• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Beste reistijd Alaska

Tussen mei en september
|

Tenzij je opzoek bent naar de ultieme wintervakantie is de beste reistijd voor Alaska tijdens de zomermaanden. Het weer aan de kust is logischerwijs onstuimiger dan in het binnenland, maar over het algemeen is de periode tussen mei en september verreweg de beste tijd voor een reis naar Alaska.

In deze periode ben je er vrijwel van verzekerd dat je leuke excursies kunt ondernemen zoals een mini gletsjercruise of walvissen spotten die met slecht weer soms worden afgelast.

Ook zijn veel gletsjers tijdens de zomermaanden beter bereikbaar. Je kunt bijvoorbeeld de Mendenhall Glacier bezoeken, waar je jezelf in de Mendenhall Ice Caves kunt begeven.

Van de noordelijke ligging van Alaska heb je gedurende deze maanden profijt aangezien de zon gedurende ongeveer 20 uur schijnt. Alaska beschikt over 3 verschillende tijdzones waarvan het merendeel van de staat de Alaska Time Zone aanhoud. In Alaska is het 10 uur vroeger dan in Nederland wat een behoorlijk tijdsverschil is.

De beste reistijd voor Alaska is ook deels afhankelijk van wat je wilt zien. Als je bijvoorbeeld de Indian Summer wilt zien, dan kun je beter iets later in de zomer Alaska bezoeken, zo eind augustus-begin september. De bladeren kleuren dan prachtig bruin en dieren zoals de eland en grizzly’s laten zich dan nog volop zien. Wel zijn de nachten dan al aanzienlijk kouder.

Alaskareizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Tracy arm, Juneau
Alaska
Op reis naar Alaska: reistips van de locals

Alaska is natuurlijk geen doorsnee vakantiebestemming en in de wildernis is het echt belangrijk om goed voorbereid op pad te gaan. Wanneer is de beste tijd om naar Alaska te reizen? Hoe zie je Alaska het best? Per huurauto? Met een cruise misschien? En wat moet je bijvoorbeeld doen bij een confrontatie met een beer? Dit zijn allemaal vragen waar je als nog ‘ongeoefende’ Alaska-ganger mee te maken krijgt.

Glennallen, Alaska
Alaska
Praktische tips voor je Alaska reis

Het ongetemde Alaska wil je natuurlijk zodanig ervaren dat je jezelf één voelt met de natuur en niet temidden van een groep schreeuwende toeristen staat. Met de onderstaande tips weet je zeker dat je het optimale uit je Alaska reis haalt.

Alaska RailRoad
Alaska
Beste periode om Alaska te bezoeken
Hoewel het weer aan de kust onstuimiger is dan in het binnenland, is half-mei tot half-september verreweg de beste tijd voor je vakantie naar Alaska.
Alaska vakantie
Alaska
Naar Alaska reizen, maar hoe lang?

Een reis van twee weken stelt je in staat om met een flink aantal kilometers per dag de geijkte hoofdroute af te leggen, waarbij je een aantal excursies doet en bijvoorbeeld Denali National Park bezoekt. Wanneer je drie weken inplant voor je reis, kun je ook wat meer van de hoofdwegen afwijken en de backroads gaan verkennen.

Juneau, Alaska
Alaska
Juneau, hoofdstad van Alaska

Op een gemiddelde dag tijdens het zomerseizoen, kan het aantal mensen in de stad zomaar met 20% toenemen, wanneer er enkele cruiseschepen aanleggen in de haven. Juneau is namelijk een voorname aanmeerplek voor de vele cruiseschepen die via de Inside Passage naar het noordelijker gelegen deel van Alaska varen.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Alaska af te reizen is in de maanden mei t/m september. Tijdens deze periode ben je vrijwel verzekerd dat je leuke excursies kunt ondernemen. Door de noordelijke ligging van Alaska heb je gedurende deze maanden het meeste profijt van het aantal zonuren. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Alaska heb je een geldig paspoort nodig, die minstens drie maanden na terugkomst geldig moet zijn. Omdat Alaska bij de Verenigde Staten hoort dien je ook een ESTA aan te vragen. Lees hier meer over de reisdocumenten in Alaska.
Het weer in Alaska is vooral veelzijdig en verschilt nog al per regio. Ongeveer een derde van Alaska ligt boven de poolcirkel. De temperaturen in die gebieden zijn daar dan ook in de zomer een stuk koeler en in de winter ijskoud. In het zuiden langs de kust en in het westen heb je te maken met een zeeklimaat hier is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 20 graden en in de winter -15 graden. In het oosten en het midden van Alaska heb je te maken met een landklimaat en dus hogere temperaturen. In de zomer kan het 25 graden worden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Alaska.
Alaska behoort tot de Verenigde Staten hierdoor betaal je in Alaska met de Amerikaanse dollar. Lees hier meer over de munteenheid in Alaska
Ben jij een outdoor liefhebber en/of een avontuurlijk reiziger dan is een Alaska daar een perfecte bestemming voor. Met 20 nationale parken, 14 verschillende bergketens, meer dan 3 miljoen meren, een oppervlakte van ruim 1,7 miljoen vierkante kilometer en bijna 22 miljoen hectare nationaal bos, is Alaska gemakkelijk een van de wildste plaatsen in de VS – zo niet de hele wereld. Een reis naar Alaska biedt garantie op prachtige en extreme natuur, veel wilde dieren, gletsjers en vulkanen.
In Alaska heb je te maken met tijdsverschil. Er zijn twee verschillende tijdzones in Alaska. In het grootste deel van Alaska is het tijdens de wintertijd 10 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd 9 uur vroeger. Op de Aleoeten is het tijdens de wintertijd 11 vroeger dan in Nederland en tijdens de zomer tijd 10 uur vroeger.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge