De provincie West Kaap beschikt over enorm diverse landschappen en een groot aanbod aan activiteiten. Er woont hier een interessante culturele mix van bewoners; afstammelingen van de Khoikhoi en de Xhosa, maar ook Europeanen en Aziaten wat voor een culturele verscheidenheid zorgt. Door de overweldigende schoonheid der natuur in deze provincie is het de populairste provincie van Zuid-Afrika onder toeristen.

Desalniettemin zijn er nog altijd plekken waar je nauwelijks iemand tegen zult komen in tegenstelling tot bijvoorbeeld de hoofdstad van Zuid-Afrika, Kaapstad. Naast Kaapstad zijn er nog andere leuke steden in de West Kaap zoals Stellenbosch, Hermanus, Swellendam, Oudtshoorn en Tulbagh. Een belangrijke bron van inkomsten is hier de wijnbouw, met name de regio rondom Stellenbosch beschikt over de productie van top wijnen en ook fruitteelt. Daarnaast is er een prachtige ruige kustlijn met zo’n 1.000 km aan stranden.

Kaapstad

Deze bruisende hoofdstad behoort tot de top 5 van wereldsteden met het historisch centrum maar ook de hippe wijken, mooie stranden en fantastisch natuurschoon. De hoofdstad van Zuid-Afrika ligt op een schiereiland rond de beroemde Tafelberg en aan de imposante Tafelbaai. Kaapstad is een gevarieerde vakantiebestemming waardoor iedere reiziger hier terecht kan. Ga de Tafelberg beklimmen, walvissen spotten bij Kaap de Goede Hoop of genieten en zonnen op één van de wonderschone stranden. Hier maak je kennis met de rijke geschiedenis, Afrikaanse cultuur en de constante bedrijvigheid.