• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Flora & Fauna Finland

Bossen & meren
|

Finland is bijna voor 65% bedekt met bossen. Het is land is dan ook een van de dichtst beboste landen van Europa. Naast de vele bossen in het land, kenmerkt Finland zich ook door de vele meren.

In Finland kan het landschap worden verdeeld in verschillende gebieden. Aan de kust in het zuiden en het westen heb je bijvoorbeeld te maken met een lage kuststrook. In dit deel van Finland wonen de meeste mensen en wordt hier veel aan akkerbouw gedaan. Naar mate je meer het binnenland in gaat veranderd het landschap en kom je in een gebied van meren en bos. De bomen die in Finland voorkomen zijn voornamelijk sparren, berken en dennen. In Finland zijn de korstmossen bekend, waaronder het rendiermos. Dit wordt ook door de rendieren gegeten. In het zuidoosten van Finland ligt het grootste meer van het land; het Saimaameer.

Fauna

In Finland leven niet veel verschillende diersoorten. Dit komt mede door de noordelijke ligging van Finland. Maar de diersoorten die in Finland leven komen bijna nergens anders binnen Europa voor. In het wild van Finland kan je zomaar de volgende dieren tegenkomen: beer, wolf, lynx of de veelvraat.

Finse Saimaarob

Een van de meeste bijzondere diersoorten in Finland is de Saimaarob. In het Finse merengebied van Saimaa leeft een bijzondere rob, namelijk de Saimaarob. Deze rob leefde eerst voornamelijk in zout water, maar sinds de laatste ijstijd raakte het Saimaagebied afgesloten van de zee en heeft het dier zich kunnen aanpassen aan zoet water. Dit dier is zeldzaam, want er leven na schatting nog zo’n 300 tot 360 exemplaren.

Het dier word helaas al decennia lang bedreigd door de hout- visserijindustrie. Door de klimaatsveranderingen, ligt er minder ijs en sneeuw in het Saimaagebeid, waardoor de Saimaarob-pups een grote en makkelijke prooi zijn voor roofdieren,

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Barbara Kloosterman Specialisme: IJsland / Faeröer eilanden / Groenland / Finland
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Het klimaat wat in Finland heerst is een gematigd klimaat, de zomers zijn warm en de winter zijn koud. De winters in Finland kenmeren zich door sneeuw. De zon laat zich niet veel zien in de winter. Lees hier meer over het weer en klimaat in Finland
In Finland heb je te maken met tijdsverschil. Het is in Finland 1 uur later dan in Nederland.
Alle seizoenen in Finland hebben iets moois te bieden. In de winter kun je in het noorden van het land genieten van het noorderlicht en in de zomer schijnt de middernachtzon. De vele meren en bossen bieden verschillende activiteiten.
De beste reistijd is de maand maart en de maanden juli tot en met augustus. Wil je graag Lapland gaan verkennen dan zijn hier de maanden eind februari en begin maart hier het meest geschikt voor. Lees hier meer over de beste reistijd van Finland
Voor een reis naar Finland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Finland

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge