Het landschap van Noordwest-Argentinië is gekenmerkt door een ongekende schoonheid van bergen met besneeuwde toppen, kleuren, dalen, ravijnen, zoutvlaktes en subtropische oerwouden. Het land van herkomst van de hoogland-indianen omvat de provincies Tucumán, Salta, Jujuy, Santiago del Estero, Catamarca en La Rioja.

De provincie Jujuy biedt de pracht van een 170 meter lange ravijn de ‘Quebrada de Humahuaca’ aan die omringd is door bergen in fantastische kleuren. Tevens is het de doorgang naar het buurland Bolivia waar langs de weg indrukwekkende landschappen voorbij schieten. De landschappen bestaan uit gigantische cactussen, pittoreske dorpjes, indianenmarkten en Inca ruïnes waarbij de indianencultuur opbloeit.

Ten westen van de Quebrada liggen de Salinas Grandes, de bekende zoutvlaktes van Argentinië die door de verdamping van een zoutmeer ontstaan zijn. De andere populaire toeristische provincie is Salta die over een landschap van subtropische vegetatie en cactussen beschikt. In het zuiden van de noordwestelijke regio heb je de indrukwekkende canyon landschappen en de mooie dorpjes die het oude Spaanse koloniale verleden uitstralen waaronder Cafayate, de hoofdstad van de witte wijn.

Regio’s Argentinië

Bekijk hier onze regio’s
Chaco
Cuyo
Mesopotamië
Noordwest-Argentinië
Pampas
Patagonië
Vuurland