• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Reisdocumenten & Invoerbepalingen Spitsbergen

Geen visum vereist
|

Als reisdocumenten voor Spitsbergen is alleen een geldig paspoort nodig. Een visum hoef je niet aan te vragen, tenzij je langer dan drie maanden blijft. Hoewel het voorheen ook mogelijk was om met een Nederlandse identiteitskaart naar Svalbard te reizen, is dat sinds 2018 niet meer mogelijk.

Reisdocumenten voor Spitsbergen

Mocht er een tussenstop plaatsvinden op weg naar Spitsbergen dan is het slim om van te voren te informeren bij het consulaat van dat land of een visum of een doorreisvisum vereist is. Het is tevens aan te raden om voor vertrek een reisverzekering af te sluiten voor Spitsbergen aangezien de Europese zorgverzekering niet geldig is hier. Voor een bezoek aan Spitsbergen zijn er geen vaccinaties nodig.

Invoerbepalingen

Naast je reisdocumenten voor Spitsbergen moet je ook rekening houden met de invoerbepalingen. Er mogen vrij binnen- en buitenlandse betaalmiddelen worden ingevoerd tot 25.000 Noorse kronen (NOK). Vanaf de leeftijd van 18 jaar is het mogelijk om tabak en alcoholische dranken in te voeren in Spitsbergen. Er gelden echter wel bepaalde tabak hoeveelheden van 200 sigaretten, 250 g tabak en 200 vloeitjes.

Daarnaast mag het alcoholgehalte van de alcoholische dranken niet meer dan 22% zijn, op de leeftijd van 20 jaar mag een hoger alcoholgehalte ingevoerd worden. Het is verboden om drank met een alcoholgehalte van meer dan 60% in te voeren en wanneer er geen tabak ingevoerd wordt mag er 1,5 liter wijn of bier extra meegenomen worden.

 

Wat betreft levensmiddelen is het mogelijk om maximaal 10 kg vleesproducten, fruit, groente en zuivel het land in te voeren. Let erop dat voor de invoer van aardappelen een speciale vergunning vereist is.

 

Geschenken en souvenirs mogen tot een waarde van €660 vrij ingevoerd worden. Om medicijnen mee te mogen nemen is het aangeraden om een medisch paspoort mee te nemen. Tevens is het strafbaar om geneesmiddelen die onder de Opiumwet vallen zonder Schengenverklaring in te voeren.

Spitsbergen reizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
IJsbeer op Spitsbergen
Spitsbergen
IJsberen op Spitsbergen

De ijsbeer wordt beschouwd als een zeezoogdier, aangezien hij het grootste deel van zijn leven doorbrengt in zee en op drijfpakijs. Op en rond de eilanden van Spitsbergen, kun je een groot aantal ijsberen vinden. Ze leven met name op en rond de oostelijke eilanden, maar ook elders moet je er altijd op berekend zijn dat je ze kunt tegenkomen.

Gletsjer Spitsbergen
Spitsbergen
Gletsjers op Spitsbergen

Hier zijn de temperaturen iets lager dan op het eiland Spitsbergen en de verdamping vanuit de Barentszee zorgt voor een grotere hoeveelheid neerslag, waardoor de gletsjers minder snel smelten. Het is het evenwicht tussen de zomertemperatuur en de winterse neerslag die bepaalt of de gletsjers zich uitbreiden of terugtrekken.

Longyearbyen
Spitsbergen
Longyearbyen, Spitsbergen

De stad is vernoemd naar John Munro Longyear, die er in 1906 startte met de ontginning van een kolenmijn. In 1916 werd de operatie overgenomen door Store Norske Spitsbergen Kulkompani (SNSK), die er nog steeds mijnbouw uitvoert.

Longyearbyen
Spitsbergen
De rijke historie van Spitsbergen

Nadat Willem Barentsz in 1596 ‘opnieuw’ Spitsbergen had ontdekt, werd het archipel een belangrijke plak voor de internationale walvisserij (van het jaar 1600-1750), de Russische winterjacht (van 1700-1850) en de Noorse winterjacht (1850-1973).

Oude ziekenhuis
Spitsbergen
Pyramiden op Spitsbergen, de geschiedenis van dit afgelegen stadje

Pyramiden ligt aan de voet van de Billefjorden, centraal gelegen op het grootste eiland. Het dorpje is vernoemd naar de gelijknamige piramidevormige berg naast het stadje. De dichtstbijzijnde nederzettingen zijn de hoofdstad Longyearbyen, ongeveer 50 kilometer naar het zuiden, Barentsburg ongeveer 100 kilometer naar het zuidwesten en de kleine onderzoekscommunity Ny-Ålesund, 100 kilometer ten westen.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Marieke Boerema Specialisme: IJsland / Spitsbergen / Faeröer eilanden
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Er is op Spitsbergen geen tijdsverschil met Nederland.
Alle seizoenen op Spitsbergen hebben hun charme. In de zomermaanden is het meeste ijs verdwenen, waardoor er rondom Spitsbergen gevaren kan worden. Lees hier meer over de beste reistijd.
Voor een reis naar Spitsbergen heb je een geldig paspoort nodig. Voor Spitsbergen heb je geen visum nodig. Lees hier meer over reisdocumenten op Spitsbergen.
Op Spitsbergen vind je uitgestrekte vlaktes, ijsschotsen in zee, besneeuwde bergtoppen en kleine (soms verlaten) nederzettingen. Naast de prachtige natuurverschijnselen, zijn er ook veel dieren te vinden op Spitsbergen. Zoals zeehonden, vogelkolonies, rendieren, poolvossen en de koning van de noordpool; de ijsbeer. Vaar rondom Spitsbergen, waarbij je af en toe voet aan land zet. En treed in de voetsporen van de Nederlandse poolreiziger Willem Barentz.
In de winter is de gemiddelde temperatuur in de hoofdstad Longyearbyen -14 graden, maar deze kan oplopen tot wel -30 graden. In de zomermaanden is de temperatuur ongeveer 6 graden. Doordat Spitsbergen is omgeven door de zee kan het weer snel omslaan. Lees hier meer over het weer en klimaat op Spitsbergen.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge