• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Reisdocumenten & Invoerbepalingen Alaska

Benodigde reisdocumenten & Douane regels
|

Omdat Alaska bij de Verenigde Staten, zijn de reisdocumenten voor Alaska hetzelfde. Je hoort te beschikken over een elektronische reistoestemming (de Electronic System for Travel Authorization, ESTA) die je al bij moet hebben voor je aan boord gaat van een vliegtuig of schip naar Alaska. Deze ESTA is online aan te vragen en kost normaal gesproken $14 USD en het is slim deze tenminste twee weken voor de reis aan te vragen.

Naast de ESTA zijn de volgende reisdocumenten door Alaska ook nodig tijdens een reis in Alaska korter dan 90 dagen; het paspoort moet minstens drie maanden na terugkomst geldig zijn en er moet een retourticket aangetoond kunnen worden. Voor Alaska zijn er geen vaccinaties nodig, wel zijn kosten voor medische behandelingen ontzettend hoog voor internationale bezoekers en is het slim om een goede reisverzekering af te sluiten voor een vergoeding van de eventuele kosten van een behandeling.

Invoerbepalingen

In Alaska gelden de invoerbepalingen die gelijkwaardig zijn aan de invoerbepalingen van de Verenigde Staten. Reizigers mogen vanaf 21 jaar alcohol invoeren in Alaska van maximaal 1 liter en ditzelfde geldt voor de invoer van tabak, behalve Cubaanse sigaren die verboden zijn om in te voeren.

Verse levensmiddelen zoals vlees, vis, groente en fruit mogen alleen ingevoerd worden als het ingeblikt, gepekeld of gerookt is en een certificaat draagt dat het ziektevrij is. Geschenken en souvenirs mogen tot een waarde van $100 vrij ingevoerd worden indien het verblijf langer duurt dan 72 uur en dit is hooguit 1 keer in de 6 maanden toegestaan.

 

Het wordt aangeraden om een medisch paspoort mee te nemen indien medicijnen het land ingevoerd worden. Daarbij is bij geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen een Engelstalige medische verklaring met apostillestempel vereist die 1 jaar geldig is en 4 weken voor vertrek aangevraagd moet worden.

Als je Alaska bezoekt (in feite Amerika als geheel), dan mag je maximaal 10.000 dollar cash meenemen. Ben je van plan meer mee te nemen, dan mag dat, maar dan moet je je geldzaken van tevoren wel aangeven.

Alaskareizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Portage Glacier, Anchorage, Alaska
Alaska
Leukste bezienswaardigheden van Alaska met kinderen
Op het eerste gezicht lijkt Alaska geen ideale bestemming voor kinderen, maar het tegendeel is waar. We hebben de leukste bezienswaardigheden van Alaska voor je op een rijtje gezet.
Alaska railroad, Anchorage
Alaska
Absolute highlights van Alaska
Er zijn simpelweg teveel mooie en vooral gevarieerde plekken en bezienswaardigheden te zien. Toch proberen we om de mooiste bucketlistervaringen van Alaska voor je op een rijtje te zetten.
Juneau, Alaska
Alaska
Juneau, hoofdstad van Alaska

Op een gemiddelde dag tijdens het zomerseizoen, kan het aantal mensen in de stad zomaar met 20% toenemen, wanneer er enkele cruiseschepen aanleggen in de haven. Juneau is namelijk een voorname aanmeerplek voor de vele cruiseschepen die via de Inside Passage naar het noordelijker gelegen deel van Alaska varen.

Chilkat Inlet, Skagway, Alaska
Alaska
Highlights van Skagway, Alaska
De hoogtepunten van Skagway zijn vooral terug te voeren op de rijke geschiedenis van het stadje. Skagway is een populaire stop voor cruiseschepen die de noordelijke Inside Passage afleggen, de route die van oudsher tussen de vele kleinere en grotere kusteilanden naar het noorden voert. Met name de rijke historie van het stadje is goed te zien in de highlights van Skagway en de ligging tussen de weelderige regenwouden geven deze plek een romantische status en een enorme aantrekkingskracht.
Amerikaanse Zeearend
Alaska
Kodiak Island, Alaska

Kodiak Island is het grootste eiland van de groep. Op het eiland ligt de gelijknamige stad Kodiak, met 6.200 inwoners. Deze stad is het transportknooppunt voor de dorpen die verspreid liggen over het eiland en de meeste inwoners werken dan ook in de visserij- en transportsector.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Alaska / Canada / Groenland / IJsland / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste periode om naar Alaska af te reizen is in de maanden mei t/m september. Tijdens deze periode ben je vrijwel verzekerd dat je leuke excursies kunt ondernemen. Door de noordelijke ligging van Alaska heb je gedurende deze maanden het meeste profijt van het aantal zonuren. Lees hier meer over de beste reistijd
Voor een reis naar Alaska heb je een geldig paspoort nodig, die minstens drie maanden na terugkomst geldig moet zijn. Omdat Alaska bij de Verenigde Staten hoort dien je ook een ESTA aan te vragen. Lees hier meer over de reisdocumenten in Alaska.
Het weer in Alaska is vooral veelzijdig en verschilt nog al per regio. Ongeveer een derde van Alaska ligt boven de poolcirkel. De temperaturen in die gebieden zijn daar dan ook in de zomer een stuk koeler en in de winter ijskoud. In het zuiden langs de kust en in het westen heb je te maken met een zeeklimaat hier is de gemiddelde temperatuur in de zomer rond de 20 graden en in de winter -15 graden. In het oosten en het midden van Alaska heb je te maken met een landklimaat en dus hogere temperaturen. In de zomer kan het 25 graden worden. Lees hier meer over het weer en klimaat in Alaska.
Alaska behoort tot de Verenigde Staten hierdoor betaal je in Alaska met de Amerikaanse dollar. Lees hier meer over de munteenheid in Alaska
Ben jij een outdoor liefhebber en/of een avontuurlijk reiziger dan is een Alaska daar een perfecte bestemming voor. Met 20 nationale parken, 14 verschillende bergketens, meer dan 3 miljoen meren, een oppervlakte van ruim 1,7 miljoen vierkante kilometer en bijna 22 miljoen hectare nationaal bos, is Alaska gemakkelijk een van de wildste plaatsen in de VS – zo niet de hele wereld. Een reis naar Alaska biedt garantie op prachtige en extreme natuur, veel wilde dieren, gletsjers en vulkanen.
In Alaska heb je te maken met tijdsverschil. Er zijn twee verschillende tijdzones in Alaska. In het grootste deel van Alaska is het tijdens de wintertijd 10 uur vroeger dan in Nederland en tijdens de zomertijd 9 uur vroeger. Op de Aleoeten is het tijdens de wintertijd 11 vroeger dan in Nederland en tijdens de zomer tijd 10 uur vroeger.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge