In het westen van Ierland stroomt de langste rivier van Ierland en kan je de stad van Galway bezoeken. In het westen van Ierland ligt ook de Cliffs of Moher, een van de hoogste kliffen van Europa.

Galway

Centraal gelegen in het westen van Ierland ligt Galway, de hoofdstad van de provincie Connaught. Galway is de derde stad van Ierland en heeft een grote historie, die ook is terug te vinden in de stad. Aan de oostoever van de stad staat het bekendste monument van Galway, de Spanisch Arch. In dit deel van de stad werden vroeger de handelsvoorraden opgeslagen en bewaakt. Het centrum van Galway kenmerkt zich door kleurrijk geschilderde huisjes, kleine straatjes, pubs en restaurants.

De Burren

In country Claire bevindt zich de Burren. Het gebied, wat doet denken aan een maanlandschap, behoort tot een van de mooiste gebieden in Ierland. Miljoenen jaren geleden werd dit landschap al gevormd. Je kijkt je ogen uit naar de enorme rotsvlakte die is bezaaid met rotsformaties, grotten en fossielen. Naast de stenen is hier ook een enorme variëteit aan bloemen.