Het is bepalend van waar en wanneer je door Japan gaat reizen wat je het beste mee kunt nemen qua kleding en overige spullen. Wanneer je speciale wensen of eisen hebt dan is het raadzaam om een uitgebreide paklijst te maken. Zo kan je bewust inpakken aangezien het niet eenvoudig is om grotere kleding- of schoenmaten te vinden in Japan.

Wat ongetwijfeld op de uitgebreide paklijst moet staan zijn goede wandelschoenen. Aangezien je ongemerkt grote afstanden aflegt. Ook zal je merken dat je in Japan vaak je schoenen moet uittrekken. Niet alleen tijdens tempelbezoeken maar ook als je in een ryokan overnacht. Daarom is het handig om makkelijk uit te trekken schoenen te dragen. Omdat er zoveel neerslag valt in Japan is een opvouwbare paraplu of regenjas zeker aan te bevelen. Verder kent Japan weinig kledingeisen en zijn nette kleren niet persé nodig.

Kleding voor een tempelbezoek

Wel moet je er rekening mee houden dat je tijdens een bezoek aan één van de vele tempels lange kleding draagt. Want korte broeken en t-shirts worden niet op prijs gesteld. Tijdens de warme, vochtige zomers is katoenen of zijden kleding vaak het meest comfortabel. Ook heb je in ieder seizoen wel een trui of vest nodig. Zelfs in de zomer al is het voor de airconditioning binnen.

Elektriciteit

De netspanning (voltage en elektriciteit) in Japan is 100 V met een frequentie van 50 Hz in Tokyo en 60 Hz in West Japan. Hierbij zijn de stopcontacten in Japan te gebruiken met een 2-polige Amerikaanse platte verloopstekker. Ook is het gewoon mogelijk om elektrische apparaten op te laden die functioneren bij een netspanning van 110 V en 60 Hz. Neem een wereldstekker of reisstekker mee naar Japan zodat je meerdere elektrische apparaten tegelijk kunt opladen aangezien het niet overal in Japan mogelijk is om je apparaten op te laden zoals bij een tempel-, minshuku- of ryokan-overnachting.

Overig

Japan is het makkelijkst te bereizen wanneer je zo min mogelijk bagage mee hebt. Een harde grote koffer is onhandig tijdens een rondreis Japan. Omdat de kamers vaak aan de kleine kant zijn is er niet altijd ruimte om de koffers te plaatsen. Daarnaast ga je tijdens de meeste rondreizen met de trein of ander openbaar vervoer en is het niet handig om je spullen dan mee te sjouwen. Het is mogelijk om de koffers vooruit te laten sturen naar de hotels tussen de meeste plaatsen. Zo kan je zelf licht reizen en wordt je bagage binnen 24-72 uur bij de gewenste bestemming of hotel afgeleverd.

 

Elektronica Verzorgingsartikelen Documenten Reisartikelen
Camera / GoPro

Telefoon / laptop

Opladers / accu’s

Geheugenkaarten

Oordopjes

Koptelefoon

Wereldstekker

Powerbank

Zaklamp

Horloge

Ipod

 

Lippenbalsem + UV

Tandenborstel

Tandpasta

Shampoo

Make up

Haarborstel

Handdoek

Zonnebrand / aftersun

Deodorant

EHBO set

Nagelschaartje

Condooms

Medicijnen

Paracetamol

Insectenbescherming

Contactlenzen / bril

Föhn

Parfum

Spiegeltje

Inlegkruisjes

Scheerartikelen

Paspoort + kopie

Visa

Tickets

Zorgpas

Kopie verzekeringspolis

Creditcard

Pinpas (buiten Europa)

Contant geld

Internationaal rijbewijs

ID kaart

Gele boekje (inentingen)

 

Kleine rugzak

Backpack

Nekkussen

Oordoppen

Reisslot

Zonnebril

Toilettas

Compressiezak

Heuptas / money belt

Taalgids

Offline kaart downloaden

Vertaal app

Leesvoer

Pen

Hoed

Reisnaaiset