• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Flora en Fauna Alaska

Natuur en wildlife in Alaska
|

Ondanks de immense hoeveelheden sneeuw en buitengewoon koude temperaturen is Alaska de thuisbasis voor een breed aanbod aan fascinerende flora en fauna. Deze dieren en planten zijn gewend om in deze omstandigheden te leven en de bevolking leeft zo in harmonie met de natuur dat regelmatig een eland wordt gesignaleerd in de buitenwijk van een stad.

Alaska staat samen met Canada befaamd als berenland en de kans is dan ook bijzonder groot dat je ze tegenkomt in hun natuurlijke leefomgeving. Naast de iconische ijsbeer komen er veel zwarte en bruine grizzlyberen voor in de afgelegen wildernis van Alaska. De ijsbeer leeft uitsluitend in de noordelijkste gebieden van Alaska die lastig bereikbaar zijn en daardoor is er geen overschot aan ijsberen in de staat. Daarentegen is de meest voorkomende beer op het Noord-Amerikaanse continent de Amerikaanse zwarte beer (Ursus americanus) die ongeacht de naam in talloze tinten kan voorkomen en zelfs wit van kleur kan zijn. De andere beersoort die vaak voorkomt in Alaska is de bruine- oftewel de grizzlybeer die ook een ondersoort heeft genaamd de Kodiakbeer. De Kodiakbeer komt uitsluitend langs de kust voor en zijn de allergrootste beren die voorkomen op het Noord-Amerikaanse continent.

 

Andere zoogdieren die voorkomen op Alaska zijn lynxen, wolven, herten, elanden, kariboes en bizons. Onder de zeezoogdieren die bij de kusten van Alaska te spotten zijn heb je zeehonden, walrussen, dolfijnen, orka’s, zeeotters, zeeschildpadden en verschillende soorten walvissen waaronder de blauwe walvis en bultrugwalvis. Om tegen zo’n ruw klimaat te kunnen hebben deze dieren speciale aanpassingen zoals dikke lagen vet of vachten die wit worden en als camouflage dienen in het besneeuwde winterlandschap. Naast zoogdieren vinden zelfs koudbloedige dieren een manier van leven in Alaska afgezien van het feit dat er niet veel soorten zijn. Als laatste beschikt Alaska over een rijke biodiversiteit aan vissoorten, vogelsoorten en amfibieën.

 

Het winterse landschap van Alaska zou suggereren dat het landschap enkel bestaat uit evergreens en dennen. Het tegendeel is waar want loofbomen, berken, espen, naaldbomen en andere soorten bomen bestrijken het landschap. Het zuidoostelijke en centrale deel van de staten wordt beschouwd als gematigd regenwoud door de dichte dekking van bomen. Het groeiseizoen in Alaska is kort maar desondanks fleuren speciaal aangepaste planten en bloemen het landschap.

Alaskareizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Matanuska-gletsjer
Alaska
6 Prachtige gletsjers van Alaska
De gletsjers van Alaska zijn ontzettend indrukwekkend. Sommige zijn groot, sommige zijn kleiner, maar ze zijn allemaal zó spectaculair dat het zeker een bezoek waard is!
Russian Lake Trail
Alaska
Russian Lake Trail, Alaska
Hoewel je de wandeltocht in twee richtingen kan maken, ligt de trailhead van de route in het noorden bij de Russian River Campground, vlakbij de Sterling Rivier.
Alaska Sealife Center, Seward
Alaska
Alaska Sealife Center, Seward
Toen in 1989 de olietanker Exxon Valdez aan de grond liep voor de kust van Alaska, was een grote olieramp het gevolg. Nadat het bedrijf de schoonmaakwerkzaamheden had gefinancierd, heeft het bedrijf tevens een donatie gedaan voor een faciliteit die zieke en gewonde dieren voor de kust van Alaska kon opvangen: het Alaska SeaLife Center.
Bruine beer bij Lake Clark National Park
Alaska
Beren spotten in Alaska
Het zien van een enorme beer, ook al is het maar een vluchtig moment, is een zeldzame en magische ervaring.
Mendenhall gletsjer
Alaska
Mendenhall Ice Caves, Juneau, Alaska
De Mendenhall gletsjer zelf is een 18 kilometer lange uitloper van het Juneau Icefield, dat in totaal 38 uitlopers heeft. Onder de gletsjer vind je de Mendenhall Ice Caves, ijsgrotten waardoor je onder de gletsjer kan lopen.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Alaska af te reizen is in de maanden mei t/m september. Tijdens deze periode ben je vrijwel verzekerd dat je leuke excursies kunt ondernemen. Door de noordelijke ligging van Alaska heb je gedurende deze maanden het meeste profijt van het aantal zonuren. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Alaska heb je een geldig paspoort nodig, die minstens drie maanden na terugkomst geldig moet zijn. Omdat Alaska bij de Verenigde Staten hoort dien je ook een ESTA aan te vragen. Lees hier meer over de reisdocumenten in Alaska.
Het weer in Alaska is vooral veelzijdig en verschilt nog al per regio. Ongeveer een derde van Alaska ligt boven de poolcirkel. De temperaturen in die gebieden zijn daar dan ook in de zomer een stuk koeler en in de winter ijskoud. In het zuiden langs de kust en in het westen heb je te maken met een zeeklimaat hier is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 20 graden en in de winter -15 graden. In het oosten en het midden van Alaska heb je te maken met een landklimaat en dus hogere temperaturen. In de zomer kan het 25 graden worden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Alaska.
Alaska behoort tot de Verenigde Staten hierdoor betaal je in Alaska met de Amerikaanse dollar. Lees hier meer over de munteenheid in Alaska
Ben jij een outdoor liefhebber en/of een avontuurlijk reiziger dan is een Alaska daar een perfecte bestemming voor. Met 20 nationale parken, 14 verschillende bergketens, meer dan 3 miljoen meren, een oppervlakte van ruim 1,7 miljoen vierkante kilometer en bijna 22 miljoen hectare nationaal bos, is Alaska gemakkelijk een van de wildste plaatsen in de VS – zo niet de hele wereld. Een reis naar Alaska biedt garantie op prachtige en extreme natuur, veel wilde dieren, gletsjers en vulkanen.
In Alaska heb je te maken met tijdsverschil. Er zijn twee verschillende tijdzones in Alaska. In het grootste deel van Alaska is het tijdens de wintertijd 10 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd 9 uur vroeger. Op de Aleoeten is het tijdens de wintertijd 11 vroeger dan in Nederland en tijdens de zomer tijd 10 uur vroeger.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge