• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Informatie over Zuid-Afrika

|

Zuid-Afrika is het meest zuidelijke land van Afrika gelegen aan zowel de Atlantische als de Indische Oceaan. Een vakantie Zuid-Afrika is divers doordat de verschillende bevolkingsgroepen verspreid over het land hun eigen traditionele cultuur in stand proberen te houden. Het land heeft niet voor niets de bijnaam ‘Rainbow Nation’ als symbool voor de vele bevolkingsgroepen. Op deze pagina vind je meer informatie over Zuid-Afrika.

Zuid-Afrika grenst aan verschillende landen, in het oosten aan Swaziland, in het noordoosten aan Mozambique, in het noorden aan Zimbabwe en Botswana en in het noordwesten aan Namibië. De combinatie van gastvrijheid, natuur, cultuur en avontuur maakt het een veelzijdige bestemming die voor iedereen geschikt is! Spectaculaire en gevarieerde landschappen wisselen elkaar af; van ruige kusten, wijngaarden tot bergketens. Ga mee met een safari in Zuid-Afrika om de Grote Vijf te spotten; de buffel, de leeuw, het luipaard, de neushoorn en de olifant.

Over Zuid-Afrika

Meer informatie over Zuid-Afrika
Feestdagen en Evenementen Feestdagen en Evenementen
Uitgebreide paklijst Uitgebreide paklijst
Lokale keuken Lokale keuken
Beste Reistijd Beste Reistijd
Bereikbaarheid en vervoer Bereikbaarheid en vervoer
Reisdocumenten & invoerbepalingen Reisdocumenten & invoerbepalingen
Geldzaken en actuele koers Geldzaken en actuele koers
Weer en Klimaat Weer en Klimaat
Accommodaties Accommodaties
Flora en Fauna Flora en Fauna
Taal Taal

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Marieke Boerema Specialisme: IJsland / Spitsbergen / Faeröer eilanden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Zuid-Afrika ervaar je de unieke Afrikaanse natuur van wijde vlaktes, bergen, heuvels en het Afrikaanse platteland. De diversiteit biedt ruimte om de Zuid-Afrikaanse sfeer te proeven op verschillende manieren. Bovendien heb je kans om de beroemde Big Five te spotten!
Het weer en klimaat in Zuid-Afrika is over het algemeen gematigd, maar er zijn ook gebieden waar andere klimaten voorkomen. De gemiddelde dagtemperatuur komt in Zuid-Afrika maar zelden onder de twintig graden en ligt in de zomerperiode zelfs vaak boven de dertig graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Zuid-Afrika
De beste reistijd voor Zuid-Afrika is geheel afhankelijk van je wensen. Over het algemeen is Zuid-Afrika het hele jaar door te bezoeken, ieder seizoen heeft zo weer zijn eigen charme. Lees hier meer over de beste reistijd
De munteenheid van Zuid-Afrika is de rand, aangeduid als ZAR of R. Lees hier meer over de munteenheid van Zuid-Afrika
De benodigde reisdocumenten voor Zuid-Afrika bestaan uit een paspoort dat nog minstens 30 dagen geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika. Je mag daarmee als toerist maximaal 90 dagen in het land verblijven, dan is er ook geen visum nodig voor iemand met de Nederlandse nationaliteit. Lees hier meer over reisdocumenten in Zuid-Afrika
Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil tussen Zuid-Afrika en Nederland. Tijdens de wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later dan in Nederland.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge