Antarctica is het koudste en het meest geïsoleerde continent ter wereld. Het is een bijzonder afgelegen maar indrukwekkende plek waar avontuurlijke reizigers graag op expeditie willen gaan. Antarctica is een woestijn van ijs met een bijzondere biodiversiteit en prachtige witte ruige landschappen. Deze landschappen bestaan uit gletsjers, drijvende ijsbergen en fjorden. Wat betreft de wildlife kun je veel pinguïns, walvissen en orka’s tegenkomen.

De meeste expeditie cruises doen het Antarctisch Schiereiland aan gelegen op het Antarctisch continent. Dit is een landtong bestaande uit een 800 km lange bergketen gelegen op 997 km van Zuid-Amerika. Vroeger werd het Antarctisch Schiereiland ook wel Palmerschiereiland genoemd. Het is het meest noordelijk gelegen deel van het Antarctisch vaste land.

Op deze landtong is het aanzienlijk minder koud dan op andere delen van Antarctica. Dat is dan ook de reden waardoor dit gebied het meest bezocht wordt. Op sommige delen van het schiereiland is het in de zomer zelfs ijsvrij. Ook is het bergachtig en zien wetenschappers dit gebergte als uitloper van de Andes in Zuid-Amerika. Zelfs de op 5 na hoogste berg ter wereld bevindt zich hier, het Vinson-massief van 4.897 meter.

Aan de oostelijke kant van Andvord Bay ligt de bijzondere inham Neko Harbour. Daarnaast is er nog Curville eiland waar een oud weerstation als museum omgebouwd is. Op het Antarctisch Schiereiland vindt je blauwe ijsbergen en water en adembenemende vergezichten. Om walvissen te spotten moet je naar Lemaire Channel, een natuurlijke doorgang omringd door gletsjers en ijsbergen.