De reisdocumenten voor de Zuidpool die je nodig hebt, bestaan uit een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig na terugkeer van je reis. Voor zowel Argentinië als Antarctica zelf is het niet nodig een visum aan te vragen.

Reisdocumenten voor de Zuidpool en invoerbepalingen

Naast de reisdocumenten voor de Zuidpool, moet je ook rekening houden met de invoerbepalingen. Aangezien je via Argentinië naar de Zuidpool reist, is het belangrijk te weten dat Argentinië valt onder de landen die vrij strikte regels hanteren.

Bij een intercontinentale vlucht naar Argentinië gelden de volgende invoerbepalingen: belastingvrij 1 liter sterke drank, 200 sigaretten of 50 sigaren of 250 gram tabak en 100 ml parfum. De helft hiervan mag meegenomen worden als je vanuit Chili binnenkomt in Argentinië.

Als je de grens tussen Chili en Argentinië oversteekt let erop dat er geen (verse) etenswaren in je bagage zit want die word dan sowieso afgepakt. Iedere grensovergang heeft de regel dat bagage doorzocht moet worden eventueel met honden die getraind zijn om etenswaren op te zoeken.

Een uitvoerverbod geldt voor souvenirs die gemaakt zijn van beschermde dier- of plantensoorten zoals koraal, schelpen, cactussen, vogels en zoogdieren. Het is mogelijk om belastingvrij tot een waarde van 430 euro te exporteren.