• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Coronavirus

Plan gerust je reis met een van onze reisspecialisten
|

Wij snappen dat er veel vragen komen over het virus en welke invloed deze op je vakantie kan hebben. Wij bieden je echter de ‘Coronavirus? Plan gerust je reis!’-garantie.

In hoeverre beïnvloedt het coronavirus mijn reis met Creating Stories?

Je hebt dit jaar plannen om naar één van jouw (en dus ook onze) droombestemmingen op vakantie te gaan, maar door alle berichten in de media over het coronavirus ben je onzeker om je reis te plannen en te boeken. Dat begrijpen wij heel goed, want wat nu als het coronavirus heerst in de bestemming die je hebt uitgekozen? Hoe veilig is het om op reis te gaan?

De berichtgeving in de media geeft, doordat er van alles wordt gezegd, veel verwarring en onduidelijkheid, maar bovenal onzekerheid.

Wij proberen ons goed te laten informeren over de situatie en hebben dan ook dagelijks contact met onze contactpersonen die wonen, werken en leven in onze bestemmingen. Informatie direct vanuit de bestemming is naar onze mening belangrijk. Daarnaast houden we uiteraard de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken in de gaten.

 

Hoe gaat Creating Stories om met de risico’s?

Een belangrijke reden om terughoudend te zijn is dat in de media regelmatig wordt bericht dat jij als reiziger zelf voor de kosten opdraait. En omdat de media alomtegenwoordig is, hebben wij niet altijd de mogelijkheid om enige nuance te scheppen. Toch willen we dat middels dit bericht trachten te doen.

Sinds 2001 organiseert Creating Stories (toen nog onder de naam IJslandspecialist) reizen en al jaren werken wij aan een uniek reisverhaal voor iedere reiziger. Daar gaat de opkomst van het coronavirus niets aan veranderen. Eerdere crisissituaties, zoals de verschillende vulkaanuitbarstingen op IJsland en bosbranden in West-Canada en Australië, hebben laten zien dat we crisisbestendig zijn en daar naar handelen. Tijdens deze verstoringen hebben we onze klanten succesvol begeleid en door mee te denken met de klant hebben we, soms in een aangepaste vorm, alle fantastische reizen kunnen laten doorgaan. Wij vinden dat normale service en dat mag je nu ook weer van ons verwachten. Wij zorgen er voor dat je vakantie, desnoods in gewijzigde vorm, naar een andere bestemming of in een andere periode, nog steeds een onvergetelijk ervaring wordt.

 

Reis wijzigen?

Wij van Creating Stories zijn de afgelopen periode met onze partners in de verschillende bestemmingen in contact geweest om over deze situatie te overleggen. We zijn blij dat we nu de garantie kunnen bieden dat, mocht een uitbraak van het coronavirus je vakantie onmogelijk maken, je je autorondreis kosteloos kunt omboeken naar één van onze andere geweldige bestemmingen of naar een andere periode (indien het een duurdere bestemming of periode is, worden uiteraard de meerkosten doorberekend). Indien dit niet lukt, kun je tot uiterlijk 30 dagen voor vertrek kosteloos annuleren. Dit geldt voor alle autorondreizen die worden geboekt tussen 10 maart 2020 en 15 juni 2020 als compleet pakket (dus bestaande uit vlucht, autohuur en accommodaties).

 

Hoe is het dan met bestaande boekingen?

Al onze klanten zijn even belangrijk en voor bestaande boekingen doen wij uiteraard ons uiterste best vrijwel dezelfde service te bieden. Ook hier helpen wij je (met evenveel enthousiasme!) naar een andere bestemming of een andere periode om te boeken, echter dit kan niet altijd kosteloos. Je mag er echter op rekenen dat, net als altijd, wij er alles aan zullen doen zo kostenneutraal mogelijk te werken in dit soort gevallen.

 

En als ik nu echt niet meer op reis wil?

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je de reis niet meer wil maken, zelfs als er geen restricties zijn voor je bestemming. Helaas moeten we dan onze gebruikelijke annuleringsvoorwaarden hanteren, aangezien wij als reisorganisatie ons ook moeten voegen naar de annuleringsvoorwaarden van onze partners ter plekke. Vanzelfsprekend gaan wij na of we de reis naar een andere periode kunnen omboeken.

 

Kan ik de restbetaling voorlopig uitstellen?

Natuurlijk begrijpen wij dat je terughoudend bent om een eventuele restbetaling te voldoen, ook al is er nog geen reden om aan te nemen dat je niet kunt afreizen. Echter wij blijven gewoon voortwerken volgens onze vaste procedures, zijn verplichtingen voor je reis aangegaan en daar horen ook aan- en restbetalingen bij.

 

Wat is het voordeel om nu je reis te boeken bij Creating Stories?

Veel van de leuke accommodaties die wij gebruiken hebben nog volop beschikbaarheid en daarom is het juist nu de tijd om in actie komen en je reis door ons te laten te plannen. En als de reis dan toch noodzakelijkerwijs geannuleerd of omgeboekt moet worden, dan zorgen wij ervoor dat je er niet de dupe van wordt. Onze reisspecialisten adviseren je graag, zodat je zorgeloos  jouw ideale vakantie door ons kunt laten boeken.
Ga aan de slag en plan je reis met een gerust hart. De reisexperts van Creating Stories helpen je hier graag mee!

 

Manuel Rosdorff en Robbert Kloosterman, Creating Stories

TIP: Volg onze liveblog voor updates

Veelgestelde vragen

Het reisadvies verschilt per land en veranderd regelmatig. Bekijk de site van Buitenlandse Zaken voor de laatste updates.

  • Rood: Niet reizen
  • Oranje: Alleen noodzakelijk reizen
  • Geel: Let op, veiligheidsrisico’s
  • Groen: Geen bijzondere veiligheidsrisico’s

De standaard annuleringsdekking van Europeesche Verzekeringen biedt hiervoor geen dekking. Heb je een Allrisk Annuleringsdekking van de Europeesche Verzekering en heb je deze verzekering vóór 27 februari 2020 gesloten? Dan kun je wél een beroep doen op de Allrisk Annuleringsdekking, maar alleen als de reisbestemming nog niet getroffen was door het Coronavirus op het moment van het boeken van de reis. Kijk voor meer informatie bij de Europeesche Verzekeringen.

Mocht je bij een andere verzekering verzekerd zijn, lees dan goed de voorwaarden van je annuleringsverzekering door. Dit verschilt namelijk per verzekering.

Op dit moment verandert de situatie van het Coronavirus continu en is het lastig in te schatten hoe en of dit zich verder gaat uitbreiden. Houd in ieder geval de site van Buitenlandse Zaken goed in de gaten.

Het Calamiteitenfonds biedt geen dekking voor ziektes. De definitie van calamiteit in de garantieregeling is: “een door molest of een natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.” Bij ziektes en epidemieën is daarvan geen sprake. Klik hier voor meer informatie

Geïnteresseerd in een reis?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Tamara Roosenburg Specialisme: Verenigde Staten
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.
Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist
Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).
Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.
Het is mogelijk om een reis op maat te maken. Wij hebben namelijk veel ervaring met reizen op maat maken. Heb je zelf een reis in gedachten, maar vind je deze niet terug in ons aanbod? Geen probleem! Graag stellen wij voor jou een reis samen die aan je wensen voldoen. Bel of mail ons dus gerust.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge