Omdat Alaska bij de Verenigde Staten, zijn de reisdocumenten voor Alaska hetzelfde. Je hoort te beschikken over een elektronische reistoestemming (de Electronic System for Travel Authorization, ESTA) die je al bij moet hebben voor je aan boord gaat van een vliegtuig of schip naar Alaska. Deze ESTA is online aan te vragen en kost normaal gesproken $14 USD en het is slim deze tenminste twee weken voor de reis aan te vragen.

Naast de ESTA zijn de volgende reisdocumenten door Alaska ook nodig tijdens een reis in Alaska korter dan 90 dagen; het paspoort moet minstens drie maanden na terugkomst geldig zijn en er moet een retourticket aangetoond kunnen worden. Voor Alaska zijn er geen vaccinaties nodig, wel zijn kosten voor medische behandelingen ontzettend hoog voor internationale bezoekers en is het slim om een goede reisverzekering af te sluiten voor een vergoeding van de eventuele kosten van een behandeling.

Invoerbepalingen

In Alaska gelden de invoerbepalingen die gelijkwaardig zijn aan de invoerbepalingen van de Verenigde Staten. Reizigers mogen vanaf 21 jaar alcohol invoeren in Alaska van maximaal 1 liter en ditzelfde geldt voor de invoer van tabak, behalve Cubaanse sigaren die verboden zijn om in te voeren.

Verse levensmiddelen zoals vlees, vis, groente en fruit mogen alleen ingevoerd worden als het ingeblikt, gepekeld of gerookt is en een certificaat draagt dat het ziektevrij is. Geschenken en souvenirs mogen tot een waarde van $100 vrij ingevoerd worden indien het verblijf langer duurt dan 72 uur en dit is hooguit 1 keer in de 6 maanden toegestaan.

Het wordt aangeraden om een medisch paspoort mee te nemen indien medicijnen het land ingevoerd worden. Daarbij is bij geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen een Engelstalige medische verklaring met apostillestempel vereist die 1 jaar geldig is en 4 weken voor vertrek aangevraagd moet worden.

Als je Alaska bezoekt (in feite Amerika als geheel), dan mag je maximaal 10.000 dollar cash meenemen. Ben je van plan meer mee te nemen, dan mag dat, maar dan moet je je geldzaken van tevoren wel aangeven.