• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Camper huren IJsland

Ultieme vrijheid ervaren op IJsland
|

Het grote voordeel van camperhuur in IJsland is dat je optimale vrijheid hebt: je kunt gaan en staan waar je wilt. Een camperreis door IJsland is op die manier geweldig, want je kunt in je eigen tempo reizen en genieten van de natuur met een route die je zelf hebt bedacht. Een reis om niet meer te vergeten! Je kunt een tweewielaangedreven (2WD) camper of een vierwielaangedreven (4WD) camper huren, beide uitgerust met een eenvoudige camperunit.

De prijs van de camperhuur in IJsland wordt per dag berekend. Er zijn per verhuurder verschillende seizoenen en prijsklassen (afhankelijk van de huurperiode). Mocht je in de winterperiode op pad willen gaan met een camper dan raden wij aan om te kiezen voor mei en oktober en dan enkel 4×4 camper. Camperreizen tussen oktober en mei raden wij kamperen op IJsland af. In verband met de opening van de campings is de zomerperiode de beste periode om een camper te huren. Alle campers worden verhuurd met WA verzekering (aansprakelijkheid). Je moet minimaal 25 jaar en maximaal 75 jaar zijn en minimaal 1 jaar in het bezit van een geldig Nederlands of Belgisch rijbewijs om een camperreis te mogen gaan maken.

Let op: voor bij camperhuur in IJsland, want je moet tevens in het bezit zijn van een creditcard (American Express, Mastercard of Visa), die op naam staat van de hoofdbestuurder van de huurcamper! Een print van je creditcard dient als borg en eventueel extra kosten (zoals het eigen risico in geval van schade) worden per creditcard afgerekend.

2WD CAMPERS

Voor de 2WD camper kun je kiezen uit een 2-, 4- en 6-persoonscamper (Motor Homes) of de compactere 3- of 4-persoons campervans. Deze campers en campervans zijn uitermate geschikt als je in de zomermaanden op IJsland wilt rondtrekken op zoek naar de vele mooie bezienswaardigheden. Het is verboden om met deze campers de binnenlandroutes (wegen aangegeven met een F) te volgen.

 

4WD CAMPERS

Wanneer je kiest voor een hoogland camper of campervan met 4WD kun je ook rijden op de doorgaande routes in het binnenland, de zogenaamde F-wegen. Veel wegen in het binnenland zijn tot eind juni, begin juli afgesloten (sommige gaan zelfs nog later open, vraag ons om advies).

Lees hier meer over onze afkoop eigen risico verzekering voor auto-, motor- en camperhuur.

Prijzen 2022

2WD CAMPERS

Met 2, 4 of zelfs 6 personen naar IJsland en een camper huren? Dan zijn deze modellen geschikt om te nemen en om IJsland mee te gaan ontdekken!

De genoemde huurprijzen zijn per dag. Je bespaart op de overnachtingskosten en campings zijn er talloze op IJsland.

Wanneer je gebruik maakt van de Camping Card kun je voor € 159 gebruikmaken van 41 campings verspreid over heel IJsland. Geen slechte deal! Daarnaast zijn er nog veel meer camping en de overnachtingskosten zijn niet hoog. De Camping Card is niet via ons verkrijgbaar, maar kan je online via de website van de Camping Card of ter plaatse in IJsland kopen.

Ter info: de campingkit is inclusief handdoeken maar wij raden aan altijd een eigen badlaken mee te nemen.

 

4WD CAMPERS

De campertypes THOR en ODIN zijn geschikt voor de meeste doorgaande routes in het IJslandse binnenland. Veel wegen in het binnenland zijn pas vanaf eind juni, begin juli toegankelijk (sommige gaan nog later open; vraag ons om advies!) en gaan eind augustus, begin september weer dicht.
Let op, een C1 rijbewijs is verplicht voor het huren van een 4X4 Camper CI ODIN!

De genoemde huurprijzen zijn per dag. Je bespaart op de overnachtingskosten en campings zijn er talloze op IJsland.

Wanneer je gebruik maakt van de Camping Card kun je voor € 159 gebruikmaken van 41 campings verspreid over heel IJsland. Geen slechte deal! Daarnaast zijn er nog veel meer camping en de overnachtingskosten zijn niet hoog. De Camping Card is niet via ons verkrijgbaar, maar kan je online via de website van de Camping Card of ter plaatse in IJsland kopen.

Ter info: de campingkit is inclusief handdoeken maar wij raden aan altijd een eigen badlaken mee te nemen.

 

Prijzen van de 2WD + 4WD Campervans voor 2022 volgen nog!

TOYOTA HILUX 4WD

Op zoek naar een handgeschakelde 4WD die ideaal is voor de binnenlandroutes? Kijk dan eens naar de Toyota Hilux!

  • Ophalen/inleveren Keflavík kosteloos. Ophalen/inleveren bij een hotel in Reykjavík: € 250 per keer
  • Camper wordt geleverd met volle tank en moet ingeleverd worden met volle tank
  • Kinderzitjes voor kinderen van 6 maanden tot 6 jaar kunnen geleverd worden als ze van te voren besteld zijn
  • Leeftijd: 20 – 75 jaar, minimaal 1 jaar in het bezit van een rijbewijs
  • Volle gastank (9 kg propaangas), campingkit en eindschoonmaak € 250

Camperhuur

Bekijk hier ons aanbod
Motorhome 2 – IDUNN
Motorhome 4 – SIF
Motorhome 5 – FREYJA
Afstanden op IJsland
Motorhome 6 – FRIGG
Camper B – THOR (4WD)
Camper C1 – ODIN (4WD)
Toyota Hilux – 4WD

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Argentinië / Chili / Faeröer eilanden / Groenland / IJsland / Zuidpool
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Op IJsland heb je te maken met tijdsverschil. Tijdens de zomertijd is het 2 uur vroeger dan in Nederland. In de wintertijd is het 1 uur vroeger dan in Nederland.
Elk seizoen in IJsland heeft iets moois te bieden. Zo heb je in de winter de mogelijkheid om het Noorderlicht te bewonderen. En kan je in de maanden juli tot en met begin september het binnenland gaan ontdekken.
Voor een reis naar IJsland heb je een geldig paspoort of een geldig identiteitskaart nodig. Voor IJsland heb je geen visum nodig.
Op IJsland betaal je met de IJslandse kroon.
IJsland is eigenlijk niet te vergelijken met andere landen. Grote delen van IJsland zijn nog ongerept. In IJsland krijg je te maken met een grote verscheidenheid aan indrukwekkende landschappen en natuurverschijnselen. Als reiziger in IJsland word je getrakteerd op sluimerende vulkanen, kokende modderpotjes, kilometerslange kraterijen, immense gletsjer, watervallen in alle soorten en mate, fraaie tafelbergen, steil uit zee oprijzende vogelkliffen en nog veel meer. Maar dat mag je zelf gaan ontdekken!
Op IJsland heb je te maken hebben met verschillende weersomstandigheden. Zo kan een stralende hemel in de zomer ineens omslaan in een hevige regenbui. Maar kan een regenachtige ochtend zo weer omslaan naar een mooie namiddag. De temperaturen in de zomer op IJsland liggen zo tussen de 5 en 20 graden met soms een uitschieter. In de winter liggen de temperaturen in het zuiden van IJsland rond het vriespunt, maar ook hier heb je te maken met uitschieters.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge