Betalen op Spitsbergen doe je met de Noorse kroon (NOK), die beschikbaar is in de munten 1, 5, 10 en 20 kronen en het papiergeld in 50, 100, 200, 500 en 1000 kronen.

In de meeste hotels worden bankpassen en creditcards geaccepteerd, daarentegen is in winkels en supermarkten contant betalen handiger omdat pinpassen niet altijd geaccepteerd worden. Ga je de eilanden per schip verkennen dan worden meestal alleen creditcards geaccepteerd, houd daar rekening mee.

 

In de hoofdstad Longyearbyen op Spitsbergen is er een geldautomaat die geschikt is voor Mastercard en Maestro bankpassen. Echter is het verstandig om naast een bankpas en creditcard voldoende Noorse kronen mee te nemen, om te kunnen betalen op Spitsbergen. Er zijn namelijk slechts weinig mogelijkheden om geld op te nemen of te wisselen. Het is mogelijk in Nederland Noorse kronen te kopen, maar het is voordeliger om op de luchthaven in Oslo geld te pinnen.

Hoewel wordt aangeraden om Noorse kronen mee te nemen als contant geld, kan je bij veel winkels en restaurants in Longyearbyen ook betalen met euro’s, Amerikaanse dollars of Britse ponden.

Bekijk deze video van Svalbard voor een goede indruk van de prachtige natuur die je gaat zien.