• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Beste reistijd Noorwegen

Maanden mei t/m augustus
|

De maanden mei tot en met augustus worden vaak gezien als de beste tijd om een reis naar Noorwegen te maken. Dit komt mede doordat de temperaturen in deze maanden het meest aangenaam zijn, maar eigenlijk heeft elke seizoen of periode zijn eigen charme om een reis naar Noorwegen te maken.

Wil je graag een reis naar Zuid-Noorwegen maken, dan kan je dat het beste doen in de maanden juli en augustus. In Oslo, de hoofdstad van Noorwegen is de temperatuur vrijwel hetzelfde als in Nederland. Hoe verder je naar het noorden reist, hoe kouder het wordt. De regendagen in Noorwegen zijn over het gehele jaar gelijkwaardig verdeeld.

 

In de maand mei beginnen vaak de bloemen en bomen te bloeien en begint de sneeuw te smelten. Door de smeltende sneeuw ontstaan er watervallen, riviertjes en meertjes. Maak je in de lente een wandeling in de bergen, dan kan het zomaar zijn dat je nog door de sneeuw loopt.

 

Wil je graag het noorderlicht een keer zien in Noord-Noorwegen, dan heb je daar in de maanden september tot en met april de kans voor. In de maanden november en december worden de dagen steeds donkerder en kouder. November wordt vaak bestempeld als de donkerste maand van het jaar. In december is er in Noord-Noorwegen vrijwel geen zonlicht te zien, waardoor er een grote kans is op het noorderlicht. In deze maanden valt er wel veel neerslag, zowel sneeuw als regen.

 

Ben je meer een wintersportliefhebber, dan kan je het beste in de maanden januari tot en met maart gaan. In deze maanden ligt er voldoende sneeuw in de wintersportgebieden van Noorwegen. Houd er wel rekening mee dat de dagen een stuk korter zijn en dat het al vroeg donker kan worden. Om ervoor te zorgen dat je bijna de gehele dag kan skiën, hebben de Noren kunstlicht rondom de pistes gezet, zodat er lang genoeg geskied kan worden.

 

In de maand september zit je net na de zomer en begint de herfst. Een voordeel van in deze maand een reis naar Noorwegen te maken, is dat je net na het hoogseizoen zit. Het is dan een stuk rustiger in het land. Het weer is in deze maand wel een stuk wisselvalliger. Maar het is ook mogelijk dat begin september de zomerse temperaturen worden verlengd.

Noorwegen reizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Rendier in Jotumheimen Nationaal Park
Noorwegen
Nationale Parken van Noorwegen
Ben je op reis in Noorwegen dan is een bezoek aan een van de nationale parken altijd mogelijk. De nationale parken liggen namelijk verspreid over het gehele land. Zo’n 85% van de nationale parken in Noorwegen bestaan uit bergen. Denk hierbij aan hoogvlaktes tot hoge bergtoppen, schitterende gletsjers en ravijnen. Vier nationale parken in het land bestaan uit mariene wateren, dit betekent dat 98% van deze beschermde gebieden onder water ligt. Hieronder worden een aantal van de nationale parken beschreven.
Flåmbana, Noorwegen
Noorwegen
De Flåm-Spoorlijn
De werkzaamheden voor de aanleg van de spoorlijnen begon in 1923. De voltooiing van de Flåm-spoorlijn was in 1940. De aanleg van de spoorlijn heeft dus bijna 20 jaar geduurd. Het hoogteverschil is maar liefst 865 meter van het station in Flåm aan het Aurlandsfjord naar Myrdal, wat op 867 meter boven zeeniveau ligt.   De trein gaat door 20 verschillende tunnels. 18 van deze tunnels zijn met hand gebouwd. Een van de tunnels maakt een bocht van 180 graden en biedt een schitterend uitzicht over de Flåmsdalen-vallei.
Noorwegen
De populairste bergwandelingen van Noorwegen
Elk jaar komen er veel toeristen naar Noorwegen om de mooiste bergwandelingen te maken. Een aantal van deze mooie en populaire bergwandelingen in Noorwegen hebben we voor je op een rijtje gezet.
Lofoten, Noorwegen
Noorwegen
Lofoten
Wanneer je op de kaart van Noorwegen kijkt zijn de Lofoten makkelijk te herkennen. De eilandengroep steekt uit in het smalste gedeelte van Noorwegen tot ver de Noorse Zee in. De grootste plaats van de Lofoten is Solvaer.
Vesterålen, Noorwegen
Noorwegen
Vesterålen
De Vesterålen is een eilandengroep en bestaat uit, naast de verschillende kleinere eilanden, ook uit vier wat grotere eilanden. Dit zijn Andøya, Hadseløya, Hinnøya en Langøya. Als je richting de Vesterålen rijdt kan je deze van ver al zien liggen. De hoogste bergtoppen steken meer dan 1.200 meter boven het zeeniveau uit.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: Noorwegen / Zweden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Noorwegen betaal je met de Noorse kroon. Deze wordt aangeduid met NOK. Lees hier meer over de munteenheid in Noorwegen
Voor een reis naar Noorwegen dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Noorwegen
In Noorwegen heb je niet te maken met tijdsverschil.
Noorwegen ligt op dezelfde hoogte als Siberië, Alaska en Groenland, maar in tegenstelling tot deze landen is het klimaat in Noorwegen mild. Het klimaat varieert enorm tussen de verschillende regio's in het land. Lees hier meer over het weer en klimaat in Noorwegen
Noorwegen is een land met een schitterende uiteenlopende natuur. Denk aan de fjorden, gletsjer, hoge bergtoppen en lege vlaktes.
De maanden mei tot en met augustus worden vaak gezien als de beste maanden om naar Noorwegen af te reizen. Dit komt doordat de temperaturen in deze maanden het meest aangenaam zijn. Lees hier meer over de beste reistijd van Noorwegen

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge