• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Groenland

Een vakantie Groenland neemt je mee op ontdekkingstocht in de witte onbewoonde wildernis
|
Maak een keuze uit 12 bestemmingen en 150+ reizen

POPULAIRE REIZEN NAAR Groenland

Bekijk hier onze meest populaire Groenlandreizen

Vakantie Groenland

Een vakantie Groenland neemt je mee op ontdekkingstocht in de witte onbewoonde wildernis.

Het grootste eiland ter wereld heeft een oppervlakte van 2.187.700 km² en is daarmee ongeveer vijftig keer zo groot als Nederland. De kilometers dikke ijskappen bedekken zo’n 80% van het volledige land op de ijsvrije kuststroken en het vruchtbare gebied in het zuiden na. Ga eropuit in de natuur en bewandel de gigantische gletsjers, ga op boottocht naar de ijsbergen, maak een hondensledetocht of ga op kajaktocht of walvissafari tijdens je reis naar Groenland.

Ervaar het contrast van de traditionele Inuit cultuur en moderne architectuur in de hoofdstad Nuuk door bij de lokale bevolking thuis in een van de felgekleurde huisjes te overnachten. Beleef de puurheid van deze unieke en geïsoleerde bestemming waar nog maar relatief weinig toeristen een bezoek aan hebben gebracht. Door het ruige landschap bestaande uit sneeuw en ijs is een actieve vakantie Groenland volkomen geschikt voor avontuur- en natuurliefhebbers.

Het noordoosten van Groenland omvat het grootste en noordelijkst gelegen nationale park ter wereld die over een oppervlakte van 972.000 km² beschikt. Het park is beperkt toegankelijk daarom is het imponerende landschap van bovenaf beter te bewonderen door middel van een helikoptervlucht.

Vakantie Groenland boek je bij onze specialist Robbert die je als geen ander kan helpen bij het creëren van jouw unieke verhaal!

Hoe start jouw reisverhaal?

Creating Stories neemt je mee
CS-Iconen-Bestemming Created with Sketch. Bestemming

Creating Stories is de maatwerkspecialist voor jouw vakantie Groenland. Met maatwerkreizen bedoelen we ook écht maatwerk. Dus geen ingewikkelde bouwstenen of pakketjes die je zelf aan elkaar moet knopen. Laat je inspireren door de reizen op onze website en ontdek wat er zoal mogelijk is. Deze reizen dienen vooral als voorbeeld en zijn op diverse manieren aan te passen.

Alle Groenlandreizen
CS-Iconen-Advies Created with Sketch. Advies

Neem vrijblijvend contact op met één van de reisspecialisten van Creating Stories. Telefonisch, per e-mail of tijdens een afspraak worden je reiswensen en behoeften besproken. Onze specialisten zullen je adviseren over de route en mogelijkheden die er zijn. Van vervoer naar de bestemming, vervoer ter plaatse tot accommodaties en activiteiten.

Contactinformatie
CS-Iconen-Offerte Created with Sketch. Vrijblijvende offerte

Op basis van je reiswensen ontvang je zo spoedig mogelijk een vrijblijvend reisvoorstel op maat. We streven ernaar om dit aanbod binnen 24 uur (1 werkdag), na het vaststellen van de concrete wensen, per mail te sturen. Mocht dit langer duren omdat we de beschikbaarheid nog moeten controleren en contacten moeten onderhouden met lokale partners, dan geven we dit vooraf aan.

CS-Iconen-ReisAkkoord Created with Sketch. Boeking van de reis

Indien noodzakelijk stellen we het voorstel nog wat bij zodat we tot jouw ideale reisverhaal komen. Bij een definitieve boeking en ontvangst van je gegevens kunnen wij de verschillende onderdelen van je reis vast gaan leggen. Je contactpersoon, onze specialist, zal je informeren op welk termijn je de definitieve bevestiging kunt verwachten. Mocht je in de tussentijd nog vragen hebben, bel of mail dan ook gerust!

CS-Iconen-Voorpret Created with Sketch. Voorpret

De voorpret is natuurlijk een essentieel onderdeel van jouw ervaring. Voor vertrek ontvang je ruimschoots informatie over de reis die je gaat ondernemen. Mocht je na het boeken van de reis toch nog vragen hebben, dan staan uiteraard onze reisspecialisten voor je klaar. Geen vraag is ons te gek.

Service na de boeking
CS-Iconen-Reis Created with Sketch. De reis

Eindelijk begint de reis waar je naar hebt uitgekeken. De indrukwekkende fjorden, het noorderlicht en hondensledetochten wachten op je. Het enige wat jij hoeft te doen tijdens de reis, is genieten! Mocht er tijdens de reis iets voorvallen, dan kun je ons 24 uur per dag bereiken. Je komt gegarandeerd met een prachtig reisverhaal thuis.

over Groenland

wat je graag wilt weten
Weer en Klimaat
Flora en Fauna
Beste reistijd
Bereikbaarheid en vervoer
Noorderlicht
Lokale keuken
Reisdocumenten & invoerbepalingen
Accommodaties

Reizen naar Groenland

Een reis naar Groenland is geen alledaagse kost en deze bestemming kun je vanuit Nederland het eenvoudigst bereiken via Denemarken of Reykjavik in IJsland. Om die reden is het bovendien een ideale mogelijkheid om een combinatiereis te maken van een paar dagen IJsland en een aantal dagen Groenland.

 

Soorten reizen naar Groenland

Aangezien Groenland nauwelijks over wegen beschikt – alleen de hoofdstad Nuuk beschikt over een paar stoplichten – zijn vrijwel alle reizen naar Groenland compleet anders dan naar welke bestemming dan ook. Op dit enorme eiland reis je per boot, helikopter, vliegtuig of sneeuwscooter. Hierdoor zie je Groenland altijd op een unieke manier.

 

Creating Stories heeft als Groenlandspecialist een ruim aanbod aan soorten reizen, zoals individuele rondreizen, bootreizen, hondensledereizen, een expeditiecruise of een helikoptervlucht van zuid- naar noordwest-Groenland.

VAKANTIE Groenland COMBINEREN MET IJsland

TWEE NATUUR GEBIEDEN IN ÉÉN AVONTUURLIJKE REIS Groenland & IJsland reizen op een rij

INSPIRATIE

We are Creating Stories
Groenland
Kangerlussuaq

De luchthaven van Kangerlussuaq is in 1941 aangelegd toen de Amerikanen tijdens de Tweede Wereldoorlog een tussenstation…

Groenland
Highlights van Oost-Groenland

En hoewel de westkust van Groenland echt niet onderdoet qua schoonheid, is het wel een feit dat West-Groenland een stuk…

Groenland
Sisimiut cultuur en natuur reis naar West-Groenland

De naam van de stad Sisimiut betekent letterlijk “de bewoners van de vossenholen.” Het gebied waar de stad ligt wordt…

Groenland
Vikingen in Groenland

Antropologen en klimaatwetenschappers bestuderen Groenland al vele jaren om na te gaan waarom de Vikingen Groenland…

Groenland
Studiereis Groenland september 2019 Idy

Hierbij heeft ze Kangerlussuaq en Sisimiut mogen verkennen. Het is een bijzonder reisverhaal geworden met letterlijk…

Meer inspiratie over Groenland

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Argentinië / Chili / Canada / Faeröer / Groenland / IJsland / Spitsbergen / Zuidpool
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Groenland af te reizen is in de maanden mei t/m augustus. Dit omdat de temperaturen dan het hoogst zijn en het veel langer licht is. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Groenland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor Groenland heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Groenland
Het weer in Groenland is verschillend per gebied. Tijdens de korte zomers kunnen de temperaturen in het zuidelijke deel van het land en het binnenland oplopen tot wel 20 graden. In het noorden komen de temperaturen in de korte zomers niet boven de 10 graden uit. In de winter verschillen de temperaturen en kunnen deze zakken in het noorden tot -50 graden en in het zuiden -20 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Groenland.
Een ruiger en onbewoonbaarder eiland dan Groenland is er niet. Het eiland staat vooral bekend om de meest prachtige ijsbergen, gigantische gletsjers en kustplaatjes met felgekleurde huisjes. Groenland kan je prima ontdekken in een groep, maar het is ook steeds populairder om het eiland individueel te gaan ontdekken.
In Groenland heb je te maken met tijdsverschil. In Groenland zelf heb je ook te maken met tijdsverschil. In Nuuk (hoofdstad) is het 4 uur vroeger dan in Nederland. In de plaatsen Thule en Pituffik (Qaanaaq) is het 5 uur vroeger. In Scoresbysund en Ittoqqortoormiit is het 2 uur vroeger en in Danmarkshavn is het 1 uur vroeger tijdens de wintertijd en 2 uur vroeger tijdens de zomertijd.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge