De regio Mesopotamië is het vochtige en groene gebied dat zich bevindt in Noordoost-Argentinië en de provincies Misiones, Entre Ríos en Corrientes omvat. In dit gebied zijn de rivieren de Paraná en de Uruguay degenen die het landschap kenmerken en domineren, Mesopotamië betekent allicht land tussen rivieren.

Het gebied heeft een subtropisch klimaat en daardoor een hoge regenval. De noordelijke provincie Misiones wordt grotendeels bedekt door subtropische bossen, Corrientes is bebost maar ook moerassig met lage heuvels. Naast het feit dat een van de meest populaire attracties van Argentinië, de watervallen van Iguazú, zich bevinden in Misiones wordt in deze provincie ook de yerba mate geteeld. De zuidelijke provincie Entre Ríos is bedekt met vruchtbaar en uitgestrekt weideland tot in Uruguay wat ertegenaan ligt. Entre Ríos staat niet alleen bekend als meest thermische provincie van Argentinië maar wederom om de yatay-palm, een beschermde palmboomsoort die te vinden is in ‘El Palmar’ Nationaal Park in de stad Colón. Daarnaast is Entre Ríos de walhalla voor carnaval waarbij Gualeguaychú over een van de grootste carnavals wereldwijd na Brazilië beschikt.

De stad La Paz is beroemd om de gigantische dorade filets, de rustige dorp-steden zoals Federación, Villa Elisa, Victoria en Chajarí nodigt bezoekers uit om hun verblijf te verlengen voor ontspanning in de warmwaterbronnen en de rust en veiligheid gedurende dag en nacht. De hoofdstad van deze provincie is Paraná die de charmes van een grote stedelijke nederzetting heeft gecombineerd met de gewoontes en het relaxte tempo van een kleine stad. Het moderne Concordia geeft bezoekers de gelegenheid om gemakkelijk naar Uruguay en de Salto Grande Dam (thermische kust) af te reizen. De steden Concepción del Uruguay en Gualeguay zijn algemeen gekend als historische plaatsen maar exploiteren tegenwoordig ook nieuwe toeristische attracties zoals vissen, rivierstranden en thermische baden.

Regio’s Argentinië

Bekijk hier onze regio’s
Chaco
Cuyo
Mesopotamië
Noordwest-Argentinië
Pampas
Patagonië
Vuurland