf Skopun, de belangrijkste veerbootterminal, kan men een wandelpad naar het westen volgen richting Høvdarhagi om vervolgens verder af te zakken naar het zuiden, naar de baai van Søltuvík.

Tórshavn
Faeröer eilanden
Tinganes en Reyn, het historische Tórshavn
Tórshavn groeide uit tot een bloeiende stad met een inwonertal dat tegenwoordig net de 20 duizend overschrijdt. Toch behoudt de stad zijn charme en tegenwoordig is het waarschijnlijk een van de kleinste en meest aangename hoofdsteden ter wereld.
Kirkjubøargarður
Faeröer eilanden
Kirkjubøargarður
Kirkjubøur is het meest zuidelijke dorp op Streymoy op de Faeröer en de belangrijkste historische plek van het land, naast de boerderij van de koning. Sinds 1550 woont de familie Patursson in het huis, dat eveneens als museum gebruikt word.
Mykines
Faeröer eilanden
Vágar en Mykines, de westelijke eilanden van de Faeröer
Nog voordat je landt op de Faeröer eilanden wordt je reeds ontvangen met spectaculaire uitzichten over de eilanden. Zeker wanneer je vanuit het westen landt, waarbij je aanvliegt over het eiland Mykines, is het prachtig om uit het raampje te kijken, want hier zie je ruige pracht van Mykines met zijn torenhoge basaltrotsen bij ingang van de fjord Sørvágsfjørður.
Meer inspiratie over Faeröer

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Marieke Boerema Specialisme: IJsland / Spitsbergen / Faeröer eilanden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Faeröer af te reizen is in de maanden juli en augustus (de zomermaanden), maar ook april t/m juni zijn goede maanden om een reis te maken naar de Faeröer. In deze maanden heb je namelijk te maken met de broedperiode van de vogels. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar de Faeröer heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor de Faeröer heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten op de Faeröer
Het weer op de Faeröer is ontzettend onvoorspelbaar en kan dus ieder moment omslaan door het zeeklimaat. In de zomermaanden worden de eilanden vaak omgeven door een mysterieuze mist en ligt de gemiddelde temperatuur rond de 11 graden. De temperaturen in de winter liggen gemiddeld rond de 3 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Faeröer
Op de Faeröer heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland.
Als reiziger wordt je getrakteerd op een ongerepte en ruige natuur. Ook zijn er veel vogels die zich hier nestelen op de steile rotsachtige kust, waardoor ze onbereikbaar zijn voor de vijand. Op de Faeröer vind je tevens een van ’s werelds kleinste hoofdsteden, Tórshavn. De gezellig hoofdstad die vooral bekend staat om zijn kleurrijke huisjes.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge