Heb je een vraag over Lapland? Of misschien over het reizen door Lapland, vervoersmiddelen of reisbescheiden? Bekijk dan de veelgestelde vragen Lapland om te kijken of jouw vraag ertussen staat. Mocht je vraag niet beantwoord zijn, bel of mail ons dan gerust.

Bekijk algemene vragen

Het weer en klimaat Lapland kenmerkt zich door korte zomers en lange winters. De winters zijn lang en streng. Lees hier meer over het weer en klimaat in Lapland.

De gemiddelde Lapland temperatuur ligt in de winter rond de -20 graden Celsius, met uitschieters naar de -30. In deze periode is de kans op het noorderlicht groot. In de zomer kan de temperatuur Lapland opkruipen naar de 20 graden. Meer weten over de Lapland temperatuur? Lees hier alles over het weer en klimaat Lapland.

In Noors en Zweeds Lapland heb je geen tijdsverschil. In Fins Lapland is het 1 uur later.

Elk seizoen in Lapland heeft iets bijzonders. In de winter kun je in het Hoge Noorden genieten van het noorderlicht, avontuurlijke huskysledetochten, sneeuwscootertochten en in de zomer van eindeloze wandelingen, kajaktochten en natuurlijk de middernachtzon. De nationale parken, bergen en meren maken Lapland dé bestemming voor de natuurliefhebber.

In Noors Lapland betaal je met de Noorse kroon (NOK), in Zweeds Lapland met de Zweedse kroon (SEK) en in Fins Lapland betaal je met de euro. Lees hier alles over geldzaken in Lapland.

Lapland is het hele jaar door wondermooi. Wil je Lapland in de winter ontdekken? Reis dan in de maanden november tot april naar Lapland. Wil je in de zomer naar Lapland toe? Dan zijn de maanden juni, juli en augustus geschikt. Wist je dat je het noorderlicht in Lapland ook al in de herfst kunt bewonderen? Reis dan in de maanden september en oktober naar Lapland af en geniet ook nog van de kleuren van de Indian Summer. Lees hier meer over de beste reistijd van Lapland.

Voor een reis naar Lapland dien je in het bezit te zijn van een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Een visum is niet nodig. Lees hier meer over reisdocumenten in Lapland.