Een paklijst voor een reis naar Finland is erg afhankelijk van de periode en het seizoen wanneer je naar Finland gaan bezoeken.

Kleding

Ga je op reis naar Finland dan is het aan te raden om voor elk weertype iets mee te nemen, daarbij is het ook verstandig om met laagjes te werken. De temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 21 graden. Het is altijd verstandig om regenkleding mee te nemen. Ga je wandelen zorg dan zeker dat je goede wandelschoenen meeneemt. Maak je een reis naar Fins Lapland in de winter, neem dan kleding mee die je warm kan houden.

Kleding tips Fins Lapland in de winter

Ga je in de winter naar Fins Lapland, dan moet je er rekening mee houden dat de temperaturen erg laag zijn. Het is verstandig om met laagjes kleding te combineren. Het is altijd verstandig om thermokleding mee te nemen, denk aan een thermo-shirt, maar ook een thermolegging kan van pas komen. Over de thermokleding kan je een fleece-vest of trui aandoen. Fleece kleding is een goede keuze, omdat deze vocht doorlaat. Voor een jas is het verstandig om een jas mee te nemen die waterdicht, waterafstotend en warm is.

Wanneer het regent, hard waait of sneeuwt wil je niet dat dit door je jas heen komt, maar dat je het lekker warm hebt. Over je thermolegging kun je een skibroek dragen, het is ook belangrijk dat deze skibroek net zoals je jas waterafstotend en waterdicht is. Voor schoenen neem goede sneeuwschoenen en dikke skisokken mee. De goede sneeuwschoenen zorgen voor de juiste grip in de sneeuw. Zorg er ook voor dat de sneeuwschoenen waterdicht zijn, niets is vervelender dan wanneer je ver in de sneeuw wegzakt je natte voeten krijgt.

Kledingtips voor Finland in de zomer

Wanneer je naar Finland reist in de zomer, is het verstandig om kleding voor alle weersomstandigheden mee te nemen. Het beste is om in laagjes te werken. Hoewel de temperaturen overdag hoog kunnen oplopen, koelt het ’s avonds aanzienlijk af. Vergeet ook niet om goede regenkleding in te pakken. Als je van plan bent om te gaan wandelen, zijn stevige wandelschoenen onmisbaar.

Muggen

In Finland begint het muggenseizoen begin juli en duurt het tot halverwege augustus. Hier zijn enkele tips om je tegen muggen te beschermen:

  • Koop je muggenolie in Finland, deze is vaak veel effectiever dan de muggenolie die je in Nederland of België kunt vinden
  • Zorg ervoor dat je tijdens de schemering goed bent ingesmeerd, want muggen steken vooral wanneer het schemert
  • Draag losse, lichte kleding. Muggen kunnen door strakke en donkere kleding heen prikken
  • Blijf zoveel mogelijk in de zon en wind, want daar houden muggen niet van

Elektriciteit

In Finland worden de stopcontacten met het type F gebruikt, een wereldstekker is niet nodig.

Overig

Elektronica Verzorgingsartikelen Documenten Reisartikelen
Camera / GoProTelefoon / laptop

Opladers / accu’s

Geheugenkaarten

Oordopjes

Koptelefoon

Deense stekker (evt.)

Powerbank

Zaklamp

Horloge

IPod

TandenborstelTandpasta

Shampoo

Make up

Haarborstel

Handdoek

Deodorant

EHBO set

Nagelschaartje

Medicijnen

Paracetamol

Contactlenzen / bril

Föhn

Parfum

Spiegeltje

Inlegkruisjes

Scheerartikelen

Paspoort + kopieTicket

Zorgpas

Kopie verzekeringspolis

Creditcard

Pinpas

Contant geld (evt.)

Rijbewijs

ID kaart

Kleine rugzakBackpack

Toilettas

Compressiezak

Heuptas / money belt

Offline kaart downloaden

Leesvoer

Pen

Hoed

Reisnaa