Een paklijst voor een reis naar Finland is erg afhankelijk van de periode en het seizoen wanneer je naar Finland gaan bezoeken.

Kleding

Ga je op reis naar Finland dan is het aan te raden om voor elk weertype iets mee te nemen, daarbij is het ook verstandig om met laagjes te werken. De temperaturen in de zomer kunnen oplopen tot 21 graden. Het is altijd verstandig om regenkleding mee te nemen. Ga je wandelen zorg dan zeker dat je goede wandelschoenen meeneemt. Maak je een reis naar Fins Lapland in de winter, neem dan kleding mee die je warm kan houden.

Kleding tips Fins Lapland in de winter

Ga je in de winter naar Fins Lapland, dan moet je er rekening mee houden dat de temperaturen erg laag zijn. Het is verstandig om met laagjes kleding te combineren. Het is altijd verstandig om thermokleding mee te nemen, denk aan een thermo-shirt, maar ook een thermolegging kan van pas komen. Over de thermokleding kan je een fleece-vest of trui aandoen. Fleece kleding is een goede keuze, omdat deze vocht doorlaat. Voor een jas is het verstandig om een jas mee te nemen die waterdicht, waterafstotend en warm is. Wanneer het regent, hard waait of sneeuwt wil je niet dat dit door je jas heen komt, maar dat je het lekker warm hebt. Over je thermolegging kun je een skibroek dragen, het is ook belangrijk dat deze skibroek net zoals je jas waterafstotend en waterdicht is. Voor schoenen neem goede sneeuwschoenen en dikke skisokken mee. De goede sneeuwschoenen zorgen voor de juiste grip in de sneeuw. Zorg er ook voor dat de sneeuwschoenen waterdicht zijn, niets is vervelender dan wanneer je ver in de sneeuw wegzakt je natte voeten krijgt.

Elektriciteit

In Finland worden de stopcontacten met het type F gebruikt, een wereldstekker is niet nodig.

Overig

Elektronica Verzorgingsartikelen Documenten Reisartikelen
Camera / GoProTelefoon / laptop

Opladers / accu’s

Geheugenkaarten

Oordopjes

Koptelefoon

Deense stekker (evt.)

Powerbank

Zaklamp

Horloge

IPod

 

TandenborstelTandpasta

Shampoo

Make up

Haarborstel

Handdoek

Deodorant

EHBO set

Nagelschaartje

Medicijnen

Paracetamol

Contactlenzen / bril

Föhn

Parfum

Spiegeltje

Inlegkruisjes

Scheerartikelen

Paspoort + kopieTicket

Zorgpas

Kopie verzekeringspolis

Creditcard

Pinpas

Contant geld (evt.)

Rijbewijs

ID kaart

 

 

Kleine rugzakBackpack

Toilettas

Compressiezak

Heuptas / money belt

Offline kaart downloaden

Leesvoer

Pen

Hoed

Reisnaa