De regio Chugoku omvat het zuidwestelijke deel van het eiland Honshu. Het is onderverdeeld in de geïndustrialiseerde regio Sanyo aan de Seto Inland Sea-kust en de landelijke Sanin regio aan de kust van de Japanse Zee. Maar ook heb je het bergachtige binnenland. Er zijn 5 prefecturen in de Chugoku regio; Okayama, Shimane, Hiroshima, Tottori en Yamaguchi.

Wanneer je de Sanyo Shinkansen volgt kom je langs idyllische kustplaatsen en de eilandjes op de Seto Inland Sea. Trek het binnenland in voor fantastische wandelingen langs prachtige bergtoppen zoals Mt. Daisen en geweldige natuurlijke landschappen.

Okayama

Langs de Seto Inland Sea ligt de prefectuur Okayama in de Chugoku regio waar voor de kust talrijke eilanden gelegen zijn. De hoofdstad is Okayama City, waar vlakbij het beschermde kanaalgebied Kurashiki ligt. In deze prefectuur vind je vele fruitboerderijen waar lokale vruchten geplukt kunnen worden, Okayama heeft dan ook een overwegend agrarische economie.

Shimane

Aan de kust van de Japanse Zee in de regio Chugoku ligt de op één na minst bevolkte prefectuur van Japan, Shimane. Deze landelijke prefectuur beschikt over 6% beschermd land waaronder het Daisen-Oki National Park, Hiba-Dogo-Taishaku National Park en Nishi-Chugoku Sanchi Quasi-National Park en 11 prefecturele natuurparken behoren. De hoofdstad van de prefectuur Shimane is Matsue gelegen aan de oevers van het Shinji-meer. Shimane heeft een aantal bijzondere bezienswaardigheden zoals het UNESCO Werelderfgoed Iwami Ginzan, één van de belangrijkste en historische Shinto-heiligdommen in Japan, Izumo en het pittoreske Tsuwano kasteel.

Hiroshima

De prefectuur Hiroshima is gelegen langs de Seto Inland Sea in de Chuguko regio. Hiroshima City is de hoofdstad en tevens de grootste stad in de regio. Een van de meest populaire toeristische attracties van de prefectuur Hiroshima is de beroemde drijvende Torii-poort bij het eiland Miyajima. De geografie in dit prefectuur is vooral bergachtig, zo bestaat het Chugoku-gebergte uit een reeks bergen van minimaal 1.000 meter hoogte in het noordelijke gedeelte van de prefectuur. Het uitgestrekte gebied bestaat uit glooiende bergen, heldere rivier kloven waar de bomen groene bladeren in het voorjaar hebben en in de herfst prachtig gekleurde bladeren.

Tottori

Aan de Japanse Zeekust ligt ook de prefectuur Tottori, de minst bevolkte prefectuur in Japan. Deze prefectuur staat met name bekend om de Tottori-zandduinen. De zandduinen zijn onderdeel van het San’in Kaigan Global Geopark. Zo’n 14% van deze prefectuur bestaat uit beschermd land waaronder het Daisen-Oki National Park, Sanin Kaigan National Park, Hiba-Dogo-Taishaku National Park, Hyonosen-Ushiroyama-Nagisan Quasi National Park en Misasa-Togoko National Park. Maar ook het Nishi Inaba en Okuhino Prefectural Natural Parks.

 

De hoofdstad van de Tottori prefectuur is Tottori City. Hiervandaan zijn de Tottori-zandduinen slechts een korte busrit. Bovendien zijn er verschillende tempels te bezoeken. Denk hierbij aan de Manidera-bergtempel op de berg Mani ten noorden van Tottori City. Maar ook diverse musea zijn leuk om te bezoeken.

Yamaguchi

De meest westelijke prefectuur op het eiland Honshu is Yamaguchi met als hoofdstad Yamaguchi City. Deze prefectuur speelde een leidende rol bij het omverwerpen van het shogunaat. En het beëindigen van het Japanse feodale tijdperk, toen bekend als Choshu. Het prefectuur is rustig en landelijk en beschikt over vele plekken die een grote historische betekenis hebben. De Yamaguchi prefectuur omvat adembenemende landschappen van serene stranden, verborgen heiligdommen en de grootste kalksteengrot van Japan; Akiyoshido.