• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Bereikbaarheid en vervoer Zuidpool

Hoe kom je op de Zuidpool?
|

De bereikbaarheid en het vervoer naar de Zuidpool zijn altijd complex geweest. Het geïsoleerde en onherbergzame continent van de Zuidpool is nooit echt goed bereikbaar geweest. Het is echter in de loop van jaren beter bereikbaar geworden.

Vanuit Punta Arenas (Chili) of Ushuaia (Argentinië) is Antarctica bereikbaar per boot. Zeker wanneer je een rondreis door Patagonie maakt en dan relatief ‘in de buurt’ bent van Antarctica, dan is dat een uitgelezen kans om de Zuidpool te bezoeken.

Aangezien de Zuidpool een continent is dat omhuld is met geheimzinnigheid, zijn er steeds meer mensen die de onherbergzame kusten van het enorme continent bezoeken.

Met een oppervlakte van 14.000.000 vierkante kilometer (337 keer zo groot als Nederland) maakt het gebied dat vrij te bezoeken is slechts een fractie uit van het hele gebied.

Het toerisme blijft groeien naar deze uithoek van de wereld. Er gaan meerdere expedities, vaak met een cruiseschip, naar de Zuidpool. Mensen die geld te besteden hebben, kunnen hiermee aan boord gaan en een uiterst bijzondere reis maken!

 

Naar de Zuidpool

Als wetenschappers onderzoek doen of de USA Airforce erheen gaat kan dat ook ook met een commerciële vlucht. Daarnaast is het mogelijk om naar Antarctica te vliegen voor degenen die het niet fijn vinden om lang op zee te zijn. In ongeveer 2 uur tijd vlieg je van Punta Arenas in Chili naar de Zuid-Shetland eilanden. Vanaf daar vaar je verder naar het zuiden, echter is een expeditiecruise normaal gesproken gebruikelijker.

 

Per cruiseschip

De beste manier van vervoer naar de Zuidpool / Antarctica is om af te reizen per cruiseschip vanuit Punta Arenas (Chili) of voornamelijk Ushuaia (Argentinië). Deze zijn uitvalsbasis voor cruisereizen naar de Zuidpool. Grote cruiseschepen zijn in staat om op enkele plekken niet al te grote groepen passagiers aan land te brengen. Vaak doen ze dit in combinatie met kleinere Zodiac rubberboten.

Zuidpoolreizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Pinguïns
Zuidpool | Argentinië | Chili | Patagonië
Soorten pinguïns Antarctica
Lopen doen ze echter heel wat minder makkelijk. Ze waggelen van links naar rechts en als ze gebruik kunnen maken van de gladheid van het ijs, laten ze zich liever voorovervallen en maken een buikschuiver om zich voort te bewegen.
Walvissoorten, Antarctica
Zuidpool | Argentinië | Patagonië
Soorten walvissen in Antarctica
Het koude zeewater rond Antarctica is namelijk bijzonder rijk een plankton en krill, het begin van de voedselketen. En daar komen walvissen op af. In dit blog zetten we 8 soorten walvissen op een rijtje die je kan spotten tijdens je reis naar Antarctica.
Antarctica
Zuidpool
10 feiten over Antarctica
Antarctica is het enige continent die ieder seizoen enorm verandert van formaat. Een continent blijft bijna altijd even groot, maar dit is niet het geval. De reden hiervoor is dat het gebied voornamelijk uit ijs bestaat en in de zomerperiode logischerwijs kleiner word. In de winter bevriest de zee rondom het continent en hecht zich vast aan het vasteland waardoor het oppervlakte groter word. Niet alleen de grootte verandert maar ook de vorm van het continent is veranderlijk door de wind die stukken ijs naar andere delen blaast.
Antarctica
Zuidpool
Antarctica Reizen: Praktische Reistips
Antarctica is het meest onontdekte, gure en buitengewone werelddeel op onze planeet en spreekt voor velen tot de verbeelding. Bovendien is er van een ‘vakantie naar Antarctica’ geen sprake, je gaat op expeditie naar Antarctica. Varend over een eindeloze oceaan, met steenkoude snijdende wind om uiteindelijk voet aan wal te zetten op de verblindend witte ijsmassa’s van het meest zuidelijke continent.   Hoewel de Zuidpool guur en hard kan zijn, geven de serene rust en de schilderachtige windluwe baaien dit deel van de wereld ook een heel vredig gevoel, een gevoel van zachtheid en warmte. Hier hobbelen babyzeehondjes over het ijs, waggelen komische pinguïns naar de rand van een ijsklif om zich van metershoog het koude water in de storten.
Antarctica
Zuidpool
Antarctica, de laatste echt ongerepte wildernis
De ijskap van Antarctica is gemiddeld genomen zo’n 2.200 meter dik en op het dikste punt maar liefst 4.776 meter. Slechts twee procent van de totale oppervlakte van Antarctica is vrij van ijs.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool / Patagonië
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
De beste reistijd om naar de Zuidpool te gaan zijn de maanden december en januari, voor ons de winterperiode. Het seizoen voor de cruises naar Antarctica gaan van november t/m maart. Lees meer over de beste reistijd
Voor de expedities wordt gebruik gemaakt van verschillende schepen. Dit zijn de m/v Ortelius, m/v Hondius en de Spirit of Enderby. Deze schepen zijn allemaal ijsversterkte schepen, die speciaal zijn ontworpen voor de expeditie reizen in het Zuidpoolgebied, zodat de schepen makkelijk door een pakijs kunnen varen.
De reizen naar de Zuidpool vertrekken vanuit Argentinië, Chili of Nieuw-Zeeland. Vanuit Argentinië vertrekken de expedities in Ushuaia. In Chili begint de expeditie in Punta Arenas. De expedities vanuit Nieuw-Zeeland gaan vanuit de haven van Bluff. Bekijk hier de reizen naar de Zuidpool
Voor een reis naar de Zuidpool dien je een paspoort te hebben die nog minimaal 6 maanden geldig is na terugkeer van de reis. Lees hier meer over reisdocumenten voor de Zuidpool
Een reis naar de Zuidpool brengt je naar ongerepte, ruige sneeuwlandschappen, gletsjers, drijvende ijsbergen. Ook kom je veel wildlife tegen zoals pinguïns, orka’s en walvissen. De reis naar het witte continent toe is al schitterend. Zo kom je onderweg over de Drake Passage, één van de wildste zeeën op aarde. Middels expeditie cruises kan je kennis maken met deze schitterende natuur.
De gemiddelde temperatuur op het koudste gebied op aarde ligt op -50 graden, die in de winter zelfs naar de -90 graden kan zakken. De gevoelstemperatuur kan zelfs dalen tot ver beneden -100 graden Celsius. Het klimaat op de Zuidpool kan je dus omschrijven als ijskoude vlaktes, gierende wind en extreme droogte. Lees hier meer over het weer en klimaat op de Zuidpool

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge