Tot de regio Sandoyar behoren het eiland Sandoy en de kleinere eilanden Skúvoy en Stóra Dímun. Het eiland Sandoy is vernoemd naar zand en dat is te danken aan de zandduinen waar het eiland over beschikt. Sandoy is het enige eiland op de Faeröer die duinen heeft en wordt beschouwd als het beste eiland voor landbouw waar onder andere aardappels verbouwd worden.

SKÚVOY

Aan de oostkant van het eiland Skúvoy ligt het gelijknamige en enige bewoonde dorp waar de inwoners leven van de landbouw. Vogels vangen aan de westkant van het eiland was een populaire bezigheid totdat de hoeveelheid individuen in de vogelkolonies dramatisch daalden. Vanuit Sandoy gaat er twee keer per dag een veerboot naar Skúvoy maar ook met de helikopter is het mogelijk 3 keer per week het eiland te bezoeken.

STÓRA DÍMUN

Het eiland Stóra Dímun is ook gelegen in de regio Sandoyar en heeft een oppervlakte van slechts 2,5 km². Het is mogelijk dit eiland te bezoeken als het helder en rustig weer is via het water, en tweemaal per week landt er een helikoper vanaf Vágar op het eiland. Vroeger had het eiland meer inwoners maar tegenwoordig wonen er nog slechts 7 personen van twee gezinnen die een schapenboerderij runnen en de opbrengst van vlees als belangrijkste inkomstenbron gezien word.