In deze regio liggen de iconische hooglanden van Anchorage, Denali en de Kenai Fjords die voor de zelfstandige reiziger met een huurauto eenvoudig te bezoeken zijn. Anchorage heeft de grootste luchthaven van Alaska met directe verbindingen naar luchthavens over de hele wereld.

Doordat Anchorage de dichtstbevolkte regio is van Alaska zijn er rondom deze stad goed begaanbare wegen. Na een lange reis is het heerlijk om één of twee nachten in de stad te verblijven die over alle voorzieningen beschikt. Mocht je de wildernis in willen dan ligt de ruige natuur direct buiten de stad.
In het noorden van de Southcentral Interior regio ligt het Denali Nationaal Park en Mt. McKinley, de hoogste bergpiek van Noord-Amerika en het kleine charmante plaatsje Talkeetna. Ga je vanuit Anchorage zuidwaarts dan vindt je het Kenai-schiereiland waar het prachtige Chugach Nationaal Bos ligt en de kleine plaatsjes Happy Valley, Kenai en Seward. Een reis door dit gebied gaat langs landschappen met eindeloze toendra, torenhoge bergen, zee, gletsjers, rivieren en wilde dieren.