De Kanto regio is gelegen in het oostelijke deel van het belangrijkste eiland van Japan, Honshu. Naast dat Tokyo in deze regio ligt bestaat het uit 6 prefecturen; Ibaraki, Tochigi, Gunma, Saitama, Chiba en Kanagawa. Kanto omvat de grootste oppervlakte van Japan en is ook zeer dichtbevolkt. Voornamelijk doordat de moderne metropolen Tokyo en Yokohama in de regio liggen.

Naast deze dichtbevolkte steden heeft Kanto ook bergen en fantastische subtropische eilanden. Vergeet ook niet de warmwaterbronnen, UNESCO Werelderfgoed locaties en culturele schatten van de Kanto regio te ontdekken. Niet alleen het landschap van Kanto is erg gevarieerd maar ook de culinaire opties, zo zijn er vele restaurants met gerechten vanuit de hele wereld. In de prefecturen Gunma, Saitama en Ibaraki kan je bungeejumpen en snowboarden maar ook andere buitenactiviteiten beoefenen.

Naast Tokyo kan je de diverse havenstad Yokohama bezoeken en van de prachtige natuur van de overige prefecturen genieten. Voor een subtropische beleving kan je vanuit Tokyo met de ferry mee naar de vulkanische Ogasawara eilanden, een tocht van 26 uur (!!). Je kunt op deze UNESCO Werelderfgoed locatie genieten van witte zandstranden, inheemse flora en fauna en kristal helder water.

Ibaraki

De Ibaraki prefectuur ligt ten noordoosten van Tokyo langs de Pacifische kust in Kanto. Majestueuze bloemenvelden, beboste kloven en de wetenschapsmusea zijn de dingen die deze regio kenmerken. In het Hitachi Seaside Park kan je een geweldige wandeling maken langs de prachtige bloemen en zelfs BBQ’en. De wandelliefhebbers kunnen spectaculaire wandelingen maken bij Mt. Tsukuba en in het Okukuji Park. In de stad Koga zijn goed bewaarde tempels en gebouwen te bewonderen terwijl Tsukuba Science City de thuisbasis is van de ruimtevaartmusea van Japan. De hoofdstad van deze prefectuur is Mito waar de Kairakuen tuin gelegen is, één van de 3 mooiste tuinen van Japan.

Tochigi

In Kanto ligt de niet aan zee grenzende prefectuur Tochigi waar één van de populairste toeristische attracties van Japan zich bevindt, de stad Nikko met het bekende Toshogu-schrijn. Het landelijke Tochigi is genesteld tussen de centrale bergen van Japan en de Kanto-vlakte. Voor de beroemde gyoza moet je zeker een stop maken in de hoofdstad van het prefectuur, Utsunomiya. Om een warmwaterbron te ervaren kan je het warmwaterbron resort Kinugawa Onsen bezoeken. Ben je geïnteresseerd in buitenactiviteiten dan is de omgeving van Lake Chuzenji de plek bij uitstek.

Gunma

Het prefectuur Gunma wordt geheel omringd door vulkanen en bergen en staat daardoor bekend om de vele kwalitatieve warmwaterbronnen, buitenactiviteiten en wintersportmogelijkheden. De bekendste warmwaterbronnen van deze regio zijn de Onsen; Kusatsu, Ikaho, Minakami en Manza. Bij de Kusatsu Onsen kan je een yumomi-uitvoering bijwonen, dit is een traditionele manier van het afkoelen van warm bronwater voordat je gaat weken in een mineraalrijk bad. Voor de buitensportactiviteiten zoals raften, kanoën en canyoning moet je de bergen in van Minakami. In de winter kan je je uitleven op één van de vele skipistes voor ieder niveau van het prefectuur. De hoofdstad van dit prefectuur is Maebashi.

Saitama

Naast Tokyo is de prefectuur Saitama gelegen waarbij zelfs een groot deel van het zuidoosten van de prefectuur beschouwd wordt als een buitenwijk van Tokyo. Daarentegen zijn de westelijke delen vooral landelijk en bergachtig en gedeeltelijk behoren tot het Chichibu-Tama-Kai National Park. Dit nationale park biedt de gelegenheid om te wandelen, kamperen, vissen of te klimmen. Het is een idyllisch toevluchtsoord van de stad met de immense bergketens, valleien en kleine beekjes. Een aantal toeristische attracties in Saitama om te bezoeken zijn het voormalige kasteel in Kawagoe en de bergachtige Chichibu streek die bekend staat om het nachtfestival in december.

Chiba

De prefectuur Chiba ligt ten oosten van de metropool Tokyo en is kenmerkend als thuisbasis van de 2 Disneyparken van Japan. Deze regio wordt drukbezocht door reizigers omdat daar de drukste internationale luchthaven van Japan, Narita Airport gevestigd is. Maar de natuurpracht in deze regio is ook adembenemend mooi! Grotendeels bestaat Chiba uit het landelijke schiereiland Boso wat een geliefde vakantiebestemming is voor de inwoners van Tokyo. Langs de kust van Chiba strekt het Kujukuri strand zich zo’n 66 km uit waarmee het het langste zandstrand van Japan is dat tevens geschikt is voor watersporters. Wanneer je meer landinwaarts gaat van het gebied zijn er een aantal ruime parken en de torenhoge Mt. Nokogiri met het ‘Hell Peek Point’ te bewonderen. De hoofdstad van dit prefectuur is Chiba City.

Kanagawa

Net ten zuiden van Tokyo ligt de prefectuur Kanagawa, thuisbasis van Kamakura en Hakone, 2 populaire bestemmingen voor uitstapjes. Vanuit Tokyo is dit prefectuur makkelijk te bereiken zodat het onder de inwoners van Tokyo ook enorm drukbezocht is. Bezoek de internationale havenstad Yokohama, de tempels van Kamakura en de prachtige natuur, warmwaterbronnen en Mt. Fuji in Hakone. De skyline van Yokohama met glimmende torens en diverse winkelcentra is schitterend!