De regio Cuyo is gelegen in het midwesten van Argentinië en omvat de provincies Mendoza, La Rioja, San Luis en San Juan. Cuyo beschikt over enkele van de populairste toeristische trekpleisters van Argentinië te vinden, met als hoogtepunt de hoogste berg van Zuid-Amerika; de Aconcagua.

Cuyo betekent ‘land van zand’ en dit gebied is vooral bekend vanwege de wijngaarden die voor 80% van de nationale productie van wijnbouw zorgt. In de provincie La Rioja is het schitterende provinciale park Ischigualasto gelegen die het ruige woestijnlandschap beschermd. In dit natuurpark ligt ook de Valle de la Luna (de Maanvallei) waar fossielen gevonden zijn van miljoenen jaren geleden. De provincie La Rioja heeft ook nog nationaal park Talampaya waarin een overweldigend berglandschap ligt met uitgesleten kloven.

De regio heeft maar dan alleen zand en ruig gesteente want bij het Andesgebergte liggen tegen de zon beschenen hellingen de omvangrijke wijngaarden die dankzij een vindingrijk irrigatiesysteem van water worden voorzien. Rondom de stad Mendoza liggen de meeste wijngaarden en de provincie is daardoor ook de grootste wijnproducent van Argentinië. Sla hier vooral de bodega’s (wijnhuizen) niet over en proef de heerlijke wijn die het land te bieden heeft waaronder de meest geproduceerde malbec.

Regio’s Argentinië

Bekijk hier onze regio’s
Chaco
Cuyo
Mesopotamië
Noordwest-Argentinië
Pampas
Patagonië
Vuurland