Wanneer je naar Zuid-Afrika afreist is het belangrijk om de juiste benodigdheden mee te nemen. Maak hiervoor een uitgebreide paklijst die je kunt volgen. Dit is ook afhankelijk van in welk seizoen je naar Zuid-Afrika gaat. Daarnaast hangt het er ook vanaf of je op safari gaat of dat je alleen wijn gaat proeven.

In Zuid-Afrika zijn de bewoners westers gekleed op een enkel gebied na en kan je het beste kleding meenemen zoals t-shirts of bloesjes en shorts en rokjes die tot op de knie vallen. Voor sommige gelegenheden zoals een diner in een duurder restaurant of een uitnodiging om bij iemand te eten is het slim om in ieder geval een set nette kleding mee te nemen. Neem voor de rest vooral praktische kleding mee die je gemakkelijk in laagjes over elkaar heen kan trekken aangezien het in Zuid-Afrika overdag flink warm kan zijn terwijl het ‘s nachts enorm afkoelt. Lange, katoenen kleding is eigenlijk het meest comfortabel en praktisch voor een reis naar Zuid-Afrika en moet ook zeker op de uitgebreide paklijst. Op die manier vermijd je ook muggenbeten en verbranden door de zon.

Seizoenen

In juli en augustus is het verstandig om een trui of jas en een lange broek extra mee te nemen. Maar eigenlijk de gehele periode van mei t/m september is het raadzaam om warme kleding mee te nemen gezien het dan de winterperiode is in Zuid-Afrika. Bovendien is een pet of hoed wanneer de zon fel schijnt ook zeker aan te raden, net zoals zwemkleding wanneer je een zwembad in kunt duiken na een dag safari.

Omdat Zuid-Afrika het land is van de safari en indrukwekkende landschappen zijn stevige wandelschoenen en/of gympen onmisbaar. Wanneer je van plan bent om een wandelsafari te ondernemen kies dan voor kleding met neutrale, natuurlijke kleuren zodat je zoveel mogelijk opgaat in de omgeving. Over het algemeen reis je door Zuid-Afrika met eigen vervoer waardoor het slim kan zijn om een kleine rugzak mee te nemen wanneer je excursies onderneemt.

Respecteer de bevolking

Het is in Zuid-Afrika erg belangrijk om de normen en waarden van de lokale bevolking te respecteren. Zo is topless zonnen uit den boze in Zuid-Afrika en lopen mannen niet zomaar in blote bast. Daarnaast is het verstandig om kleding met militaire- en of leger printen thuis te laten omdat de politie en militairen daar een probleem van kunnen maken.

Elektriciteit

In Zuid-Afrika is de netspanning 230 V en de frequentie is 50 Hz, de stopcontacten in het land zijn van type D, M en N. Zo heb je een reisstekker nodig voor deze type stopcontacten, je kunt je elektrische apparaten wel gewoon gebruiken aangezien de netspanning (230 V) hetzelfde is als in Nederland.

Overig

Elektronica Verzorgingsartikelen Documenten Reisartikelen
Camera / GoPro

Telefoon / laptop

Opladers / accu’s

Geheugenkaarten

Oordopjes

Koptelefoon

Wereldstekker

Powerbank

Zaklamp/hoofdlamp

Horloge

Ipod

Lippenbalsem + UV

Tandenborstel

Tandpasta

Shampoo

Make up

Haarborstel

Handdoek

Zonnebrand / aftersun

Deodorant

EHBO set

Nagelschaartje

Condooms

Medicijnen

Paracetamol

Insectenbescherming (DEET)

Contactlenzen / bril

Föhn

Parfum

Spiegeltje

Inlegkruisjes

Scheerartikelen

Evt. anithistamine tabletten

Paspoort + kopie

Visa

Tickets

Zorgpas

Kopie verzekeringspolis

Creditcard

Pinpas (buiten Europa)

Contant geld

Internationaal rijbewijs

ID kaart

Gele boekje (inentingen)

Drybag

Verrekijker

Kleine rugzak

Backpack

Nekkussen

Oordoppen

Reisslot

Zonnebril

Toilettas

Compressiezak

Heuptas / money belt

Taalgids

Offline kaart downloaden

Vertaal app

Leesvoer

Pen

Hoed

Reisnaaiset

Sneldrogende handdoek

Waterfles