In het uiterste noorden van Zuid-Afrika ligt Limpopo tegen de grens met Zimbabwe. Het landschap van de provincie bestaat uit bergen, inheemse bossen, fruit- en theeplantages en prachtige wildernis. Bovendien is Limpopo rijk aan mineralen zoals koper, steenkool, diamanten, goud en platinum. De hoofdstad van de provincie is Polokwane, voorheen Pietersburg, wat tevens het industriële en commerciële hart is van Groot Limpopo. 

Er zijn verschillende privé wildreservaten te vinden maar ook het noordelijke deel van het beroemde Kruger Park bevindt zich in Limpopo. In het zuiden van de provincie vormen de Waterbergen een gebied bestaande uit beken, bronnen, moerassen en talloze vogels. Er zijn uitstekende bergsportmogelijkheden bij de steile rotsen en imponerende rotsformaties van de zuidelijke hellingen van de Waterbergen. Wanneer je richting het noorden gaat dan bereik je de Soutpansbergen waar de hellingen dicht begroeid zijn met bossen. Hier woont ook de bevolkingsgroep Venda die erg bijgelovig zijn en zeer hechten aan rituelen.

Polokwane

De hoofdstad van de provincie Limpopo is Polokwane wat tot een aantal jaren geleden Pietersburg heette. Brede lanen, jacaranda bomen, parken en fonteinen bestrijken het straatbeeld van deze agrarische, culturele stad. In en rondom de stad vind je diverse musea en nationale parken zoals het Kruger Park, het Polokwane Game Reserve en het Bakone Malapa Northern Sotho Open-Air Museum waar je culturele uitingen van de Bakoni stam kunt aanschouwen. De Cheune Crocodile’s Farm is een andere bezienswaardigheid die zeker aan te raden is, hier leer je alles over krokodillen.

Mapungubwe National Park

Het Mapungubwe National Park is een afwisselend gebied dat bestaat uit zandstenen formaties, bossen en bergen. Dit nationaal park is in 2003 uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed locatie. Het Mapungubwe National Park maakt deel uit van het Limpopo-Shahe Transfrontier park en beslaat in totaal 28.000 hectare. Er is veel flora en fauna te vinden waaronder leeuwen, wilde honden, cheeta’s, neushoorns en hyena’s. Mapungubwe betekent ‘plaats van de steen der wijsheid’, zo zijn de spirituele krachten van Afrika nog altijd voelbaar in dit onveranderde landschap. Hier in het nationaal park zijn vondsten van archeologische schatten van Mapungubwe gedaan, maar ook zijn er ongerepte overblijfselen van het paleis van dit koninkrijk te vinden.

Marakele National Park

Het Marakele National Park ligt in het hart van de Waterbergen en betekent ‘toevluchtsoord’ in het Tswana. Het park was heropend door Nelson Mandela en Prins Bernhard in 2003 aangezien het de jaren ervoor verwaarloosd was. Doordat het park zowel een droog als vochtig gebied bestrijkt is er een grote variëteit aan flora en fauna. Daarnaast bestaat het landschap uit met gras begroeide heuvels, diepe valleien en bergen met diverse boomsoorten. Wat betreft de fauna leven er een aantal bedreigde antilopensoorten zoals roanen in het park maar ook zwarte en witte neushoorns, kuddes buffels en andere dieren. Via een weg kan je naar de top van Waterberg vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt.

Bela-Bela

Bela-Bela is gelegen in de provincie Limpopo tussen Pretoria en Polokwane wat tot het Waterberg district behoort. De betekenis van Bela-Bela is ‘kokend, kokend’ wat verwijst naar de geo-thermische warmwaterbronnen. Geniet van de thermo-baden met het warme, mineral- en zoutrijke water met een temperatuur rond de 52°C. Bovendien kan je hier ook andere activiteiten ondernemen zoals waterskiën, waterfietsen midget-golf en er is zelfs een mini-kartbaan.