• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Geldzaken en actuele koers Noorwegen

Noorse Kroon
|

De munteenheid in Noorwegen is de Noorse kroon, ofwel de Krone (afgekort als kr. of NOK). Elke Krone is verdeeld in 100 øre. De munten kunnen worden onderverdeeld in 50 øre en de 1, 5, 10 en 20 kroner. De biljetten zijn er in 50, 100, 200, 500 en 1000 kroner.

Je kunt in Noorwegen gewoon met je betaalpas of creditcard betalen. De Visa en MasterCard creditcard worden over het algemeen overal geaccepteerd. De creditcards van Amex en Diners worden minder vaak geaccepteerd.

 

Het is altijd wel verstandig om een aantal Noorse kronen bij je te hebben. In de wat kleinere winkels en de postkantoren accepteren ze vaak geen internationale creditcard, de betaalpassen worden daar wel geaccepteerd.

 

Geld pinnen is in de steden geen probleem, er zijn genoeg geldautomaten. Ook de in de kleinere plaatsen of buiten de steden kun je meestal wel een geldautomaat vinden. Deze bevinden zich voornamelijk in een kiosk of een bezinepomp.

Fooien

Het geven van fooi is in Noorwegen niet echt gebruikelijk en ook niet verplicht. Als de Noren fooi geven doen ze dat als blijk van waardering voor de goede service. Dit is meestal in de restaurants of kroegen. Er zijn geen vaste regels voor het geven van fooi. Maar mocht je toch fooi willen geven dan is dit over het algemeen 5 tot 10% van de totale rekening.

Noorwegen reizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Noordkaap, Noorwegen
Noorwegen
Noordkaap
In het jaar 1553 was de Noordkaap al een herkenningspunt. De Engelse kapitein Richard Chancellor zeilde in 1553 rond de Noordkaap op expeditie op zoek naar de noordoostelijke ingang naar Azië. Toen hij de kustlijn weer naar het zuiden zag draaien, noemde hij de indrukwekkende landtong de Noordkaap. Dit was alleen nog niet bekend bij de inwoners van de kleine vissersdorpjes op Magerøya, waar ook de Noordkaap op ligt. De inwoners bleven de oude naam van de Noordkaap, Knykanes gebruiken.
Jostedalsbreen gletsjer, Noorwegen
Noorwegen
De 7 grootste Gletsjers van Noorwegen
Noorwegen kent naast de vele fjorden die het land rijk is, natuurlijk nog meer verschillende schitterende natuurverschijnselen. Een van deze verschijnselen zijn de gletsjers. De fjorden in het land zijn ook mede gevormd door de gletsjers. Een gletsjer bestaat uit lage sneeuw die in de loop van de tijd zijn samengeperst tot ijs. Deze ijsmassa’s zorgen ervoor dat sommige gletsjers verschuiven.   De zeven grootste gletsjers van het land hebben we voor je op een rijtje gezet. Let op de gletsjers staan niet op volgorde van grootte.
Flåmbana, Noorwegen
Noorwegen
De Flåm-Spoorlijn
De werkzaamheden voor de aanleg van de spoorlijnen begon in 1923. De voltooiing van de Flåm-spoorlijn was in 1940. De aanleg van de spoorlijn heeft dus bijna 20 jaar geduurd. Het hoogteverschil is maar liefst 865 meter van het station in Flåm aan het Aurlandsfjord naar Myrdal, wat op 867 meter boven zeeniveau ligt.   De trein gaat door 20 verschillende tunnels. 18 van deze tunnels zijn met hand gebouwd. Een van de tunnels maakt een bocht van 180 graden en biedt een schitterend uitzicht over de Flåmsdalen-vallei.
Noorwegen
De populairste bergwandelingen van Noorwegen
Elk jaar komen er veel toeristen naar Noorwegen om de mooiste bergwandelingen te maken. Een aantal van deze mooie en populaire bergwandelingen in Noorwegen hebben we voor je op een rijtje gezet.
Bergen
Noorwegen
Bergen
In de 11e eeuw stichtte koning Olav Kyrre de hanzestad Bergen. Tot het einde van de 13e eeuw was Bergen de hoofdstad van Noorwegen.   Bergen dankt zijn naam aan de zeven bergen waartussen de stad is gelegen. De berg Fløyen is de meest bekende berg van de zeven, boven op deze berg heb je namelijk een schitterend uitzicht over de stad. De hoogste berg van de zeven is de berg Ulriken.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Lisanne van der Maarel Specialisme: Noorwegen / Zweden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Noorwegen betaal je met de Noorse kroon. Deze wordt aangeduid met NOK. Lees hier meer over de munteenheid in Noorwegen
Voor een reis naar Noorwegen dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Noorwegen
In Noorwegen heb je niet te maken met tijdsverschil.
Noorwegen ligt op dezelfde hoogte als Siberië, Alaska en Groenland, maar in tegenstelling tot deze landen is het klimaat in Noorwegen mild. Het klimaat varieert enorm tussen de verschillende regio's in het land. Lees hier meer over het weer en klimaat in Noorwegen
Noorwegen is een land met een schitterende uiteenlopende natuur. Denk aan de fjorden, gletsjer, hoge bergtoppen en lege vlaktes.
De maanden mei tot en met augustus worden vaak gezien als de beste maanden om naar Noorwegen af te reizen. Dit komt doordat de temperaturen in deze maanden het meest aangenaam zijn. Lees hier meer over de beste reistijd van Noorwegen

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge