• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Geldzaken en actuele koers Finland

De euro
|

In Finland wordt net als in Nederland betaalt met de euro. Ze gebruiken in Finland ook de 1 en 2 cent. Finland is het enige Scandinavische land waar niet met een kroon wordt betaald.

Er in Finland zijn voldoende geldautomaten om geld te pinnen. Zowel bankpassen als creditcards worden vrijwel overal geaccepteerd. Per pin of creditcard betalen heeft over het algemeen de voorkeur boven contant geld. Het is wel verstandig om naast je pinpas ook altijd contant geld bij je te hebben, mocht het zo zijn dat het niet mogelijk is om met een pinpas te betalen.

 

Finland is vaak goedkoper dan de andere Scandinavische landen. Wel is het is Finland duurder dan Nederland. Dit komt door de hogere belastingen die op bepaalde producten zit, zoals vlees, vis en alcohol. Ga je uiteten in Finland dan betaal je voor een hoofdgerecht ongeveer € 25. De prijzen in de supermarkt liggen ongeveer gelijk als in Nederland.

Fooien

Het geven van een fooi is niet gebruikelijk in Finland. In de horeca wordt het wel gewaardeerd wanneer je een kleine fooi geeft. Mocht je fooi willen geven dan is het in een restaurant of bar gebruikelijk om een fooi van 10% te geven. Het is ook niet gebruikelijk om een taxichauffeur een fooi te geven, mocht je deze toch een fooi willen geven rond dan het bedrag gewoon naar boven af.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Barbara Kloosterman Specialisme: IJsland / Faeröer eilanden / Groenland / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Het klimaat wat in Finland heerst is een gematigd klimaat, de zomers zijn warm en de winter zijn koud. De winters in Finland kenmeren zich door sneeuw. De zon laat zich niet veel zien in de winter. Lees hier meer over het weer en klimaat in Finland
In Finland heb je te maken met tijdsverschil. Het is in Finland 1 uur later dan in Nederland.
Alle seizoenen in Finland hebben iets moois te bieden. In de winter kun je in het noorden van het land genieten van het noorderlicht en in de zomer schijnt de middernachtzon. De vele meren en bossen bieden verschillende activiteiten.
De beste reistijd is de maand maart en de maanden juli tot en met augustus. Wil je graag Lapland gaan verkennen dan zijn hier de maanden eind februari en begin maart hier het meest geschikt voor. Lees hier meer over de beste reistijd van Finland
Voor een reis naar Finland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Finland

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge