Tenzij je opzoek bent naar de ultieme wintervakantie is de beste reistijd voor Alaska tijdens de zomermaanden. Het weer aan de kust is logischerwijs onstuimiger dan in het binnenland, maar over het algemeen is de periode tussen mei en september verreweg de beste tijd voor een reis naar Alaska.

In deze periode ben je er vrijwel van verzekerd dat je leuke excursies kunt ondernemen zoals een mini gletsjercruise of walvissen spotten die met slecht weer soms worden afgelast.

Ook zijn veel gletsjers tijdens de zomermaanden beter bereikbaar. Je kunt bijvoorbeeld de Mendenhall Glacier bezoeken, waar je jezelf in de Mendenhall Ice Caves kunt begeven.

Van de noordelijke ligging van Alaska heb je gedurende deze maanden profijt aangezien de zon gedurende ongeveer 20 uur schijnt. Alaska beschikt over 3 verschillende tijdzones waarvan het merendeel van de staat de Alaska Time Zone aanhoud. In Alaska is het 10 uur vroeger dan in Nederland wat een behoorlijk tijdsverschil is.

De beste reistijd voor Alaska is ook deels afhankelijk van wat je wilt zien. Als je bijvoorbeeld de Indian Summer wilt zien, dan kun je beter iets later in de zomer Alaska bezoeken, zo eind augustus-begin september. De bladeren kleuren dan prachtig bruin en dieren zoals de eland en grizzly’s laten zich dan nog volop zien. Wel zijn de nachten dan al aanzienlijk kouder.