Boekingsinformatie

Al onze reizen worden uitgevoerd in samenwerking met gerenommeerde partners. Je kunt jouw reis online boeken of aanvragen door het invullen van de informatieaanvraag. Wij nemen binnen 2 werkdagen contact met je op. Als de reis akkoord is, sturen we de bevestiging via e-mail toe. De factuur ontvang  je tevens per e-mail.

Cypresbaan 17
2908 LT Capelle aan den IJssel
Nederland
Tel: +31 (0)10-7144453
E-mail: info@creatingstories.nl


Tel: +31 (0)10 – 7144453
E-mail: info@ijslandspecialist.nl


Tel: +31 (0)10 – 7144452
E-mail: info@canadareizen.eu

Logo American Vacation - CS-Reismerk - zwart-kleur - horizontaal

Tel: +31 (0)10 – 2584211
E-mail: info@americanvacation.nl


Tel: +31 (0)10 – 7144453
E-mail: info@planetdownunder.nl

Creating Stories is aangesloten bij de Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR), Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ) en het Calamiteitenfonds

Bel of mail gerust als je vragen hebt!

Offerte

Indien je serieuze plannen hebt een reis te gaan ondernemen, maar vooraf wilt weten wat de mogelijkheden en de kosten zijn, kun je zonder enige verplichting of kosten een kostenopgave (offerte) toegezonden krijgen. Een offerteformulier vindt je op deze website. Offertes die mondeling, telefonisch of per e-mail worden doorgegeven, gelden als richtprijs. Zodra je akkoord gaat met de offerte, wordt de beschikbaarheid van hetgeen dat aangeboden is, gecontroleerd en wordt een eventueel nieuwe prijs doorgegeven.

Boeking

Een boeking kan alleen gemaakt worden door per email akkoord te geven op de offerte. Je dient van alle reizigers alle voornamen, achternaam, geboortedatum en geslacht als vermeld in het paspoort (of op de ID-kaart voor reizen naar landen waardit is toegestaan) door te geven. 

Van de hoofdboeker dien je de adres- en telefoongegevens te vermelden. Deze persoon dient in het bezit te zijn van een creditcard. Een Pre-Paid Creditcard (Debit) is niet geldig.

Na het ontvangen van je akkoord en zodra alle boekingen akkoord zijn en alles dus afgerond is, zenden wij je de factuur/bevestiging toe. 

Degene die de reis boekt (hoofdboeker) is voor alle deelnemers, die op de factuur vermeld staan aansprakelijk. Dit geldt ook voor de betalingen van de reissom. 

De hoofdboeker dient de adres- en contactgegevens op te geven, waar de reisdocumenten naartoe zullen worden verzonden. Tenzij schriftelijk anders aangegeven, fungeert de hoofdboeker tevens als hoofdbestuurder voor de auto- of camperhuur. Deze persoon dient te beschikken over een geldige creditcard op naam welke lokaal gebruikt zal worden als borgstelling. Een Pre-Paid Creditcard (Debit) is niet geldig.

Bij het maken van een boeking ga je akkoord met de Boekings- & Reisvoorwaarden en geef je aan op de hoogte te zijn van de Boekingsinformatie en voor reizen naar Noord-Amerika ook de belangrijke Reisinformatie voor Amerika.

In de reisinformatie staan zaken die van belang zijn voor je reis. Wij zijn niet aansprakelijk voor gebeurtenissen ter plaatse welke op voorhand voorkomen hadden kunnen worden door de reisinformatie volledig door te lezen.

Preferenties en essenties

Met speciale wensen (preferenties) zoals maaltijden, stoelvoorkeur, kamerligging, wordt zoveel mogelijk rekening gehouden. Wij kunnen echter geen garantie geven. Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor eventuele kosten die hiermee gemoeid zijn.
Indien je een voorkeur als garantie (essentie) wenst dan dien je dit op voorhand, en vóór reservering, aan ons kenbaar te maken. Wij zullen dit tevens aan je bevestigen d.m.v. een melding op de factuur. Aan essenties zijn (bijna) altijd kosten verbonden.

Reserveringskosten

Reserverings- en administratiekosten bedragen € 35,- per boeking en voor reizigers wonend buiten Nederland € 45,-. Deze kosten worden eenmalig in rekening gebracht. Daarnaast is er de verplichgte bijdrage SGR à € 5,- per persoon en bij elke boeking (tot 9 personen) geldt een toeslag van € 2,50 voor het Calamiteitenfonds.

Betalingsvoorwaarden

Zie hiervoor de Boekings- & Reisvoorwaarden.

Betalingen aan IJSLANDSPECIALIST (Capelle aan den IJssel), op onze rekening bij de Rabobank: NL68RABO0151830215 / RABONL2U (BIC) o.v.v. de naam van de hoofdboeker, het factuurnummer en de bestemming

Contante betalingen zijn mogelijk indien gepast en op voorhand kenbaar gemaakt. Er wordt € 15,– in rekening gebracht voor contante betalingen. Betalingen d.m.v. een creditcard zijn niet mogelijk.

Wijzigingen

Zie hiervoor de Boekings- & Reisvoorwaarden.

Reis- en annuleringsverzekering

Medische kosten in het buitenland (en vooral Noord-Amerika) kunnen zeer hoog oplopen. Het is daarom noodzakelijk om een goede reisverzekering te hebben. Je kunt bij ons een reis- en/of annuleringsverzekering afsluiten bij verzekeringsmaatschappij A.S.R. Ik kies zelf. Een annuleringsverzekering dient bij voorkeur tijdens het boekingsproces, maar uiterlijk 7 dagen na dagtekening op de factuur te worden afgesloten. Meer informatie over onze verzerkeringen vind je hier

Annulering/Afbreking

Zie hiervoor de de Boekings- & Reisvoorwaarden.

Reisbescheiden

Wij streven ernaar de reisbescheiden minimaal 15 dagen voor vertrek bij je in de mailbox te hebben. Veelal ontvang je de reisbescheiden al eerder maar zeker in drukke (vakantie)tijden zal dit niet altijd lukken. Controleer de reisbescheiden goed en neem in geval van twijfel onmiddellijk contact met ons op.

Je ontvangt van ons een uitgebreid informatiepakket. Wij verwachten van jou dat je deze informatie aandachtig bekijkt. Dit is een belangrijk onderdeel van de voorpret.

Proclaimer

Via deze informatie hebben wij- voor zover redelijkerwijs mogelijk – inspanningen geleverd om ons van de juistheid van deze informatie te vergewissen. Wij kunnen echter niet instaan voor gewijzigde omstandigheden en aanvaarden in een dergelijk geval geen aansprakelijkheid. Lees hier onze proclaimer.