De Kanto regio is gelegen in het oostelijke deel van het belangrijkste eiland van Japan, Honshu. Naast dat Tokyo in deze regio ligt, bestaat het uit 6 prefecturen; Ibaraki, Tochigi, Gunma, Saitama, Chiba en Kanagawa. Kanto heeft de grootste oppervlakte van Japan, en is zeer dichtbevolkt. Voornamelijk doordat de moderne metropolen Tokyo en Yokohama in de regio liggen.

Naast deze dichtbevolkte steden heeft Kanto ook bergen en fantastische subtropische eilanden. Vergeet ook niet de warmwaterbronnen, UNESCO Werelderfgoed locaties en culturele schatten van de Kanto regio te ontdekken. Niet alleen het landschap van Kanto is erg gevarieerd, maar ook de keuken, zo zijn er vele restaurants met gerechten vanuit de hele wereld.

Naast Tokyo kan je de diverse havenstad Yokohama bezoeken en van de prachtige natuur van de overige prefecturen genieten. Voor een subtropische beleving kan je vanuit Tokyo de ferry naar de vulkanische Ogasawara eilanden nemen, een tocht van 26 uur (!). Je kunt op deze UNESCO Werelderfgoed locatie genieten van witte zandstranden, inheemse flora en fauna en kristalhelder water.

In de prefecturen Gunma, Saitama en Ibaraki kan je goed bungeejumpen en snowboarden.

Ibaraki

De Ibaraki prefectuur ligt ten noordoosten van Tokyo langs de Pacifische kust in Kanto. Majestueuze bloemenvelden, beboste kloven en een aantal wetenschapsmusea zijn de bezienswaardigheden die deze regio kenmerken. In het Hitachi Seaside Park kan je in de lente een geweldige wandeling maken langs prachtige bloesem, of zelfs BBQ’en. Wandelliefhebbers kunnen spectaculaire wandelingen maken bij Mt. Tsukuba en in het Okukuji Park.

In de stad Koga zijn goed bewaarde tempels en gebouwen te bewonderen terwijl Tsukuba Science City de thuisbasis is van verschillende wetenschapsmusea in Japan. De hoofdstad van deze prefectuur is Mito waar de Kairakuen-tuin gelegen is, één van de 3 mooiste tuinen van Japan.

Tochigi

In Kanto ligt de prefectuur Tochigi waar één van de populairste toeristische attracties van Japan zich bevindt, de stad Nikko met de bekende Toshogu-schrijn. Het landelijke Tochigi is genesteld tussen de centrale bergen van Japan en de Kanto-vlakte. Voor de beroemde gyoza moet je zeker een stop maken in de hoofdstad van het prefectuur, Utsunomiya. Om een warmwaterbron te ervaren kan je het warmwaterbronresort Kinugawa Onsen bezoeken. Ben je geïnteresseerd in buitenactiviteiten dan is de omgeving van Lake Chuzenji een aanrader.

Gunma

De prefectuur Gunma wordt omringd door vulkanen en bergen en staat daardoor bekend om zijn warmwaterbronnen, buitenactiviteiten en wintersportmogelijkheden. De bekendste warmwaterbronnen van deze regio zijn de Onsen; Kusatsu, Ikaho, Minakami en Manza. Bij de Kusatsu Onsen kan je een Yumomi-uitvoering bijwonen, dit is een traditionele manier van het afkoelen van het warme bronwater. Voor buitensportactiviteiten zoals raften, kanoën en canyoning moet je de bergen van Minakami in. In de winter kan je je uitleven op één van de vele skipistes, voor ieder niveau. De hoofdstad van deze prefectuur is Maebashi.

Saitama

Naast Tokyo is de prefectuur Saitama gelegen, waarbij zelfs een groot deel van het zuidoosten van de prefectuur beschouwd wordt als een buitenwijk van Tokyo. Daarentegen zijn de westelijke delen vooral landelijk en bergachtig en behoren tot het Chichibu-Tama-Kai National Park. Dit nationale park biedt de gelegenheid om te wandelen, kamperen, vissen of klimmen. Het is een idyllisch toevluchtsoord met immense bergketens, valleien en kleine beekjes. Een aantal toeristische attracties in Saitama zijn het voormalige kasteel in Kawagoe en de bergachtige Chichibu streek, die bekend staat om het nachtfestival in december.

Chiba

De prefectuur Chiba ligt ten oosten van de metropool Tokyo. De twee Disneyparken hier zijn drukbezochte attracties. De regio wordt drukbezocht door reizigers omdat de drukste internationale luchthaven van Japan, Narita Airport, er gevestigd is. Ook de natuurpracht van deze regio is adembenemend! Grotendeels bestaat Chiba uit het landelijke schiereiland Boso wat een geliefde vakantiebestemming is voor de inwoners van Tokyo.

Langs de kust van Chiba strekt het Kujukuri strand zich zo’n 66 km uit, waarmee dit het langste zandstrand van Japan is. Wanneer je meer landinwaarts gaat zijn er een aantal ruime parken en de torenhoge Mt. Nokogiri met het ‘Hell Peek Point’ te bewonderen. De hoofdstad van dit prefectuur is Chiba City.

Kanagawa

Net ten zuiden van Tokyo ligt de prefectuur Kanagawa, thuisbasis van Kamakura en Hakone, twee populaire bestemmingen die vanuit Tokyo makkelijk te bereiken zijn. Dit maakt Kamakura en Hakone populair bij inwoners van Tokyo.

Bezoek de internationale havenstad Yokohama, de tempels van Kamakura en de prachtige natuur en meren rondom Mt. Fuji en Hakone. De skyline van Yokohama met glimmende torens en diverse winkelcentra is schitterend!