• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 28 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. januari - februari
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Pre / Post cruisetransfers
 • Hotelovernachting in 2persoonskamer met 2 delen (incl. diner, ontbijt)
 • Accommodatie aan boord
 • Maaltijden aan boord
 • Expedities aan wal

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

In de voetsporen van Scott en Shackleton: Ross Zee

Periode 28 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. januari - februari

De fascinerende Ross Zee-regio van Antarctica bestaat uit ijsbergen, pakijs en schitterende natuur. Ga mee op pad naar één van de meest afgelegen plekken op aarde! Je gaat mee met het volledig uitgeruste en met ijs versterkte schip Spirit of Enderby. Een unieke ervaring om dit bijzondere natuurschoon te beleven.

 

Ross Zee – De naam Ross Zee is vernoemd naar Sir James Clark Ross die de zee in 1841 ontdekt heeft. Uiteindelijk werd de Ross Zee gekozen voor de Britse National Antarctic Expedition in 1901-04 onder leiding van Robert Falcon Scott. Deze werd de ‘race naar de pool’ genoemd. In 1907-09 slaagde Ernest Shackleton er bijna in. In 1910-12 probeerde de Japanse ontdekkingsreiziger Nobu Shirase het. Echter werd Scott verslagen door zijn rivaal, de Noor Roald Amundsen in 1911. Shackleton Trans-Antarctische expeditie in 1914-17 was het einde van deze pool verkenning. Desondanks zijn er veel hutten en overblijfselen van dit tijdperk nog altijd te vinden in het gebied.

 

Auckland Eilanden – De Auckland-eilanden bestaat uit een afgelegen plek in de Zuidelijke Stille Oceaan, 725 km ten zuiden van Nieuw-Zeeland. Tevens is het een toevluchtsoord voor duizenden vogels en zeeleeuwen. Daarnaast heeft het een prachtig verleden van schipbreuk, schatten en pogingen tot nederzetting. Andere eilanden in de groep zijn Adams Eiland in het zuiden, Enderby, Teleurstellingseiland en de Rose Eilanden.

 

Campbell Eiland – De Campbell-eilanden zijn de meest zuidelijke van de sub-antarctische eilanden van Nieuw-Zeeland. Ten zuiden van het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland ligt het Campbell-plateau. Voor de kust liggen de eilanden Dent Eiland, Jacquemart Eiland en Île de Jeanette Marie. Een aantal andere belangrijke eilanden zijn Survey Eiland, Monowai Eiland, Wasp Eiland en de Hook Keys.

 

Macquari Eiland – Met een oppervlakte van wel 12.875 hectare is dit één van de Australisch sub-Antarctische eilanden. Het eiland ligt zo’n 1500 km ten zuidoosten van Hobart, Tasmanië. Daarnaast is het een natuurreservaat dat wordt beheerd door de Tasmaanse regering. Echter onderhoudt de Antarctische divisie van de Australische regering een onderzoeksstation op het eiland. Als laatste, het eiland werd in 1977 uitgeroepen tot een UNESCO biosfeer reservaat.

 

De Strikken, Nieuw-Zeeland – Deze Antipodes-eilanden liggen in de Stille Zuidzee. Ze bestaan uit één hoofdeiland die omringd zijn door verschillende kleinere eilanden, rotsen. Maar ook een groep eilanden die bekend staan als de Westerse Keten. Deze eilanden dragen allemaal Maori-namen zoals Tahi (één), Rua (twee), Toru (drie), Wha (vier) en Rima (vijf). Alle groepen van de Snares-eilanden hebben steile kliffen eromheen. Toegang voor de eilanden is slechts mogelijk voor onderzoek of per boot op een afstand van de wilde dieren.

Dag 1: Invercargill

Je komt aan in Queenstown op het Zuidereiland, een echt skioord .  Tijdens het diner in het hotel ontmoet je het gezelschap dat met je mee aan boord gaan van de expeditiecruise.

Dag 2: Haven van Bluff

Vandaag kan je de stad gaan verkennen voordat je naar de haven van Bluff vertrekt. Hier ga je uiteindelijk aan boord van de boot Spirit of Enderby. Je wordt ontvangen door een welkomstcomité die je alles verder uitleggen.

Dag 3: Zuidelijke Oceaan

De experts geven tijdens de expeditiecruise verschillende informele lezingen. Deze gaan voornamelijk over de biologie en geschiedenis van deze eilanden en de Zuidelijke Oceaan. Je komt ondertussen ook verschillende zeevogels tegen. Denk hierbij aan een paar soorten albatrossen en meerdere soorten stormvogels.

Dag 4: Auckland Eilanden

Je vaart vandaag langs de torenhoge kliffen en ruige zeestapels van de Auckland-eilanden. We maken een landing op Enderby Eiland. Hier vind je parkieten, rode, witte en gele wilde bloemen en zeeleeuwen op de stranden. Daarnaast landen we in Carnley Haven en klimmen naar een Albatros-kolonie.

Dag 5: Zuidelijke Oceaan

Vandaag vaar je een dag op de Zuidelijke Oceaan. Ondertussen kan je meer te weten komen en leren over de biologie en geschiedenis van deze eilanden en de stormachtige Zuidelijke Oceaan. Tevens kun je veel zeevogels onderweg verwachten waaronder een aantal soorten albatrossen en stormvogels.

Dag 6-7: Macquarie Eiland

Dit afgelegen, rotsachtige eiland beschikt over één van de hoogste concentraties van dieren in het wild op het zuidelijk halfrond. Hier vind je dan ook 4 soorten pinguïns: de konings-, keizers-, zuidelijke rots- en ezelspinguïn. De dieren hebben geen angst voor mensen waardoor je redelijk dichtbij kan komen. Daarnaast ontmoeten we ook park rangers en bezoeken we de Australische Antarctische basis. Langs de stranden kun je de honderden zuidelijke zeeolifanten observeren.

Dag 8-10: Zuidelijke Oceaan

Je vaart verder naar het zuiden over de Zuidelijke Oceaan. Hier omcirkelen albatrossen en stormvogels het schip. De lezingen op het schip leggen nu de focus op het Ross Zee-gebied. Je passeert de Antarctische cirkel en de vele ijsbergen komen al in zicht.

Dag 11-22: Antarctische Ross Zee regio

Een dagelijkse routebeschrijving blijft lastig om aan te houden met de onvoorspelbare ijs- en weersomstandigheden van de Zuidpool. Dagelijks worden dan ook de omstandigheden beoordeeld. De Zodiac landingen worden alleen gedaan met de juiste omstandigheden.

Tijdens deze dagen is het de bedoeling om een aantal bezienswaardigheden aan te doen. Zo bezoek je Cape Adare, een platte landtong waar het wemelt van Antarctica’s grootste Adélie pinguïnkolonie. Naast de massa pinguïns ligt hier ook de Carsten Borchgrevink’s hut, een overwinterende schuilplaats voor de eerste expeditie naar het continent. Maar ook Cape Hallett, het meest noordelijke punt van het Hallett-schiereiland op Antarctica. Hier is eveneens een Adélie pinguïnkolonie gevestigd.

Een andere bezienswaardigheid is Franklin Eiland, een desolaat eiland en thuisbasis van tevens een populatie Adélie pinguïns en zeevogels. Één van de hoogtepunten is de Ross ijsplaat, ’s werelds grootste drijvende stuk ijs die gevaarlijk weer creëert. Dit ontmoedigende spektakel van bladen sneeuw die met stormkracht worden geblazen belette veel vroege ontdekkingsreizigers die probeerden naar het zuiden te gaan. Ten slotte is er nog Ross Eiland met zijn bezienswaardigheden zoals de Shackleton’s en Scott’s hutten.

Dag 23-25: Op zee

Deze dagen vaar je weer op zee en is er tijd om uit te rusten en te genieten. Duik lekker de bibliotheek in of doe een drankje aan de bar. Door de lange daglichturen van Antarctica is er genoeg tijd voor lezingen over de eindbestemming. Daarnaast kan je weer Pelagische vogels spotten terwijl we varen.

Dag 26: Campbell Eiland – Perseverance Haven

Vandaag ga je aanleggen in Perseverance Harbour, een toevluchtsoord voor kalvende Southern Right Whales. Hier heb je ook de nestplaatsen van de Southern Royal Albatross en vind je flora zoals de megaherbs op de heuvels. Deze vreemde wilde bloemen hebben zich aangepast aan de barre omstandigheden. Je gaat vandaag op zoek naar andere dieren in het wild zoals Campbell Island Shags, lichtbedekte roet Albatrossen en zeeleeuwen.

Dag 27: Op zee

Ook deze dagen spendeer je op zee terwijl je terugkijkt op een bijzondere reis. Je kunt je bij de experts aansluiten voor een samenvatting van de hoogtepunten en genieten van een afscheidsdiner.

Dag 28: Invercargill of Queenstown

Dit is de laatste dag van de reis en het avontuur eindigt in Invercargill of Queenstown, Nieuw-Zeeland.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Pre / Post cruisetransfers
 • Hotelovernachting in 2persoonskamer met 2 delen (incl. diner, ontbijt)
 • Accommodatie aan boord
 • Maaltijden aan boord
 • Expedities aan wal

WAT IS NIET INBEGREPEN:

De vanafprijs voor deze expeditiecruise In de voetsporen van Scott en Shackleton: Ross Zee gaat vanaf € 26.594 per persoon. Voor deze reis gelden extra landingskosten van € 950 per persoon.

Let op, de prijzen zijn een indicatie, de prijs zal definitief vastgesteld worden op het moment van boeken in verband met de wisselkoersen.

Prijs per huttype 2024

Hoofddek € 26.594
Superior € 29.445
Superior Plus € 30.380
Mini Suite € 36.878
Heritage Suite € 54.215

 

Let op, beschikbaarheid voor vertrekdata en hutten is op aanvraag. Ben je geïnteresseerd? Bel of mail ons dan gerust om de beschikbaarheid te checken en de mogelijkheden te bespreken. Telefonisch via 010-7144453 of mail naar info@creatingstories.nl.

Vertrekdata 2023

 • 7  januari  (vol)
 • 2 februari (vol)

Vertrekdata 2024

 • 9 januari
 • 4 februari

Impressies

In de voetsporen van Scott en Shackleton: Ross Zee Pinguïn

Informatie en inspiratie

Zuidpool
Informatie
Inspiratie

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste reistijd om naar de Zuidpool te gaan zijn de maanden december en januari, voor ons de winterperiode. Het seizoen voor de cruises naar Antarctica gaan van november t/m maart. Lees meer over de beste reistijd
Voor de expedities wordt gebruik gemaakt van verschillende schepen. Dit zijn de m/v Ortelius, m/v Hondius en de Spirit of Enderby. Deze schepen zijn allemaal ijsversterkte schepen, die speciaal zijn ontworpen voor de expeditie reizen in het Zuidpoolgebied, zodat de schepen makkelijk door een pakijs kunnen varen.
De reizen naar de Zuidpool vertrekken vanuit Argentinië, Chili of Nieuw-Zeeland. Vanuit Argentinië vertrekken de expedities in Ushuaia. In Chili begint de expeditie in Punta Arenas. De expedities vanuit Nieuw-Zeeland gaan vanuit de haven van Bluff. Bekijk hier de reizen naar de Zuidpool
Voor een reis naar de Zuidpool dien je een paspoort te hebben die nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkeer van de reis. Lees hier meer over reisdocumenten voor de Zuidpool
Een reis naar de Zuidpool brengt je naar ongerepte, ruige sneeuwlandschappen, gletsjers, drijvende ijsbergen. Ook kom je veel wildlife tegen zoals pinguïns, orka’s en walvissen. De reis naar het witte continent toe is al schitterend. Zo kom je onderweg over de Drake Passage, één van de wildste zeeën op aarde. Middels expeditie cruises kan je kennis maken met deze schitterende natuur.
De gemiddelde temperatuur op het koudste gebied op aarde ligt op -50 graden, die in de winter zelfs naar de -90 graden kan zakken. De gevoelstemperatuur kan zelfs dalen tot ver beneden -100 graden Celsius. Het klimaat op de Zuidpool kan je dus omschrijven als ijskoude vlaktes, gierende wind en extreme droogte. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Zuidpool

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge