In Finland wordt net als in Nederland betaalt met de euro. Ze gebruiken in Finland ook de 1 en 2 cent. Finland is het enige Scandinavische land waar niet met een kroon wordt betaald.

Er in Finland zijn voldoende geldautomaten om geld te pinnen. Zowel bankpassen als creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Per pin of creditcard betalen heeft over het algemeen de voorkeur boven contant geld. Het is wel verstandig om naast je pinpas ook altijd contant geld bij je te hebben, mocht het zo zijn dat het niet mogelijk is om met een pinpas te betalen.

Finland is vaak goedkoper dan de andere Scandinavische landen. Wel is het is Finland duurder dan Nederland. Dit komt door de hogere belastingen die op bepaalde producten zit, zoals vlees, vis en alcohol. Ga je uiteten in Finland dan betaal je voor een hoofdgerecht ongeveer € 25. De prijzen in de supermarkt liggen ongeveer gelijk als in Nederland.

Fooien

Het geven van een fooi is niet gebruikelijk in Finland. In de horeca wordt het wel gewaardeerd wanneer je een kleine fooi geeft. Mocht je fooi willen geven dan is het in een restaurant of bar gebruikelijk om een fooi van 10% te geven. Het is ook niet gebruikelijk om een taxichauffeur een fooi te geven, mocht je deze toch een fooi willen geven rond dan het bedrag gewoon naar boven af.