Lokale keuken Spitsbergen, alles wat je wil weten over eten op Svalbard
De lokale keuken Spitsbergen heeft veel Noorse invloeden. Toch kan je veel internationale smaken op Svalbard vinden. De traditionele arctische keuken bestaat uit veel vetten en koolhydraten om de kou te trotseren, denk aan zeehond, rendier en arctic char. Gerechten die je nog steeds op de menu’s van veel restaurants terug kunt vinden.
De belangrijkste onderdelen van de traditionele lokale keuken Spitsbergen zijn vis, brood en aardappelen, maar er zijn naast deze noordelijke smaken ook legio internationale restaurants en cafés te vinden, waarvan de meeste zijn in Longyearbyen gevestigd zijn. Van comfort food bij Barentz Gastropub tot culinair genieten in restaurant Huset; er is voor ieder wat wils te vinden.
Internationale invloeden
Longyearbyen heeft een levendig nachtleven gezien er veel jongeren studeren – werken of wonen. Op de universiteit van Spitsbergen kun je o.a. terecht voor studies in Arctische Biologie, Arctische Geologie, Arctische Geofysica, Arctische Veiligheid of Arctische Techniek. Dit en het inkomende toerisme heeft ervoor gezorgd dat er tegenwoordig een groot aan internationale restaurants en cafés op Svalbard te vinden zijn.
Noordelijkste brouwerij en meer
Daarnaast is Longyearbyen de thuisbasis van de noordelijkste brouwerij ter wereld en huist het één van de grootste champagneselecties van Noorwegen. Meer over de lokale keuken Spitsbergen en de cafés en restaurants die je in Longyearbyen kunt vinden, lees je hier terug.


