De provincie Mpumulanga betekent ook wel ‘de plaats waar de zon opkomt’ en staat bekend om de Panoramaroute. Ook is het de toegangspoort tot het beroemde Kruger National Park ondanks dat Mpumulanga nog meer te bieden heeft. De provincie omvat bergen, watervallen, meren, graslanden, thermische bronnen, moerassen en ontzettend veel flora en fauna.

Gelegen aan de Crocodile River Valley vind je de hoofdstad van Mpumalanga, Nelspruit. Deze plek is erg vruchtbaar doordat het aan de rivier ligt en er een subtropisch klimaat heerst. Hierdoor zijn er rondom de stad veel bossen en groeien er allerlei soorten fruit, exotische planten en bloemen. En dat niet alleen, de omgeving is namelijk erg belangrijk voor de tabak- en houtindustrie. Bovendien beschikt Mpumalanga over mogelijkheden om outdoorsports te beoefenen zoals mountainbiken, bergbeklimmen, raften, bungee jumpen en wandelen.

Watervallenroute

Doordat de provincie hoog ligt en er veel neerslag valt zijn er spectaculaire watervallen te vinden die mede door erosie ontstaan zijn. De Watervallenroute is zo’n 100 km lang en brengt je langs een aantal prachtige watervallen in de oude goudmijnstreek, wat tussen Sabie en Graskop ligt. Je gaat onder andere naar de watervallen Horseshoe Falls, de Lone Creek Falls, de Bridal Veil Falls en de Mac-Mac Falls. Die laatste biedt gelegenheid om te picknicken en een duik te nemen in de Mac-Mac Pools op zo’n 3 km van de watervallen vandaan. Andere watervallen zijn nog de Maria Shires Falls, de Lisbon Falls en de Berlin Falls. De Berlin Falls belanden uiteindelijk 80 meter lager in een diepgroen meer.