Wat de beste reistijd is voor Finland, is erg afhankelijk met welk doel je naar Finland wilt reizen. De beste reistijd voor Finland is de maand maart en de maanden juli tot en met augustus. Wil je graag Lapland gaan verkennen dan is hier de eind februari en begin maart hier geschikt voor.

Winter

In de winter is Fins Lapland bedekt met een dikke laag sneeuw. Dit landschap biedt mogelijkheden voor veel verschillende activiteiten, denk aan een hondensledetocht, sneeuwschoenwandelen en nog veel meer. Ook heb je de kans om in dit deel van Finland het noorderlicht te bewonderen.

Lente

In de lente worden de dagen weer wat langer in Finland, hierdoor heb je meer tijd om activiteiten te ondernemen. In Fins Lapland is het ’s avonds nog steeds donker en heb je nog steeds de mogelijkheid om het noorderlicht te spotten.

Zomer

De dagen in de zomer in Finland zijn lang. In Fins Lapland gaat de zon een lange tijd niet onder. In de zomer kan je verschillende activiteiten ondernemen in Finland. Denk aan zwemmen in de vele meren, maar ook wandelen, raften, kanovaren en een bezoek aan een van de vele sauna’s kan niet ontbreken.

Herfst

In het najaar kun je in Finland opzoek gaan naar de vele paddenstoelen. In de herfst kleuren de bomen in de bossen in mooie kleuren. Het voordeel van de het najaar is dat het in het noorden weer eerder donker wordt en je dus de kans hebt om het noorderlicht te zien.