• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Informatie over Zuid-Afrika

|

Zuid-Afrika is het meest zuidelijke land van Afrika gelegen aan zowel de Atlantische als de Indische Oceaan. Een vakantie Zuid-Afrika is divers doordat de verschillende bevolkingsgroepen verspreid over het land hun eigen traditionele cultuur in stand proberen te houden. Het land heeft niet voor niets de bijnaam ‘Rainbow Nation’ als symbool voor de vele bevolkingsgroepen. Op deze pagina vind je meer informatie over Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika grenst aan verschillende landen, in het oosten aan Swaziland, in het noordoosten aan Mozambique, in het noorden aan Zimbabwe en Botswana en in het noordwesten aan Namibië. De combinatie van gastvrijheid, natuur, cultuur en avontuur maakt het een veelzijdige bestemming die voor iedereen geschikt is! Spectaculaire en gevarieerde landschappen wisselen elkaar af; van ruige kusten, wijngaarden tot bergketens. Ga mee met een safari in Zuid-Afrika om de Grote Vijf te spotten; de buffel, de leeuw, het luipaard, de neushoorn en de olifant.

Over Zuid-Afrika

Meer informatie over Zuid-Afrika
Feestdagen en Evenementen Feestdagen en Evenementen
Uitgebreide paklijst Uitgebreide paklijst
Lokale keuken Lokale keuken
Beste Reistijd Beste Reistijd
Bereikbaarheid en vervoer Bereikbaarheid en vervoer
Inspiratie en verhalen
Reisdocumenten & invoerbepalingen Reisdocumenten & invoerbepalingen
Regio's Zuid-Afrika Regio’s Zuid-Afrika
Geldzaken en actuele koers Geldzaken en actuele koers
Weer en Klimaat Weer en Klimaat
Accommodaties Accommodaties
Flora en Fauna Flora en Fauna
Taal Taal

Inspiratie en verhalen

Kaapstad
Zuid-Afrika
Kaapstad
En dat niet alleen, de stad heeft namelijk een boeiende geschiedenis en is ontzettend veelzijdig. Zo kun je walvissen spotten bij Kaap de Goede Hoop, de Tafelberg beklimmen voor een fenomenaal uitzicht, zonnen op een van de mooie stranden of bezoek het beruchte Robbeneiland.
drakensbergen
Zuid-Afrika
Drakensbergen
Zodoende kan deze uitgestrekte bergketen onderverdeeld worden in het noordelijke deel, het midden en het zuidelijke deel. Ieder gedeelte is uniek en heeft bijzondere hoogtepunten, van weidse open vlaktes tot graslanden en watervallen.
Amakhala Game Reserve
Zuid-Afrika
Amakhala Game Reserve
Amakhala Game Reserve komt van het Xhosa-woord dat Aloë betekent, de vruchtbare inheemse plant die voorkomt in de provincie Oost Kaap. Dwars door het wildreservaat stroomt de Bushman rivier die mogelijkheden biedt voor kanotochten en cruises. Al met al de ideale omgeving voor een bijzondere safari en het ervaren van een prachtig gevarieerd landschap.
Addo Elephant National Park
Zuid-Afrika
Addo Elephant National Park
Tegenwoordig herbergt het Addo Elephant National Park meer dan 350 olifanten, 280 buffels en vele andere diersoorten. Daarnaast zijn er vele buitenactiviteiten mogelijk in het park zoals paardrijden, begeleide wandelingen, wandelpaden en safari’s.
Nationale parken, Kruger
Zuid-Afrika
De mooiste nationale parken van Zuid-Afrika
Maar ook de mooie nationale parken zijn erg divers qua natuur. Een grote variëteit aan flora en fauna vind je bijvoorbeeld in het Pilanesberg National Park terwijl je in het Addo Elephant National Park veelal olifanten kunt bewonderen. Zo zijn de nationale parken een absoluut hoogtepunt voor een vakantie Zuid-Afrika.
Bekijk meer inspiratie

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: IJsland / Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Zuid-Afrika ervaar je de unieke Afrikaanse natuur van wijde vlaktes, bergen, heuvels en het Afrikaanse platteland. De diversiteit biedt ruimte om de Zuid-Afrikaanse sfeer te proeven op verschillende manieren. Bovendien heb je kans om de beroemde Big Five te spotten!
Het weer en klimaat in Zuid-Afrika is over het algemeen gematigd, maar er zijn ook gebieden waar andere klimaten voorkomen. De gemiddelde dagtemperatuur komt in Zuid-Afrika maar zelden onder de twintig graden en ligt in de zomerperiode zelfs vaak boven de dertig graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Zuid-Afrika
De beste reistijd voor Zuid-Afrika is geheel afhankelijk van je wensen. Over het algemeen is Zuid-Afrika het hele jaar door te bezoeken, ieder seizoen heeft zo weer zijn eigen charme. Lees hier meer over de beste reistijd
De munteenheid van Zuid-Afrika is de rand, aangeduid als ZAR of R. Lees hier meer over de munteenheid van Zuid-Afrika
De benodigde reisdocumenten voor Zuid-Afrika bestaan uit een paspoort dat nog minstens 30 dagen geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika. Je mag daarmee als toerist maximaal 90 dagen in het land verblijven, dan is er ook geen visum nodig voor iemand met de Nederlandse nationaliteit. Lees hier meer over reisdocumenten in Zuid-Afrika
Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil tussen Zuid-Afrika en Nederland. Tijdens de wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later dan in Nederland.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge