• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Helsinki

De hoofdstad van Finland
|

Helsinki, de hoofdstad van het land, is een bruisende stad gelegen aan de zee. En vormt het hart van het land. Met 1,4 miljoen inwoners is Helsinki is de grootste stad van Finland. Toch zit je binnen een half uur van de stad al in de schitterende natuur.

De hoofdstad ligt centraal aan de kust in het zuiden van het land. Helsinki is een bruisende stad gelegen aan zee met verschillende eilanden en groene parken.

Bezienswaardigheden Helsinki

Kaivopuisto park

Het Kaivopuisto park is het oudste en bekendste park van Helsinki en is omgeven door villa’s en ambassades. Het park biedt veel mogelijkheden om te ontspannen en vooral de genieten van de buitenlucht. Als de sneeuwsituatie het in de winter toelaat is het mogelijk om te sleeën. Op het hoogste punt van het park vind je het Ursa observatorium. Langs de kust en op het eiland zijn ook verschillende cafés en restaurants.

De Domkerk van Helsinki

De domkerk op het Senaatplein in Helsinki werd ontworpen door Carl Ludvig Engel. De kerk maakt deel uit van empire tijdperk van Helsinki en is het herkenningspunt voor de stad wanneer je via de zee in Helsinki aankomt. De kerk wordt gebruikt voor nationale en academische feestelijke diensten.

De kerk is gebouwd in de vorm van een Grieks kruis. Het fronton rust op zes Korinthische pilaren. De gevels zijn versierd met pilasters die passen bij de kolommen. De buitenmuur van de kerk versierd met reliëfs van scènes uit het leven van Christus door een onbekende kunstenaar. De centrale koepel van de domkerk stijgt tot meer dan 80 meter boven zeeniveau uit.

De domkerk is geopend voor bezoekers van maandag tot en met zaterdag van 09:00 – 18:00 uur en op zondag van 11:00 – 18:00. Het kan zijn dat de openingstijden veranderen, als gevolg van kerkelijke evenementen. Om de domkerk te bezoeken moet een entreeprijs worden betaald.

De Domkerk van Helsinki
De Domkerk van Helsinki

 

Marktplaats

Aan de South Harbor aan het uiteinde van het Esplanade Park  vind je het marktplein. Een internationale en beroemde markt van Helsinki. In de kraampjes op de markt worden verschillende spullen verkocht, zoals traditionele lekkernijen, maar ook souvenirs.

Olympisch Stadion

In 1952 had Finland de eer om de Olympische Zomerspelen te organiseren. Dit was in Helsinki.  Gebouwen van de Olympische Spelen kunnen vandaag de dag nog steeds bezocht worden. De belangrijkste locatie uit die tijd staat in het midden van het Eläintarha Sportpark achter de Töölönlathi-baai. De 72 meter hoge Stadiontoren staat symbool voor de Olympische Spelen, maar ook voor de Finse sport en is een belangrijk herkenningspunt voor de stad.

Uspenski Kathedraal

In 1868 werd de bouw van de Uspenski-kathedraal voltooid. De kathedraal staat in de wijk Katajanokka en is de grootste orthodoxe kerk in West-Europa. Met zijn gouden koepels en bakstenen gevels is de kerk een duidelijk symbool van de Russische impact van de Finse geschiedenis.

Natuur buiten de stad

Wil je graag de de drukke stad ontvluchten dan ben je vanuit Helsinki binnen een half uur in de natuur!

Nuuksio National Park

Nuuskio National Park is een van de meest bezochte nationale parken van Finland. Vanuit Helsinki is dit nationale park gemakkelijk te bereiken. Maak een wandeling door de prachtige omgeving langs prachtige meren en groene bossen.

Sipoonkorpi National Park

Binnen handbereik van Helsinki liggen de bossen van Sipoonkorpi. De bossen worden omgeven door glooiende velden en pittoreske dorpjes. Vooral aan het eind van de zomer en de herfst komen mensen naar het bos om paddenstoelen te verzamelen die hier dan in overvloed groeien.

Reizen in deze regio

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Barbara Kloosterman Specialisme: IJsland / Faeröer eilanden / Groenland / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Het klimaat wat in Finland heerst is een gematigd klimaat, de zomers zijn warm en de winter zijn koud. De winters in Finland kenmeren zich door sneeuw. De zon laat zich niet veel zien in de winter. Lees hier meer over het weer en klimaat in Finland
In Finland heb je te maken met tijdsverschil. Het is in Finland 1 uur later dan in Nederland.
Alle seizoenen in Finland hebben iets moois te bieden. In de winter kun je in het noorden van het land genieten van het noorderlicht en in de zomer schijnt de middernachtzon. De vele meren en bossen bieden verschillende activiteiten.
De beste reistijd is de maand maart en de maanden juli tot en met augustus. Wil je graag Lapland gaan verkennen dan zijn hier de maanden eind februari en begin maart hier het meest geschikt voor. Lees hier meer over de beste reistijd van Finland
Voor een reis naar Finland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Finland

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge