• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 5 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. oktober - april
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

  • 4 nachten kamer op het cruise
  • alle maaltijden
  • tours en attracties tijdens de cruise

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Cruise naar Punta Arenas

Periode 5 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. oktober - april

Deze cruise gaat gedurende 4 nachten en 5 dagen vanuit Ushuaia in Argentinië naar Punta Arenas in Chili. Je gaat onder andere met Zodiacs op excursies en ook een aantal keer aan land om dit prachtige gebied te verkennen! Tijdens deze cruise ga je precies de andere richting op als de Cruise naar het einde van de wereld.

Kaap Hoorn

Een van de hoogtepunten van de cruise is Kaap Hoorn, een rotsachtige steile kaap van 425 meter hoog met uitzicht op het water van de Drake Passage. Deze kaap werd vaak het ‘einde van de aarde’ genoemd en diende jarenlang als enige navigatieroute tussen de Stille Oceaan en de Atlantische Oceaan. In 2005 werd het door UNESCO uitgeroepen tot World Biosphere Reserve. Een permanente vuurtoren op het eiland wordt onderhouden door de Chileense marine, evenals de kleine Stella Maris-kapel en het moderne Kaap Hoorn-monument.

Wulaia-baai

De Wulaia-baai is een van de weinige plaatsen in de archipel waar de geschiedenis van de mens net zo interessant is als de natuur. Het was oorspronkelijk de plaats van een van de grote nederzettingen van Yámana in de regio. De baai werd beschreven door Charles Darwin en geschetst door Captain FitzRoy in 1830 tijdens hun reizen op de HMS Beagle.

Je gaat onder andere een tour doen naar de Pia Gletsjer. Het is niet zeker hoe deze kolossale massa van sneeuw en ijs zijn vrouwelijke bijnaam kreeg. Echter is er de theorie dat het vernoemd is naar de prinses Maria Pia van Savoye (1847-1911). Zij is de dochter van de Italiaanse koning.

Kijk hier naar een impressie video van de cruise naar Punta Arenas!

Dag 1 Ushuaia

Tussen 10.00 en 17.00 kun je inchecken bij 409 San Martín Ave. in het centrum van Ushuaia. Vanaf hier vertrekt de Australis-cruise.

Om 18.00 uur ga je aan boord van het schip en heffen we het glas tijdens een introductie van de kapitein en bemanning. Het schip vertrekt naar een van de meest afgelegen delen van de aardbol. In de nacht varen we door het Beagle Kanaal en steken we over van Argentijnse naar Chileense territoriale wateren. We varen het smalle Murray-kanaal tussen de Navarino- en Hoste-eilanden in en zien Ushuaia in de verte verdwijnen.

Dag 2 Cape Horn – Wulaia Bay

Vroeg in de ochtend kruisen we de baai van Nassau en betreden we Kaap Hoorn nationaal park. Als de weersomstandigheden goed zijn gaan we aan wal op het legendarische eiland wat Kaap Hoorn (Cabo de Hornos) herbergt. Deze Kaap is in 1616 ontdekt door een Nederlandse maritieme expeditie. De naam is te danken aan de stad Hoorn in West-Friesland.

In de middag varen we door het Murray-kanaal tussen de eilanden Navarino en Hoste en gaan we voor anker bij de historische Wulaia-baai. We brengen tevens een bezoek aan het door Australië gesponsorde museum in het oude radiostation. Hierna kunnen de passagiers kiezen tussen 3 verschillende wandelingen op moeilijkheidsgraad. Hierbij ga je de zwaar houten berg beklimmen die achter de baai ligt. Je wandelt onder andere door een betoverend Magellan bos van lengas, coigües, canelos, varens en andere fauna om uiteindelijk bij het panoramisch uitzichtpunt op de baai uit te komen.

Dag 3 Pia Glacier – Garibaldi Glacier

In de nacht vervolgen we onze Patagonie-gletsjertour langs het westelijke uiteinde van Vuurland (Tierra del Fuego) via het Gabriale Kanaal, Magdalena Kanaal en Cockburn Kanaal. We varen langs het afgelegen schiereiland Brecknock, vanwaar de Australis-cruise naar het oosten vaart en het Beagle Kanaal opnieuw invaart. ’s Ochtends gaan we het Pia Fjord binnen en gaan we de Zodiacs op voor een excursie aan wal naar de Pia-gletsjer. We maken een wandeling om panoramisch uitzicht op de gletsjer te krijgen of er is de mogelijkheid om een moeilijke wandeling te maken op een zijmorene van de Pia-gletsjer.

Langs het Beagle Kanaal vervolgen we onze route en komen een andere lange fjord binnen. We laten ons anker vallen bij de Garibaldi-gletsjer voor weer een excursie aan wal. Garibaldi is een van de drie Patagonische gletsjers die groeit in plaats van hetzelfde te blijven of te krimpen. We wandelen door het maagdelijk Magellanic-bos naar een gletsjervat, een torenhoge muur van varens, mos en indrukwekkende uitzichtpunten die uitkijken op de gletsjer en het fjord. Het is een heftige wandeling op een steil, verwaarloosbaar pad, niet voor iedereen geschikt. Voor degenen die liever aan boord willen blijven zal de kapitein de boeg naar de hemelsblauwe Garibaldi-gletsjer richten, zodat iedereen van het panoramisch uitzicht vanaf de bovendekken kan genieten.

Dag 4 Agostini Sound – Águila Glacier – Cóndor Glacier

In de ochtend varen we door het Cockburn-kanaal en gaan we Agostini Sound binnen. Hier is het mogelijk om de gletsjers te zien die vanuit het midden van de Darwin-bergketen afdalen. We gaan in de ochtend nog aan wal en maken een eenvoudige wandeling rond een lagune die gevormd werd door het smelten van de Águila-gletsjer. Recht tegenover de gletsjer bereiken we een plek met een schitterend uitzicht. In de middag gaan we met de Zodiacs langs de Condor-gletsjer waar we hopelijk een aantal Andescondors kunnen spotten.

Dag 5 Magdalena Island – Punta Arenas

’s Nachts varen we door het Magdalena Kanaal terug de Straat van Magellan in. We ankeren voor het eiland Magdalena, tussen Vuurland en het Chileense vasteland. De iconische vuurtoren was een essentiële bron van benodigdheden voor navigators en ontdekkingsreizigers en wordt bewoond door een enorme kolonie Magelhaense pinguïns. Als de dag aanbreekt dan gaan we als het weer het toelaat aan land en wandelen we op een pad dat door duizenden pinguïns leidt naar een klein museum in de vuurtoren van 1902. Er zijn naast pinguïns ook andere vogelsoorten te spotten op het eiland. In september en april wonen de pinguïns ergens anders en wordt deze excursie vervangen door een Zodiac tour naar Marta Island om Zuid-Amerikaanse zeeleeuwen te bekijken.

Na een korte cruise naar het zuiden langs de zeestraat komen we aan in Punta Arenas rond 11.30 uur.

INBEGREPEN IN DE REIS:

  • 4 nachten kamer op het cruise
  • alle maaltijden
  • tours en attracties tijdens de cruise

WAT IS NIET INBEGREPEN:

De vanafprijs voor deze Cruise naar Punta Arenas gaat vanaf € 1.420 per persoon.

Cabin Promotional Low High
B 1.565 1.960 2.478
  A 2.122 2.620 3.177
Rates

(4 nights)

AA 2.228 2.731 3.337
AAA 2.289 2.814 3.456
AA Superior 2.680 3.333 4.067
AAA Superior 2.850 3.531 4.274

Impressies

Cruise naar Punta Arenas

Regio’s bij deze reis

Cruise naar Punta Arenas
Regio's in Chili en Argentinië Patagonië
Regio's in Chili en Argentinië Vuurland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Barbara Kloosterman Specialisme: IJsland / Faeröer eilanden / Groenland / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.
Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist
Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).
Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.
Het is mogelijk om een reis op maat te maken. Wij hebben namelijk veel ervaring met reizen op maat maken. Heb je zelf een reis in gedachten, maar vind je deze niet terug in ons aanbod? Geen probleem! Graag stellen wij voor jou een reis samen die aan je wensen voldoen. Bel of mail ons dus gerust.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge