• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Reisdocumenten & invoerbepalingen Zuid-Afrika

Geen visum noodzakelijk
|

De benodigde reisdocumenten voor Zuid-Afrika bestaan uit een paspoort dat nog minstens 30 dagen geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika. Je mag daarmee als toerist maximaal 90 dagen in het land verblijven, dan is er ook geen visum nodig voor iemand met de Nederlandse nationaliteit. Wel moet je paspoort twee lege pagina’s direct naast elkaar bevatten.

Let op: Bezoek je tijdens je reis Lesotho of Swaziland dan gelden er andere termijnen en visa. Voor Lesotho krijg je bij aankomst een gratis visum voor 2 weken. Je paspoort dient nog 6 maanden na vertrek geldig te zijn. Voor een bezoek aan Swaziland is een toeristenvisum noodzakelijk. Bij aankomst krijg je die gratis in je paspoort gestempeld. Soms betaal je een paar euro administratiekosten. Je paspoort dient nog 3 maanden na vertrek geldig te zijn.

Wanneer je langer dan 90 dagen wilt doorbrengen dien je binnen 60 dagen na aankomst toestemming aan te vragen bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken ter plaatse.

Op verzoek moet je qua reisdocumenten het volgende kunnen overleggen bij de douane in Zuid-Afrika:

  • Een ticket voor je terugreis of doorvlucht. De douane wil zien dat je van plan bent het land weer te verlaten.
  • Documenten die het doel van de reis aantonen, waaronder dus je reispapieren.
  • Bewijs van voldoende financiële middelen voor de verblijfsperiode.

Reizigers die over een andere nationaliteit beschikken, dienen zelf contact op te nemen met de betreffende ambassade(s).

 

Reizen met kinderen

Reis je met kinderen jonger dan 18 jaar? Het ministerie ziet er streng op toe dat er geen ontvoering wordt gepleegd. Zorg dat je een internationaal afschrift van de geboorteakte meeneemt als je met een kind naar Zuid-Afrika reist, deze kun je opvragen bij de gemeente waar het kind geboren is.

Wanneer je als alleenstaande ouder met een minderjarig kind reist, dien je voor vertrek in bezit te zijn van de volgende documenten:

  • Internationaal afschrift van de geboorteakte van het kind.
  • Kopie van het paspoort van de vader/moeder met een handtekening en contactgegevens.
  • Kopie van toestemmingsformulier (Parental Consent Affidavit), inclusief stempel van het gemeentekantoor. Dit toestemmingsformulier dient ondertekend te zijn door de andere ouder zelf. Wanneer je het document bij een gemeentekantoor of notaris laat controleren op echtheid dient deze persoon ook persoonlijk aanwezig te zijn.

 

Invoerbepalingen

Naast de reisdocumenten zijn er ook bepaalde invoerbepalingen voor Zuid-Afrika.

Bij een intercontinentale vlucht naar Zuid-Afrika gelden de volgende invoerbepalingen: belastingvrij 1 liter sterke drank of 2 liter wijn, 200 sigaretten of 20 sigaren of 250 gram tabak en 50 ml parfum en 250 ml eau de toilette.

 

Voor groenten en fruit, honing, vlees, kaas en andere zuivelproducten is een invoervergunning nodig.

Zuid-Afrikareizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Pilanesberg
Zuid-Afrika
Pilanesberg National Park
Ook hier is het mogelijk de Big Five te aanschouwen en tevens is het minder toeristisch dan bijvoorbeeld Kruger Park. Al met al is het dan ook een uitstekend alternatief van Kruger Park doordat ook Pilanesberg National Park nabij Johannesburg ligt.
blyderivercanyon
Zuid-Afrika
Panoramaroute
Zo maak je een afwisselende self-drive tijdens je vakantie Zuid-Afrika. In het bijzonder kom je langs de derde grootste canyon ter wereld, Blyde River Canyon. Maar ook langs The Three Rondavels, watervallen en andere bijzondere natuurverschijnselen en uitzichtpunten.
Lesotho
Zuid-Afrika
Lesotho
Al met al betreden de meeste bezoekers de bergen van Lesotho via de onverharde Sani Pass. Vanaf de top van de Sani Pass kun je naar het UNESCO Werelderfgoed Sehlabathebe National Park hiken waar je uitzicht hebt op de Drakensbergen.
Muizenberg
Zuid-Afrika
Muizenberg
Ga op surfles, maak een prachtige roadtrip of ga op pad om te hiken in een van de omliggende natuurparken. Het Kaapse Muizenberg is vooral een plek om te ontspannen en te genieten van een vakantie Zuid-Afrika.
Leeuw, Kruger Park
Zuid-Afrika
Leeuw, de koning der dieren
Meestal wordt de jacht op een prooi ’s avonds pas geopend waarbij leeuwinnen het vaakst jagen. Zo bestaan hun prooien vooral uit zebra’s, antilopen en herten die ze sluipend benaderen. Je herkent de leeuwinnen doordat ze geen manen hebben in tegendeel tot de mannelijke leeuwen.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Zuid-Afrika ervaar je de unieke Afrikaanse natuur van wijde vlaktes, bergen, heuvels en het Afrikaanse platteland. De diversiteit biedt ruimte om de Zuid-Afrikaanse sfeer te proeven op verschillende manieren. Bovendien heb je kans om de beroemde Big Five te spotten!
Het weer en klimaat in Zuid-Afrika is over het algemeen gematigd, maar er zijn ook gebieden waar andere klimaten voorkomen. De gemiddelde dagtemperatuur komt in Zuid-Afrika maar zelden onder de twintig graden en ligt in de zomerperiode zelfs vaak boven de dertig graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Zuid-Afrika
De beste reistijd voor Zuid-Afrika is geheel afhankelijk van je wensen. Over het algemeen is Zuid-Afrika het hele jaar door te bezoeken, ieder seizoen heeft zo weer zijn eigen charme. Lees hier meer over de beste reistijd
De munteenheid van Zuid-Afrika is de rand, aangeduid als ZAR of R. Lees hier meer over de munteenheid van Zuid-Afrika
De benodigde reisdocumenten voor Zuid-Afrika bestaan uit een paspoort dat nog minstens 30 dagen geldig is na vertrek uit Zuid-Afrika. Je mag daarmee als toerist maximaal 90 dagen in het land verblijven, dan is er ook geen visum nodig voor iemand met de Nederlandse nationaliteit. Lees hier meer over reisdocumenten in Zuid-Afrika
Tijdens de zomertijd is er geen tijdsverschil tussen Zuid-Afrika en Nederland. Tijdens de wintertijd is het in Zuid-Afrika 1 uur later dan in Nederland.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge