Wanneer je naar Noord-Ierland reist zijn er een paar hoogtepunten die zeker niet mogen ontbreken. Het rijden van de Causeway kustroute is een van deze hoogtepunten. Maar ook de hoofdstad Belfast kan niet worden overgeslagen.

Sinds 1922 is Belfast de hoofdstad van Noord-Ierland. In deze stad werd meer dan 100 jaar geleden het welbekende Titanic schip gebouwd. Op de plek waar de Titanic werd gebouwd staat tegenwoordig een museum, in dit museum krijg je meer informatie over het schip maar leer je ook meer over de industrie stad Belfast. Centraal gelegen in de stad vind je de Belfast City Hall, dit indrukwekkende gebouwd kan je bijna niet missen tijdens een wandeling door de stad. Het is mogelijk om een gratis rondleiding te krijgen in het gebouw.

Causeway Coastal Route

In Noord-Ierland loopt de adembenemende Causeway Coastal Route. Deze kustroute is 310 kilometer lang en behoort tot een van de mooiste wegen ter wereld. De Causeway Coastal Route begint in de hoofdstad van Noord-Ierland, Belfast en loopt tot Londonderry. Onderweg kom je onder andere langs oude kastelen en kliffen. En voor de Game of Thrones fans, op de deze route vind je ook een bekende film locatie van deze serie: Mussende Temple bij Downhill Beach.

 

De Causeway Coastal Route dankt zijn naam aan de Giant’s Causeway, een imposant stuk kust ten noorden van Dunluce Castle.

Ballycastle

Dit kleine kuststadje is gelegen in de County Antrim in Noord-Ierland. De omgeving van Ballycastle biedt prachtige landschappen en bezienswaardigheden. Een van de hoogtepunten in deze omgeving is de Giant’s Causeway.