• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Patagonië

Een reis naar het einde van de wereld
|

Argentijns Patagonië bestaat uit een buitenaards en uitgestrekt landschap van droge steppes, gletsjers en berggebieden. ‘Mount Fitz Roy’ ofwel Cerro Chaltén, de immense gletsjer Perito Moreno, nationaal park Los Glaciares, nationaal park Tierra del Fuego en niet te vergeten de iconische pieken van Torres del Paine zijn de letterlijke hoogtepunten van deze regio.

De naam Patagonië komt van het woord patagon. De Portugese ontdekkingsreiziger Magellan gebruikte deze term in 1520 om de inheemse stammen van de regio te beschrijven, van wie zijn expeditie dacht dat het reuzen waren. De mensen die hij de Patagonen noemde, worden nu verondersteld de Tehuelche te zijn, die inderdaad groter waren dan de Europeanen van die tijd.

 

Patagonië ligt in twee landen: Argentinië en Chili. De zuidelijke provincies Neuquén, Rio Negro, Chubut en Santa Cruz omvatten het Argentijnse deel van Patagonië. Deze regio bestaat uit een van de ruigste gebieden van Argentinië en strekt zich uit van Puerto Madryn langs de Atlantische kust tot aan Ushuaia in Vuurland. Langs de bergketen van de Andes in het westen van Argentinië loopt het gebied vanaf Bariloche tot aan het merengebied rond El Calafate en El Chaltén.

 

Patagonië staat bekend om zijn ongerepte natuur. Aan de Atlantische kust bevinden zich eindeloze vlaktes (pampa’s), valleien en lage bergen, waarvan het schiereiland Península Valdés een rijkdom aan fauna biedt.

Creating Stories in Villa d’Arte

Ushuaia, gelegen in het zuiden van Argentijns Patagonië is de zuidelijkste stad ter wereld. Hier vind je een van de laatste wildernissen op aarde. Maar het kan nog zuidelijker, en wilder. Vaar mee naar het zuidelijkste puntje op aarde, de Zuidpool. Een reis naar het einde van de wereld.

Het hele reisverhaal lees je in dit blog of in het maartnummer 2023 van Villa d’Arte terug.

Uitzicht op de Perito Moreno

Reizen langs deze regio

Bekijk hier onze reizen naar Patagonië

Vanuit Patagonië de Zuidpool ontdekken?

Bekijk hier onze reizen naar de Zuidpool

Meer inspiratie

We are Creating Stories
Perito Moreno Gletsjer
Argentinië | Chili | Patagonië
De mooiste gletsjers in Patagonië
Één van de bekendste gletsjers in Patagonië is de Perito Moreno. Echter zijn er zeker net zo mooie andere gletsjers die een bezoek waard zijn. Wij zetten de mooiste gletsjers van Patagonië voor je op een rijtje.
Pinguïns
Zuidpool | Argentinië | Chili | Patagonië
Soorten pinguïns Antarctica
Lopen doen ze echter heel wat minder makkelijk. Ze waggelen van links naar rechts en als ze gebruik kunnen maken van de gladheid van het ijs, laten ze zich liever voorovervallen en maken een buikschuiver om zich voort te bewegen.
Ushuaia stad, Argentinië
Argentinië | Patagonië
Ushuaia
En dat klopt ook een beetje, want Ushuaia is het laatste punt waar je nog echt in de beschaving bent. Daarna vind je alleen nog de bevroren delen van Antarctica. Vroeger was dit deel van het land het Siberië van Argentinië en werden hier de gevaarlijkste gevangenen heen gestuurd.   Ze moesten hier zware arbeid verrichten in de bitterkoude omstandigheden van Patagonië. Het waren de gevangenen van Tierra del Fuego die de stad Ushuaia bouwden. In feite maakten hun dit deel van het land ook succesvol.   Tegenwoordig is het een aantrekkelijke en kleurrijk geschilderde kustplaats. Jaarlijks verblijven hier duizenden toeristen voor de gezellige stad, de prachtige omliggende natuur, of als tussenstop tijdens hun reis naar de Zuidpool.
Zuidpool
Antarctische Schiereiland
De enorme ijskap die het schiereiland bedekt, bedekt ook een reeks rotseilanden, die onderling worden gescheiden door diepe kanalen, waarvan de bodems op een diepte liggen die aanzienlijk onder het huidige zeeniveau ligt. Deze diepe kanalen stammen uit de ijstijd, toen de zeespiegel aanzienlijk lager lag. De eilanden worden allemaal met elkaar verbonden door de enorme ijskap die erbovenop ligt.   Tegenwoordig is het Antarctische schiereiland bezaaid met talloze onderzoeksstations, maar desalniettemin is een bezoek aan dit deel van de Zuidpool een absolute belevenis vanwege de prachtige, afgelegen en vooral onaangetaste natuur.
Torres del Paine Nationaal Park, Chili
Chili
Torres del Paine Nationaal Park
Deze Cordillera del Paine is de karakteristieke kleine berggroep van graniet die als hoge zuilen uit de rotsbodem steil de lucht in steken. Deze plek ligt op 280 kilometer ten noorden van Punta Arenas en op ongeveer 1.960 km ten zuiden van de Chileense hoofdstad Santiago. Met een hoogte van 2.884 meter is de Cerro Paine Grande de hoogste top van de groep rotsen. De dramatische aanblik is waarvoor bezoekers deze rotsformatie willen zien.
Meer inspiratie over Patagonië

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
In Argentinië heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 5 uur vroeger dan in Nederland. Tijdens de wintertijd is het 4 uur vroeger dan in Nederland.
Voor een reis naar Argentinië dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort, die nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst. Voor Argentinië heb je alleen een visum nodig wanneer je langer dan 3 maanden in Argentinië verblijft. Lees hier meer over reisdocumenten in Argentinië.
In Argentinië betaal je met de Argentijnse peso. Deze wordt met een dollarteken aangeduid. Lees hier meer over de munteenheid in Argentinië.
De beste periode om af te reizen naar Argentinië is tijdens de Argentijnse zomermaanden december t/m februari. Lees hier meer over de beste reistijd.
Het weer in Argentinië is per regio verschillend. Zo heb je in het noordoosten van Argentinië te maken met een subtropisch klimaat waarbij de temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 40 graden. In de winter is de gemiddelde temperatuur 12 graden. In het midden van Argentinië is de gemiddelde temperatuur het gehele jaar zo rond de 20 graden. In het zuiden is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 22 graden en in de winter rond de 5 graden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Argentinië
Argentinië is een land met vele landschappen. Een reis naar Argentinië is heel divers en veelbelovend. Zo kan je in het noorden van Argentinië het subtropische regenwoud gaan ontdekken. De ongerepte natuur van Patagonië gaan bewonderen in het zuiden. Of ga de cultuur ontdekken in Buenos Aires. Er valt genoeg te beleven in het grootste Spaanse sprekende land.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge