Hier leer je meer over de bereikbaarheid en vervoer in Zuid-Afrika. Over het algemeen beginnen onze rondreizen in Johannesburg of in Kaapstad. Tussen Nederland en Johannesburg of Kaapstad kun je gebruik maken van de directe vlucht van KLM. Deze vlucht duurt circa 11 uur.

Met een tussenstop kun je ook kiezen voor een andere luchtvaartmaatschappij. Als je naar andere plekken in Zuid-Afrika reist, dan kan je met een binnenlandse vlucht verder reizen.

Binnenlandse vluchten in Zuid-Afrika

Naast de internationale luchthavens waar je aankomt, zijn er een aantal binnenlandse luchthavens waaronder Bram Fischer International Airport in Bloemfontein, evenals luchthavens in East London, George, Kimberley, Port Elizabeth, Hoedspruit, Skukuza, Nelspruit en Upington. Een binnenlandse vlucht nemen scheelt je veel reistijd, ideaal als je de reisduur wat wilt beperken.

Airlink en SAA Express, dochtermaatschappijen van South African Airways bieden een uitgebreid binnenlands vluchtnetwerk. Het voordeligst is als je direct de vluchten bijboekt bij je internationale ticket.

Met de bus

Liever niet zelf rijden of wat meer op het budget letten? In de steden kun je gebruik maken van een minibusje of een taxi. De busjes zijn goedkoper maar rijden vaak wel overvol rond. Voor langere afstanden kun je gebruik maken van de bussen van gerenommeerde vervoersbedrijven. We raden je Baz Bus, Greyhound of Intercape aan.

De Baz Bus is met name gericht op toeristen. Deze maatschappij biedt een hop on – hop off dienst, vanuit Kaapstad langs de oostkust naar Pretoria en vice versa. Als je met de Baz Bus door Zuid-Afrika reist, heb je zelf in de hand hoe lang je over je reis doet, waar je stopt en hoeveel tijd je op iedere locatie besteedt.

Met de trein

Hoewel je het wellicht niet verwacht reis je sneller met een bus dan met de trein. De meest bekende en toegankelijke optie is de Shosholoza Meyl. Deze trein biedt comfortabele zit- en slaapplaatsen in verschillende klassen. Deze dienst verbindt Johannesburg met Kaapstad, Durban, Port Elizabeth en East London.

Naast deze Shosholoza Meyl zijn er nog een aantal andere operators die treinreizen aanbieden waar verschillende tours en uitstapjes bij de prijs zijn inbegrepen. Dit gaat vaak om de aanzienlijk luxere manier van reizen met de trein in Afrika. De meest bekende hiervan zijn de Rovos Rail en de Blue Train.