• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 20 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. november - maart
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Alle maaltijden aan boord tijdens de reis, inclusief snacks, koffie en thee
 • Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
 • Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door een ervaren expeditie team
 • Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen
 • Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping)
 • Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia
 • Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord
 • Uitgebreide informatie materialen voor vertrek
 • Alle aangeboden activiteiten zoals aangegeven bij de reis zijn gratis (m.u.v. duiken)

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • Transfers naar het schip in Ushuaia
 • Maaltijden aan wal
 • Overige persoonlijke kosten
 • De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord
 • Arrangementen voor – en na de reis aan boord
 • Aankomst en vertrek belastingen

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Laatste wildernissen op aarde

Periode 20 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. november - maart

Met deze reis ga je op expeditiecruise naar Antarctica, je vaart onder andere langs de Falkland eilanden, South Georgia en Antarctic Peninsula. Voor natuurliefhebbers de perfecte droomreis die de laatste echte wildernissen op aarde verkent. Je komt langs gebieden van ongetemde, ruige schoonheid en een ontzettend bijzonder gevarieerde biodiversiteit.

 

Je vaart met de m/v Plancius richting Antarctica en aan boord is de reisleiding Engelstalig. Tijdens dag 7 t/m 10 bezoek je onder andere de volgende plaatsen:

 

Prion Island – Prion Island is één van de hoogtepunten van de expeditie als het mogelijk is om te bezoeken. Hier zijn broedende Grote albatrossen te spotten en volwassen dieren die hun partner van de vorige jaren begroet. (het eiland is echter gesloten voor bezoekers tijdens het begin van het broedseizoen tussen 20 november en 7 januari)

 

Salisbury Plain, St Andrews Bay en Gold Harbour – Deze plekken hebben de grootste Koningspinguïn kolonies van South Georgia. Ook Antarctische pelsrobben zijn hier in de grootste aantallen ter wereld te vinden. December en Januari zijn de maanden waarin miljoenen pelsrobben zich voortplanten op Zuid-Georgië. Gedurende deze tijd waken de mannetjes over de bevallende vrouwtjes en is het verstandig om op te letten waar je loopt en je rustig te houden tijdens een strandwandeling.

 

Fortuna Bay –  Bij Fortuna Bay zijn een groot aantal koningspinguïns en zeehonden te vinden. Voornamelijk op de prachtige vlakte van de Fortuna-gletsjer. Er bestaat de kans om de laatste etappe van Shackleton’s route te volgen. Deze heet de Stromness en ging naar een verlaten walvisvaarders nederzetting. Je komt daarbij langs de Shackleton-waterval en snijdt over de bergpas met moerassig terrein.

 

Grytviken – Grytviken is een verlaten Noorse walvisvaarders station waar Koningspinguïns door de straten lopen en zeeolifanten hun intrek hebben genomen. Hier is het mogelijk om een bezoek te brengen aan het walvisvaart- en natuurmuseum en/of het nabijgelegen graf van Shackleton.

Dag 1: Ushuaia – Tierra del Fuego
Je expeditiecruise naar Antarctica begint in het zuiden van Argentinië, om precies te zijn in de zuidelijke stad Ushuaia. Hier stap je op de boot en vaar je via het bekende Beagle Kanaal richting Antarctica.

Dag 2: zeevogels spotten
Ondanks dat je op een open zee vaart is er genoeg te zien onderweg. Op haar westelijke koers volgen zeevogels het schip. Je zult gegarandeerd albatrossen, stormvogels, pijlstormvogels en alkstormvogels tegenkomen.

Dag 3: Falkland eilanden (Islas Malvinas)
Op de Falkland eilanden kom je veel biodiversiteit tegen die zelfs van redelijk dichtbij te benaderen zijn vaak. Naast vele soorten vogels is er ook een breed scala aan andere bijzondere diersoorten zoals de Dolfijn van Peale en de Kortsnuitdolfijn.

De Falkland eilanden worden ook wel de Islas Malvinas genoemd en is bij het grote publiek onbekend. Dit komt doordat het nog altijd geassocieerd wordt met de oorlog tussen Argentinië en Groot-Brittannië in 1982.

Het reisprogramma heeft de volgende opties:

Carcass Island – dit eiland herbergt voor het grotendeel veel interessante vogelsoorten, knaagdieren komen hier niet voor. Je vindt onder andere de broedende Magelhaen, Ezelspinguïns, steltlopers en andere trekvogels. Hiernaast leven er ook een aantal endemische soorten op het eiland zoals de Cobbs Winterkoning (Cobb’s Wren) en de Zwarte Wipstaart (Tussack bird).

Saunders Island – op dit eiland vinden we Wenkbrauwalbatrossen en kunnen we de onhandige landingspogingen van de vogels bekijken wanneer ze teruggaan naar de kolonie. Op Saunders Island broeden tevens Blauwoogaalscholvers en 4 pinguïn soorten: Koningspinguïns, Magelhaenpinguïns, Ezelspinguïns en Rotspinguïns.

Dag 4: Port Stanley
De enige stad is eveneens de hoofdstad van de Falkland eilanden en omvat zo’n 2100 inwoners. Hier kun je de Falklandse cultuur beleven en op eigen initiatief verkennen. In Port Stanley komen de Zuid-Amerikaanse gebruiken en Victoriaanse charme samen en omvatten kleurrijke huizen, mooie tuinen en Engelse pubs.

In de nabije omgeving van Stanley liggen gestrande zeilschepen uit het begin van de vorige eeuw. Dit zijn getuigen van de ontberingen van de 19e-eeuwse zeilers om geheel Kaap Hoorn te bevaren. Er is een interessant museum te vinden waar tentoonstellingen over de geschiedenis (eerste dagen kolonisatie tot Falkland-oorlog in 1982) van de stad te bezoeken zijn.

Toegangsprijzen voor lokale attracties zijn niet inclusief.

Dag 5-6: Antarctische Convergentie 
We varen op weg naar South Georgia en steken de Antarctische Convergentie over. De watertemperatuur daalt hier sterk zodra we de oceanografische overgangszone bereiken. Door de botsende zeestromingen wordt koud maar voedselrijk water aan het oppervlak gebracht. Hierdoor zul je veel zeevogels spotten zoals albatrossen, pijlstormvogels, prions en jagers.

Dag 7-10: Antarctische vaart

We komen steeds dichterbij South Georgia, het programma voor deze dagen ligt in de handen van de weersverwachting op dat moment.

Dag 11: zuidwaarts
Op dit moment komen we onderweg zeeijs tegen en hebben we bij de rand van het ijs kans om hoog-Antarctische vogelsoorten te spotten zoals de Zuidpooljagers en Sneeuwstormvogels.

Dag 12: extreem South Orkneys
Als de weersomstandigheden meezitten is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het ‘Orcadas’ station, een Argentijnse basis op Laurie Island waar we een rondleiding krijgen. Daarnaast biedt de omgeving indrukwekkende gletsjers om te bezichtigen. Als het niet lukt om te landen door het weer is er de mogelijkheid om Shingle Cove op Signy Island te bezoeken.

Dag 13 laatste stuk naar Antarctica

Tijdens het laatste stuk naar Antarctica passeren we reusachtige ijsbergen. Daarnaast bestaat er een mogelijkheid dat we Vinvissen kunnen spotten. Terwijl we richting het zuiden varen is er ook een goede kans op het zien van Antarctische stormvogels.

Dag 14 – 17: Antarctica 

Als de ijssituatie het toelaat varen we door de met ijsbergen bezaaide Antarctic Sound de Weddell Sea in. We hebben de oostelijke kant van het Antarctic Schiereiland bereikt, wat te zien valt aan de enorme plateau’s ijsbergen. Een eventuele landing is mogelijk in het Antarctische continent op Brown Bluff.

Als de zeeijs condities te ongunstig zijn om de Weddell Sea vanuit het westen binnen te varen, dan varen we eerst richting Elephant Island. Vandaar varen we via de Bransfield Strait, tussen de Zuidelijke Shetlandeilanden en het Antarctisch Schiereiland door zo het Antarctisch Sound in.

Blauwwitte sneeuwlandschappen en ijsbergformaties vormen de omgeving. Antarctica is het leefgebied van unieke diersoorten die zich hebben aangepast aan de extreme leefomstandigheden. Hier bereiken we de Gerlache Strait die als een van de mooiste gebieden van Antarctica bekend staat. Met goede weer condities bereiken we mogelijk zelfs het geroemde Lemaire Channel.

Dag 18 – 19: terug naar huis

Het hangt af van de weersverwachting en de zee condities op de Drake Passage wanneer de boot vertrekt vanuit Antarctica.

Deze dagen vertrekken we terug noordwaarts richting de Drake Passage. Hier komen we weer de fantastische soorten zeevogels tegen en varen we langs de schitterende landschappen terug naar het vaste land.

Dag 20: einde van de wereld (reis)

Na de ontzettend bijzondere dagen op zee in Antarctica is er een einde gekomen aan de reis. Deze eindigt tevens in Ushuaia, Argentinië. Het is mogelijk om je reis te verlengen en de indrukwekkende Zuid-Amerikaanse landen Argentinië en/of Chili te gaan verkennen.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Alle maaltijden aan boord tijdens de reis, inclusief snacks, koffie en thee
 • Alle Zodiac cruises, excursies aan wal en groepsactiviteiten gedurende de reis
 • Alle lezingen en presentaties aan boord gegeven door een ervaren expeditie team
 • Gebruik van rubber laarzen en sneeuwschoenen
 • Groepstransfer van het schip naar het vliegveld in Ushuaia (direct na ontscheping)
 • Bagage transfer naar het schip op de dag van vertrek, in Ushuaia
 • Diverse havengelden en belastingen tijdens de reis aan boord
 • Uitgebreide informatie materialen voor vertrek
 • Alle aangeboden activiteiten zoals aangegeven bij de reis zijn gratis (m.u.v. duiken)

WAT IS NIET INBEGREPEN:

 • eventuele reis- en annuleringsverzekeringen
 • Transfers naar het schip in Ushuaia
 • Vluchten
 • Maaltijden aan wal
 • Paspoort- en visumkosten
 • Overige persoonlijke kosten
 • De gebruikelijke fooi aan het eind van de reis voor personeel aan boord
 • Arrangementen voor – en na de reis aan boord
 • Aankomst en vertrek belastingen

De vanafprijs voor deze expeditiecruise Laatste wildernissen op aarde gaat vanaf € 13.600 per persoon. Prijzen kunnen per schip enigszins verschillen, vraag naar de exacte prijzen.

Prijs per huttype

4-persoons hut met patrijspoort  

Complete hut € 54.400

Ligplaats delen € 13.600

2-persoons hut met patrijspoort  

Complete hut € 32.800

Enkele cabine € 27.880

Ligplaats delen € 16.400

2-persoons hut met raam  

Complete hut € 34.200

Enkele cabine € 29.070

Ligplaats delen € 17.100

2-persoons deluxe hut  

Complete hut € 36.500

Enkele cabine € 31.025

Ligplaats delen € 18.250

Superior  

Complete hut € 39.300

Enkele cabine € 33.405

 

Let op, beschikbaarheid voor vertrekdata en hutten is op aanvraag. Ben je geïnteresseerd? Bel of mail ons dan gerust om de beschikbaarheid te checken en de mogelijkheden te bespreken. Telefonisch via 010-7144453 of mail naar info@creatingstories.nl.

Vertrekdata 2022:

 • 15 januari (m/v Plancius)

Impressies

Laatste wildernissen op aarde Falkland eilanden - Islas Malvinas, expeditiecruise naar Antarctica

Regio’s bij deze reis

Laatste wildernissen op aarde
Vuurland

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Via ons liveblog houden we je up-to-date over de corona-omstandigheden per bestemming. Naar het liveblog
Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.
Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist
Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).
Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge