De meest avontuurlijke provincie van Zuid-Afrika is de Oost Kaap, gelegen tussen de West Kaap en Kwazulu Natal. Ondanks dat de Oost Kaap zich uitstrekt langs de kust bestaat het voornamelijk uit bergachtig gebied. Het hele jaar door zijn hier avontuurlijke mogelijkheden te beleven voor het hele gezin. Degene die houden van spanning en avontuur zijn hier op de juiste plek. Je kunt surfen en wandelen op het strand bij Cape St. Francis en Jeffrey’s Bay.

In de zomer kan je de prachtige stranden van de Sunshine Coast rond Port Alfred bezoeken. Vergeet zeker niet het Tsitsikamma National Park die een groen regenwoud omvat en waar je watersporten kunt beoefenen en zelfs de mogelijkheid hebt om te bungeejumpen! Mocht je naar de provincie komen voor ontspanning en rust dan bezoek je de Wild Coast verder naar het noorden waar Nelson Mandela opgroeide. Hier kan je heerlijk wandelen en genieten van de ongerepte natuur langs de kust.

Tsitsikamma National Park

Het Tsitsikamma National Park is gelegen aan de bekende Tuinroute in Zuid-Afrika en beschikt over groene bossen en een schitterende kustlijn. Er zijn meerdere wandelpaden in het nationaal park waaronder een populaire die je naar een 77 meter lange hangbrug brengt. Die brug loopt over de grootste rivier in het park genaamd de Storms River. Maar het nationaal park staat vooral bekend om het beoefenen van watersporten zoals kanovaren of kajakken op de Storms River. In het regenwoud van het park kan je tevens ziplinen, een alternatieve manier van het verkennen van het Tsitsikamma National Park. Waaghalzen kunnen de hoogste bungeejump ter wereld doen bij de Bloukransbrug met een val van 216 meter. Mocht je dolfijnen willen spotten dan kan dat vanaf een aantal uitkijkpunten langs de kustlijn.

Port Elizabeth

De havenstad Port Elizabeth is gelegen aan de Algoa Bay aan de westkant van de Sunshine Coast. Kenmerkend aan Port Elizabeth zijn de mogelijkheden om te watersporten, de schitterende badstranden en geweldige surfspots. Het gehele jaar door is er dan ook veel zeeleven te zien in de baai zoals dolfijnen en walvissen. Er is een aantal mooie stranden zoals King’s Beach, het bekende Hobie Beach, Humewood Beach en Wells Estate Beach. Mocht je willen gaan surfen of duiken dan kan je het beste naar Pollock Beach gaan. Mocht je geïnteresseerd zijn om de historie van de stad te ontdekken, loop dan de Donkin Heritage Trail. Deze 5 km lange route loopt dwars door Port Elizabeth en gaat langs de historische bezienswaardigheden van de stad waaronder het marktplein en het stadhuis.